marți, 9 ianuarie 2018

Handbal | Narcisa Lecuşanu şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal!

Narcisa Lecuşanu (41 ani) a intrat oficial în bătălia pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Română de Handbal. Într-o postare pe pagina personaşlă de handbal, vicecampioana mondială din 2005 a pus capăt speculaţiilor din ultima vreme, dacă va candida sau nu pentru funcţia numărul 1 în handbalul românesc.

”Mulţumesc pentru încrederea acordată de cei care în ultimele zile m-au sunat pentru a mă întreba ce intenţionez sa fac referitor la alegerile FRH din februarie 2018. Doresc pe această cale să vă anunţ, dragi prieteni şi susţinători ai handbalului românesc, că dacă voi fi propusă, candidez pentru funcţia de preşedinte al FRH.
Consider că îmbinarea între experienţa echipei şi a susţinătorilor cu reuşitele mele pe plan handbalistic (atât ca jucătoare, cât şi în staff-ul administrativ intern şi international), va aduce un aport consistent în îmbunătăţirea şi dezvoltarea performanţelor la toate nivelele în handbalul românesc”, este mesajul Narcisei Lecuşanu.
Fosta jucătoare a echipei naţionale devine, aşadar, prima femeie din handbalul românesc care candidează pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal. Iar această candidatură s-a ”născut” tocmai din ceea ce a reprezentat naţionala feminină în ultimii 20 de ani, adică locomotiva acestei discipline în România. De altfel, jucătoarele dintr-o generaţie de excepţie a României, care au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, au început să fie tot mai vizibile şi din punct de vedere administrativ. Tot în urma unor Adunări Generale de alegeri, Narcisa Lecuşanu şi Steluţa Luca au primit votul pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al FR de Handbal.
Narcisa Lecuşanu şi-a anunţat candidatura la câteva luni după ce a fost aleasă membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal. O poziţie similară o ocupă şi la nivelul Federaţiei Europene de Handbal. Administrativ, centrul-inter stânga la echipa naţională a mai ocupat funcţia de director tehnic al echipelor naţionale, poziţie din care a cucerit medalia de bronz la Campionatul European 2010 şi medalia de aur la Campionatul Mondial U18 ani, dar şi ministru secretar de stat al Tineretului şi Sportului.
Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FR de Handbal, perioada 2018-2022, vor avea loc pe 14 februarie, iar toate indiciile conduc către o luptă Alexandru Dedu vs Narcisa Lecuşanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu