miercuri, 10 ianuarie 2018

Eveniment: Ministrul Tineretului și Sportului anunță revoluția în sportul românesc: ”Ai performanță primești finanțare! Nu ai performanță, aștepți!”

A fost lansat programul ”Samurari 2020”. Iar ministrul Marius Dunca mai are însă un obiectiv principal: prioritizarea federațiilor, mult așteptată, dar care a provocat multiple scandaluri în ultimii ani. 

”O să primească finanțare de la Minister doar federațiile care aduc performanță. Nu mai putem să dăm peste tot bani, în stânga și în dreapta, doar ca să… Jocurile Olimpice reprezintă etalonul performanței, de aici trebuie să plecăm.

Acolo înseamnă România, cum ne situăm noi la nivel mondial în domeniul sportului, reprezintă imagine, mândrie, sunt lacrimi de bucurie. Clar, lucrurile acestea m-au determinat să analizez și să prioritizez federațiile, a anunţat ministrul Marius Dunca.

Un român va reprezenta ca sportiv și antrenor Timorul de Est la Jocurile Olimpice!

Programul Samurai 2020, include selectarea unui număr 32 de sportivi de la canotaj, gimnastică, scrimă și lupte, care au sanse să obțină rezultate bune la Jocurile Olimpice de la Tokyo și celelalte competiții importante. Lista nu este închisă, ci are ca scop finanțarea și susținerea oricărui sportiv care termină în primii 6 la competițiile mondiale până în 2020.

Principalele declarații ale ministrului Tineretului și Sportului:

  • ”Nu mai putem arunca banii pe fereastră. Avem nevoie de altă gândire, altă viziune, dar atenție, imediat cu aplicabilitate, nu mai putem să stăm să gândim. Cine nu aplică ceea ce a gândit până acum, din păcate o să aibă de suferit”.
  • ”O sa fie o dezbatere și sper să nu fie niciun contra argument, de ce prioritizăm federațiile olimpice și de ce ele sunt în față. Acolo este etalonul! Sportul mondial pleacă de la Jocurile Olimpice și trebuie să conștientizăm lucrul acesta”.
  • ”Am avut mai multe discuții cu primari și președinți de Consilii Județene și i-am rugat să nu se ducă pe o singură ramură sportivă, să vină în paralel cu prioritizarea federațiilor și să finanțeze acesteste ramuri sportive și federații. Nu putem să ne ducem doar spre forbal, spre handbal, trebuie să avem grijă și de celelalte federații”.
  • ”Am mai văzut certuri prin diverse federații. Odată cu prioritizarea se termină și cu acele certuri”.
1,5 milioane de euro pentru pregătirea sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Da ca exemplu Federația Română de Canotaj, singura care a cucerit 2 titluri mondiale!

Federația Română de Canotaj este singurul for din Romania care în acest an a cucerit două titluri mondiale în probele olimpice. O șansă ar mai avea Federația Română de Handbal, la Mondialul din decembrie (n.r.șansă ratată, România a ocupat locul 10).
”Să facă scandal, dacă au argumente concrete și exemple elocvente. Am să vă dau un exemplu: Federația Română de Canotaj. Am fost criticat pentru ce buget au primit, ca au avut ministru, ce au dres, etc.
Are performanțe FR de Canotaj? A demonstrat valoarea ? Ne-a adus renume mondial? Avem medalii de aur la Campionatele Mondiale din 2017? Merită toată aprecierea și recunoștința, iar pentru asta vor primi la anul un buget și mai mare. Așa trebuie să gândim și să și aplicăm, pentru că am tot gândit în ultimii ani și nu am aplicat nimic”, a mai spus Marius Dunca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu