Fotbal- Liga I

Victorie fără emoţii pentru CFR! Clujenii câştigă meciul cu Sepsi şi îşi consolidează primul loc în clasament | Rezultatele etapei a 19-a și clasamentul

CFR Cluj a câştigat meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-0, şi s-a distanţat la cinci puncte în fruntea clasamentului din Liga I. Omrani şi Mureşan au marcat golurile echipei lui Dan Petrescu.
După ce în tur s-au impus cu 2-0, la Braşov, clujenii au repetat performanţa în faţa lui Sepsi şi s-au impus din nou cu 2-0. În urma acestui rezultat, CFR a ajuns la 43 de puncte în Liga I.
  • Primul gol al clujenilor a fost validat de asistentul Avram, după ce Niczuly a prins mingea în poartă. Decizia a fost contestată de oaspeţi, dar validată de reluări
Chiar dacă nu s-a intrat încă în “luna cadourilor”, Dan Petrescu a primit un cadou din partea Astrei şi a lui Ioniţă, jucătorul pe care ar putea să-l antreneze din iarnă, la Cluj. Cadoul s-a numit înfrângerea FCSB-ului şi posibilitatea ca CFR să se distanţeze la 5 puncte în faţa trupei lui Dică. Un alt “cadou” era pentru “Bursuc” şi meciul cu Sepsi, una dintre cele mai slabe echipe în deplasare, din Liga I. Tentativa de distanţare faţă de rivala la titlu a început greoi pentru clujeni. Sepsi a dat impresia că stăpâneşte primele minute ale jocului şi a avut şi primele ocazii. Fulop (19 şi 23) a fost cel mai îndrăzneţ dintre jucătorii lui Neagoe. Alrlauskis a intervenit însă la ultima şansă a sa, iar apoi s-au pus şi clujenii pe atacat poarta lui Niczuly.


Golul greu de văzut

Omrani, omul propus la FCSB de impresarul său, a fost finalizatorul de serviciu din trupa lui Petrescu. A încercat din foartecă (23), apoi cu călcâiul (32), dar de fiecare dată fără succes. A venit însă minutul 36, Djokovic a şutat puternic, Niczuly a respins, iar Omrani a fost pe fază şi a reluat o minge prinsă în poartă de către portarul lui Sepsi. Cel puţin aşa a decis tuşierul Valentin Avram. Au urmat proteste dar golul a fost validat şi Petrescu răsufla uşurat. Deac a mai trimis un şut, necalibrat însă şi la pauză CFR era la 5 puncte în faţa FCSB.

Deac, a opta pasă de gol

Aşa cum ne-a obişnuit Dan Petrescu, CFR a jucat din nou în “stilul Unirea Urziceni”, adică inestetic, fără viteză şi cu multă precauţie. Este însă stilul cu care “Bursucul” a luat titlul cu echipa desfiinţată între timp şi cu care a ajuns lider cu CFR. Prima ocazie a reprizei “fără vlagă” a venit abia în minutul 58. Acelaşi Omrani s-a aflat la finalizare, dar de această dată Niczuly a respins înainte ca mingea să intre în poartă. A intrat şi Mailat, omul “furat” FCSB-ului, dar golul care a lămurit lucrurile a venit de la o altă rezervă. Andrei Mureşan, intrat de 6 minute, a marcat cu capul, din a opta pasă decisivă a lui Deac (77). Dan Petrescu zâmbeşte, după prima distanţare importantă faţă de FCSB, iar CFR are o şansă mare să încheie anul pe primul loc. Aşa, cu “stilul Urziceni”. Inestestic, fără viteză, cu multă precauţie, dar extrem de eficient.
CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe 2-0
Au marcat: Omrani '36, Mureşan '77
Echipele de start:
CFR CLUJ: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Hoban, Culio - Deac, Djokovici, Păun - Omrani
SEPSI: Niczuly - Burlacu, Ursu, Dima, Dumbravā - Petrovikj, Fülöp - Petre, Herea, Astafei - Nikolic
Steaua e favorita numărul unu la titlu, are cel mai valoros lot de jucători, a spus Petrescu, după meci, la flash interview.
Presiunea era mai mare dacă Steaua bătea ieri. Dar eu mă tem de toate meciurile, şi dacă jucăm cu "viruşii verzi" din Cluj sau cu Barcelona. Sepsi are un antrenor nou, care organizează foarte bine echipa. Ne-am temut şi din cauza gazonului, aşa că era greu să fie un meci deschis, cu multe ocazii. Am băgat mingea în poartă cu noroc, la prima ocazie. Dar ca să fii pe primul loc, ai nevoie şi de şansă. E o victorie foarte importantă, a spus Dan Petrescu, la final, la microfonul Digi Sport.
Acesta este totuși încrezător că apărarea sa foarte bună îl poate apropia de titlul.
Echipele care primesc cele mai puţine goluri câştigă campionatele, nu cele care înscriu cel mai mult. Eu zic că asta spune statistica. Totuşi, şi azi au fost şi câteva inexactităţi în apărare, trebuie să le remediem. Pentru că dacă mai comitem astfel de greşeli, s-ar putea ca la următorul meci să nu mai fim la fel de norocoşi, a mai spus Dan Petrescu.
În privința golului controversat prin care CFR a deschis scorul, antrenorul clujenilor a spus că adversarii n-ar mai fi protestat dacă în Liga 1 exista VAR (arbitraj video) sau măcar GLT (tehnologia de linia porții).
Nu ştiu ce a vrut să spună Neagoe, întrebaţi-l pe el. Dacă exista arbitrajul video, nu mai erau probleme după acel gol. Aţi văzut ce a păţit Barcelona aseară, chiar am fost şocat. Nu mă aşteptam ca la un asemenea nivel să nu vie tehnologie video, a mai spus Dan Petrescu despre victoria cu Sepsi.
În privința transferurilor, Petrescu nu a vrut să ofere multe detalii despre Ioniță sau despre jucătorii remarcați de Mara în Brazilia.
Eu nu am spus că e pe lista noastră Alex Ioniţă. El e un jucător foarte bun, a demonstrat-o, dar asta nu înseamnă că ni-l permitem. Mara a venit azi la Cluj, dar nu ştiu ce a făcut în Brazilia, pentru că nu am apucat să vorbim. Am pregătit meciul, mâine vom discuta”.


Neagoe atacă arbitrajul: "Nu sunt fraier". Tehnicianul se teme şi de meciul cu Dinamo: "Vor fi împinși!"

Învinsă la Cluj, Sepsi a lăsat o impresie bună în Gruia, a avut câteva șanse de a marca, iar Eugen Neagoe, tehnicianul nou-promovatei, nu a ezitat să atace arbitrajul de care a avut parte echipa sa.
"Nu am venit la plimbare şi cred că s-a văzut asta. I-am chinuit pe CFR, chiar dacă sunt pe primul loc. Până la acea fază, nu au avut şut pe poartă.
Tuşierul s-a speriat săracul, trecea timpul şi nu marcau gol. Cred că puteam pleca neînvinşi de aici, dar echipele cu pretenţii beneficiază de arbitraje mai bune. Se vede acest lucru. Chiar dacă vorbesc puţin de arbitraj, nu înseamnă că sunt şi fraier. E ceva clar, nu suntem căzuţi, aşa, în fotbal", a spus Neagoe, la finalul meciului din Gruia.
Eugen Neagoe se teme și de arbitrajul cu Dinamo, echipă pe care Sepsi o va întâlni peste fix o săptămână. Roș-albii sunt obligați să câștige, în lupta pentru accederea în play-off-ul Ligii 1.
"Toată lumea vorbeşte că Dinamo trebuie să ajungă în play-off, deci ce pretenţii să am cu Dinamo? O să fie împinşi, probabil", crede fostul tehnician al Iașiului.
"Eu încerc să antrenez echipa cât de bine pot eu, din februarie va fi o cu totul altă echipă. Nu neapărat voi da afară jucători, dar ne vom întări. Trebuie să arătăm mult mai bine şi sunt convins că acest lucru se va întâmpla", e sigur Neagoe.
Etapa a 19-a (24-27 noiembrie)

Juventus București
0-5
Concordia Chiajna
FC Botoșani
1-0
CS U Craiova
Viitorul Constanța
1-1
ACS Poli Timișoara
Dinamo București
2-1
CSM Poli Iași
Gaz Metan Mediaș
1-1
FC Voluntari
Astra Giurgiu
2-0
FCSB
CFR Cluj 1907
2-0
Sepsi OSK Sf.Gheorghe

Loc
Clasamentul (19)
M
V
E
Î
Gol
Pt
Av
1
CFR 1907 Cluj
19
13
4
2
30-10
43
+10
2
FCSB
19
11
5
3
36-14
38
+11
3
CS U Craiova
19
10
6
3
31-21
36
+9
4
FC Botoșani
19
10
5
4
25-15
35
+5
5
FC Viitorul Constanța
19
9
4
6
25-14
31
+1
6
Astra Giurgiu
19
8
7
4
28-19
31
+1
7
Dinamo
19
8
3
8
26-22
27
-3
8
CSM Poli Iași
19
6
6
7
22-26
24
-3
9
ACS Poli Timișoara
19
6
6
7
17-28
24
-3
10
FC Voluntari
19
5
7
7
18-20
22
-5
11
Concordia Chiajna
19
6
2
11
25-25
20
-10
12
Sepsi OSK Sf.Gheorghe
19
3
3
13
11-33
12
-15
13
Gaz Metan Mediaș
19
2
6
11
8-30
12
-21
14
Juventus București
19
1
6
12
11-36
9
-21


Astra - FCSB 2-0. Seară horror pentru trupa lui Dică! Al treilea eșec la rând fără gol marcat, plus trei accidentați, unul grav!


Răbdarea finanţatorului FCSB e rara avis, probabil Becali nu a fost descris vreodată drept ”un om răbdător şi înţelegător” atunci când vine vorba despre fotbal. E motivul pentru care Dică, deşi în cărţi pentru obiectivele propuse în acest sezon, trebuie să se teamă de ce e mai rău înainte de meciul cu Astra, mai ales pentru că vine după două înfrângeri. Numai că Astra, chiar şi departe de calitatea pe care o expunea pe teren sezonul trecut, e una dintre echipele care atunci când se apără... Să spunem doar că fotbaliştii îşi fac treaba bine, iar fotbalul lipseşte. Chiar dacă Enache ţine o cuvântare războinică grupului, asumându-şi rolul de lider, vicecampioana are meci greu.
Ceaţa de la Giurgiu încurcă telespectatorii, însă pe teren totul e clar. Vizual, pista se vede, vorba piloţilor, mai greu e cu alinierea pentru aterizare. Budescu îl vede pe Teixeira, portughezul îl vede pe Gnohere, mai greu e cu fazele periculoase. Asta pentru că echipa lui Edi Iordănescu s-a pregătit pentru cel puţin un egal, iar asta înseamnă trei distrugători în faţa apărării. Fotbalul lipseşte cu desăvârşire, se joacă un fotbal chinuit cu FCSB la posesie, vicecampioana pasează scurt şi în serii interminabile, dar inofensiv pentru poarta gazdelor. Vechea poveste, FCSB îşi poate face motto: ”11 băieţi buni, fotbalişti, serioşi, avem probleme în a desface apărări. Căutăm soluţii, oferim recompensă”. Pare cheia cu care să neutralizezi FCSB-ul, te aperi exact şi programezi jocul de contraatac. Doar că Astra nu excelează la acest capitol, Ioniţă şi Abang pedalează în gol între greoii Larie şi Planic. Zero fotbal după 45 de minute, zero şuturi pe poartă.
Enache, intervenţie de amator
Nedelcu rămâne la vestiare şi iese Florinel Coman, o schimbare care miroase a intervenţie tip Gigi Becali. Şi de la Coman vine şi primul şut pe poartă al meciului, abia în minutul 53, dintr-o lovitură liberă deloc periculoase. Dar, hei! Avem şut pe poartă! Jocul pare un pic mai viu, dispare şi ceaţa. Nu şi din ochii fecesebiştilor. Budescu greşeşte uşor la centru, Ioniţă pătrunde în careu şi este agăţat de Enache cu o alunecare complet aiurea, de fotbalist din liga judeţeană. Penalty-ul acordat corect e transformat de Ioniţă, iar Astra jubilează în timp ce Dică se gândeşte la variante. De a schimba ceva, dar şi de echipe pe care le-ar putea antrena.


Budescu e răsfăţat azi, Gnohere nu există, Tănase vrea să bată recorduri de mingi pierdute. Lucrurile nu se leagă deloc în jocul FCSB, singura idee clară pare ”ploaia” de mingi trimise de Budescu în careul giurgiuvenilor, fără nicio problemă pentru portarul Lazar. Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre Niţă, cel care iese aiurea din poartă, bâlbâie o minge, apoi revine să respingă şi îi prinde piciorul lui Planic, făcându-l pe sârb să izbucnească în plâns de durere. Schimbările s-au dus, FCSB rămâne în 10 şi asta se vede imediat. Budean se distrează în careu cu Enache, îi trece mingea printre picioare, centrează în faţa porţii de unde Abang înscrie uşor. E 2-0, e final de joc. FCSB face un nou pas greşit, e a treia înfrângere consecutivă, Dică tremură, iar CFR se poate distanţa la 5 puncte.
Astra Giurgiu – FCSB 2-0 (Ioniţă 64-pen., Abang 82)
Astra: Lazar - Cl. Belu, Bejan, Erico da Silva, Al. Stans (cpt.) - Seto, Dandea, Mrzljak (Moise 84) - Al. Ioniţă (Radunovic 80), Abang, Balaure (Butean 59)
Rezerve: Boşneag, V. Gheorghe, Radunovic, Butean, Nyuiadzi, Moise, Chipirliu

FCSB: Niţă - Enache, Planic, Larie, J. Morais - Pintilii, Nedelcu (F. Comans 46) - Teixeira (O. Popescu 65), Budescu, Fl. Tănase (cpt.) - Gnohéré (D. Benzar 75)
Rezerve: Vlad, Pleaşcă, F. Coman, Achim, O. Popescu, D. Benzar, De Amorim

Gaz Metan - FC Voluntari 1-1. Ilfovenii se împiedică la Mediaş şi se îndepărtează de PlayOff


Gaz Metan şi FC Voluntari au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul de la Mediaş, iar ilfovenii s-au îndepărtat decisiv de locurile de PlayOff
După o primă repriză în care Voluntari a ratat ocazii mari de gol, gazdele au ieşit mai bine de la cabine şi au deschis scorul! Golubovici a profitat de o indecizie a lui Balauru şi a marcat în minutul 73.
Avantajul Gazului a durat doar trei minute, pentru că Bălan a egalat în minutul 76, după ce l-a învins pe Greab cu un şut din apropiere.
În urma acestui rezultat, Gaz Metan face 12 puncte, cu trei mai mult decât codaşa Juventus, în timp ce Voluntari ajunge la 22 de puncte, la şase lungimi de Astra, ultima echipă care prinde în acest moment PlayOff-ul

GAZ METAN - VOLUNTARI 1-1 (Golubovici-73, Bălan -76)

Echipele de start:
Gaz Metan Mediaş: Greab - Buşu, Constantin, Cristea, Romeo - Mitic, Neagu, Danci - Chamed, Olaru, Curtean

FC Voluntari: Balauru - Filipov, Balauru, M. Popescu, Acsinte - Novac, Răuţă - Ivanovici, Marinescu, Olteanu - Bălan

"A fost un meci pe care nu am reuşit să-l câştigăm, deşi am avut ocazii bune de a marca. N-am reuşit să gestionăm acel avantaj pe care l-am avut. A fost un meci dur, am primit 6-7 cartonaşe galbene. N-am mai văzut aşa ceva. Au fost intrări atât de dure încât adversarii au părăsit terenul în maşinile de Ambulanţa. Aşteptăm iarna, pentru că vor mai pleca jucători. Unii au crezut că vin la Mediaş pentru un trai mai liniştit. Uite că nu e chiar aşa. Vor rămâne doar jucătorii care îşi doresc să dea totul pentru această echipă" , a declarat antrenorul lui Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, la Telekom Sport.

"E un punct care nu ajută nicio echipă. Ne ajută foarte mult acest sistem, pentru că se înjumătăţesc punctele. Avem o şansă. Cel mai bun exemplu e Timişoara, care anul trecut s-a salvat incredibil. E dureros, e frustrant să nu scoatem puncte, deşi ne antrenăm foarte bine şi alergăm foarte mult în fiecare meci" , a spus Milan Mitic.
”Sunt supărat că nu am reuşit să câştigăm cele trei puncte. Am făcut câteva greşeli. În ciuda unui început bun de joc, am avut nişte ocazii foarte mari, pe care nu am reuşit să le fructificăm, să băgăm mingea în poartă. Gaz Metan a profitat de singura noastră greşeală. Am fi putut câştiga! Suferim mult din punctul de vedere al fazei ofensive. Adi Bălan a făcut al doilea său meci bun după cel cu Viitorul. S-a accidentat şi Tudorie. Cu schimbările sunt destul de limitat. N-am putut să forţez aşa cum mi-aş fi dorit în repriza secundă. Sunt nervi pentru că pierdem puncte cu echipe care sunt mai jos în clasament. De asta sunt supărat. Golurile vor veni până la urmă. Mă bucur pentru Bălan că a spart gheaţa”, a declarat Claudiu Niculescu la Telekom Sport.

Dinamo câştigă la limită cu Poli Iaşi şi speră la PlayOff. Filip şi Anton îi salvează postul lui Miriuță! | Moldovenii au terminat meciul în nouă oameni


Dinamo a câştigat cu 2-1 meciul cu CSM Poli Iaşi şi speră în continuare la un loc de playoff! ”Câinii” au bifat a opta victorie stagională şi vin la un singur punct în spatele Astrei, formaţie aflată pe locul şase.
Filip şi Anton i-au salvat postul lui Vasile Miriuţă! Cei doi jucători şi-au trecut numele pe tabela de marcaj şi îl ţin în continuare în funcţie pe Miriuţă, ameninţat serios cu demiterea în ultimele zile.
Steliano Filip a deschis scorul în minutul opt, după o eroare în apărarea ieşenilor, dar la pauză s-a intrat la egalitate. Platini a deviat cu capul şutul lui Jo Santos şi trupa lui Stoican a făcut 1-1.
După pauză, Sebastian Colţescu a arătat punctul cu var după o cădere spectaculoasă a lui Salomao şi l-a eliminat, mai apoi, pe Cioinac pentru proteste. Reluările au demonstrat că arbitrul a luat decizia corect. A transformat Anton, iar Dinamo s-a impus cu 2-1.
Pe final, ca totul să fie de coşmar pentru Poli Iaşi, a fost eliminat şi Frăsinescu. Bonus, finalul nu l-a prins pe teren nici pe Eugen Trică, trimis şi el la vestiare, după ce a traversat terenul în timpul meciului.

DINAMO - POLI IAŞI 2-1 (Filip 8, Anton 53-pen. / Platini 41)


ECHIPELE DE START:
  • DINAMO: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, Oliva - Hanca, Anton, Filip - Salomao, Nemec, Rivaldinho
  • POLI IAŞI: Koşelev - Tiago de Almeida, Ov. Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka, Cioinac - Jo Santos, Platini Almada, Panţîru - A. Cristea

Viitorul - ACS Poli 1-1. Remiză pentru Botoşani. Ganea şi Ciucur au marcat superb la Ovidiu


FC Viitorul şi ACS Poli Timişoara au remizat la Ovidiu, scor 1-1, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii I. Ganea a deschis scorul pentru gazde cu un şut fabulos în minutul 25, însă, în repriza secundă, echipa pregătită de Ionuţ Popa a egalat prin Ciucur.
Astfel, bănăţenii i-au întrerupt campioanei seria excelentă de şase victorii în toate competiţiile. Viitorul are acum 31 de puncte după 19 etape, în timp ce Timişoara are patru meciuri fără înfrângere şi 24 de puncte în clasament.
FC Viitorul - ACS Poli Timişoara 1-1
Au marcat: Ganea '25 / Ciucur '66
Echipele de start:
FC Viitorul: Râmniceanu - Lopez, Hodorogea, Horj, Ganea - Cicâldău, Mladen, Vână - Eric de Oliveira, Chiţu, Măţan

Rezerve: Tordai, Ghiţă, De Nooijer, Ciobanu, Drăguş, Gavra, Băluţă
ACS Poli Timişoara: Straton - Străuţ, Melinte, Cînu, Ciucur - Soljic, Munteanu - Vaşvari, Artean, Bîrnoi - Abraw

Rezerve: Curileac, Haruţ, Croitoru, Doman, Bocşan, Curjuric, Drăghici

FC Botoșani - CS U Craiova 1-0. Primul meci al sezonului în care oltenii nu marchează


FC Botoşani a învins-o pe CS U Craiova şi şi-a confirmat statutul de revelaţia sezonului din Liga I. Echipa pregătită de Costel Enache s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Miron în prelungirile primei reprize. 
Cu această victorie, FC Botoşani a venit la un singur punct de CS U Craiova, care a rămas cu 36 de puncte după 19 etape. A fost doar a doua înfrângere a oltenilor în deplasare în actualul sezon din Liga I.

A fost primul meci din acest sezon de Liga 1 în care Craiova nu marchează, după nu mai puțin de 17 etape în care a reușit acest lucru fără întrerupere, sub comanda italianului Mangia.
FC Botoşani - CS U Craiova 1-0
A marcat: Miron '45+1
Echipele de start:
FC Botoşani: Cobrea - Unguruşan, Plămadă, Miron, Muşat - Tincu, Oaidă - Mihai Roman I, Moruţan, Buş - Târnovan

Rezerve: Pap, Chitoşcă, Popa, Rodriguez, Serediuc, Târşa, Dumitraş
CS U Craiova: Calancea - Datkovici, Kelici, Briceag - Martici, Mateiu, Screciu, Bancu - Gustavo Vagenin, Băluţă, Mitriţă

Rezerve: Mitrovic, Roman II, Dimitrov, R. Popa, Spahija, Burlacu, Zlatinski

Andrei Miron, marcatorul unui gol senzațional în meciul câștigat de FC Botoșani în partida cu CSU Craiova, scor 1-0, recunoaște că a înscris cu noroc, după ce a preluat pe piept în careu și a șutat.
"Am reușit un gol foarte frumos. Am făcut preluare, am vrut să dau la colțul lung și mi-a ieșit. Nici la antrenament n-am dat un asemenea gol. Am 4 goluri în toată cariera, astăzi am reușit o execuție norocoasă. Nu știam că a fost ofsaid la Plămadă, n-am văzut. Cred că în tur, la Craiova, am pierdut dintr-un gol din ofsaid. Am avea un regret dacă nu ne-am clasa în primele 6. Cred că după această victorie suntem calificați în play-off în proporție de 80%", a declarat Miron la TV Telekom Sport.
Alexandru Băluță s-a arătat extrem de dezamăgit de înfrângerea suferită de CSU Craiova pe terenu llui FC Botoșani, scor 0-1, după un gol superb reușit de Andrei Miron.
"E o înfrângere care ne doare, nu doar pe mine, ci și pe colegii mei. Noi n-am venit aici să luăm un punct, am venit să luăm toate cele 3 puncte. Am pregătit într-un fel jocul. Știam că ei vor începe agresiv, dar am primit un gol superb marcat de Miron. Se pare că în a doua repriză ei n-au mai contat, dar noi n-am fost destul de concreți. Ne-am trezit prea târziu în partea a doua. N-am pus mingea jos, am încercat să atacăm cu minge lungă și a fost greu. E dureros că niciodată n-am reușit să învingem aici. Nu trebuie să dăm vina pe oboseală, suntem o echipă tânără", a declarat Băluță la TV Telekom Sport.

Comisarul a " mâncat " Magiunul ! | Juventus Bucureşti – Concordia Chiajna 0-5. Ilfovenii au făcut spectacol la Ploieşti


Concordia a făcut spectacol pe stadionul din Ploieşti, fotbaliştii antrenaţi de Ion Moldovan au trecut la pas de Juventus Bucureşti, scor 5-0. Trei dintre cele cinci goluri au fost marcate în ultimile zece minute ale meciului.

Juventus - Concordia 0-5 (Cristescu 4, 90+3, Deaconu 39, Bumba 86, Bud 90+1)
Golurile au fost marcate de Cristescu '3, '90+2, Deaconu '38, Bumba '86 şi Bud '90+1.
0-1: Cristescu a deschis scorul din şase metri, reluând în plasă mingea respinsă de Drăghia la un şut al unui jucător al oaspeţilor.
0-2: Deaconu a marcat cu un şut din afara careului, de la aproximativ 20 de metri.
0-3: Bumba a înscris la colţul lung, de la 15 metri.
0-4: Bud a executat un penalti acordat pentru un fault al lui Călinţaru la Bumba. Mingea a fost respinsă de Drăghia, însă Bud a reluat în plasă.
0-5: Cristescu a stabilit scorul final din opt metri, după o pasă de la Bumba.
Echipele de start:
  • Juventus Bucureşti: Drăghia – Călinţaru, Wallace, Benga, Carabela – Sesar, Mihăescu, Bărbulescu, Dzalamidze – Ţâră, Măzărache
  • Rezerve: Stoian, C. Petre, Ştefan, Băjenaru, Cazan, Dima, Stoenac
  • ConcordiaBălgrădean – Grădinaru, Marc, Albu, Bucurică – Bucşa – Bawab, Cristescu, Deaconu, Bumba – Pena
  • Rezerve: Caparco, V. Gheorghe, Babic, Bărboianu, Dobrosavlevici, Bud, Marin
Arbitru : Iulian Dima
La finalul partidei, antrenorul Chiajnei, Ion Moldovan, a avut doar cuvinte de laudă la adresa elevilor săi, care au obţinut un succes entuziasmant.
"S-a întors norocul, dar şi echipa a jucat azi. Toţi jucătorii s-au dăruit, iar în acest moment suntem extrem de bucuroşi pentru rezultat. Am avut o perioadă de patru jocuri în care echipa a excelat, apoi a venit un recul. Se pare că acum băieţii au înţeles cum trebuie abordat un joc.
Vrem să obţinem cât mai multe puncte. Am simţit anul trecut, alături de Dan Alexa, ce înseamnă să evoluezi în play-out. E greu şi trebuie să avem cât mai multe puncte pentru a nu avea emoţii", a declarat Moldovan.
Deşi veteranul Marian Cristescu a marcat de două ori, remarcatul meciului a fost tânărul Ronaldo Deaconu, autorul unui gol de senzaţie în finalul primei reprize. Preşedintele de imagine al FCSB, Helmuth Duckadamnu a exclus ca jucătorul de 20 de ani să intre în atenţia patronului Gigi Becali.
"Ronaldo Deaconu are valoare, iar acest lucru s-a simţit şi azi. E un jucător de mare perspectivă, cu puţină răbdare poate să crească foarte mult", a spus Ion Moldovan.


Marin Barbu a rămas fără cuvinte, după ce echipa sa a fost umilită de Concordia, la Ploiești. Antrenorul echipei din Colentina a lăsat de înțeles că s-ar putea despărți de club, întrucât nu mai crede în salvarea de la retrogradare, în aceste condiții.
Nu mai există niciun fel de explicație. O înfrângere dureroasă, rușinoasă. Eu am tras un semnal de alarmă de la meciul cu Craiova, că nu suntem conectați pe toată durata sezonului. După meciuri mult mai bune cu echipe mai bune ca Chiajna, a venit meciul ăsta care ne-a arătat că fotbalul te pedepsește dacă nu îl respecți. Una am discutat înainte de meci, alta am făcut pe teren, a declarat Marin Barbu, la flash interview, după meci.
Acesta a zis că nu are explicații pentru inconstanța echipei.
Probleme mari financiare nu sunt la această echipă. Le-am spus multor jucători că încă nu știu cu ce se mănânca Divizia A. Sunt fluctuații mari de formă. Jucăm foarte bine cu CFR, puteam să egalăm, am jucat foarte bine cu Timișoara... Dar poate asta este mentalitatea, asta ne este valoarea...”.
Dacă nu se schimbă ceva, suntem victime sigure. Dacă la iarnă se schimbă ceva, poate și antrenorul, poate și jucătorul, există șanse, pentru că se înjumătățesc punctele.
E greu cu acest lot, pentru că avem jucători prea mofturoși. Nu poți să le mai spui nimic. Dar ăsta e fotbalistul din ziua de azi. Noi suntem la cheremul lor. Dacă înțeleg ce le spui, e bine, dacă nu...
Ce să le mai spun după 5-0? Eu sunt angajatul clubului. Dacă mi se spune să mă dau la o parte... sau spun eu să mă dau la o parte... Eu mi-am trăit traiul și mi-am mâncat mălaiul... Ei mai au de tras. Cine va fi disciplinat, va reuși. Eu nu prea am pierdut cu 5-0, dar trebuia să o pățesc și eu, a mai declarat Marin Barbu, la microfonul Digi Sport.

FC Voluntari – Viitorul 0-0. Iordănescu îi suflă în ceafă "Regelui". Ţucudean şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după un fault stupid


FC Voluntari – Viitorul 0-0

Pe o temperatură care s-a apropiat vertiginios de zero grade, Viitorul și FC Voluntari au terminat la egalitate, scor 0-0, în ultimul meci al etapei a 18-a din Liga 1
A ieșit fum din fotbaliști în această seară la Voluntari. În ciuda frigului teribil, jucătorii au atacat biciuți de pe margine de doi antrenori care savurau golurile spectaculoase, Claudiu Niculescu și Gică Hagi.

În minutul 10, FC Voluntari a marcat prin Balaur, dar golul a fost anulat pentru fault.

Din minutul 75, FC Viitorul a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui George Ţucudean.

FC Voluntari: Balauru - Filipov, Popescu, C. Achim, Acsinte - Răuţă (Popadiuc '86), C. Lazăr - Ivanovici (Căpăţână '69), L. Marinescu (Cernat '76), Olteanu - Bălan. Antrenor: Claudiu Niculescu

FC Viitorul: Râmniceanu - D. Lopez, Ţîru, Hodorogea, De Nooijer (Vînă '63) -  Cicaldău, Mladen (Horj '83), Cr. Ganea - Pereira, Chiţu (Băluţă '83), Ţucudean. Manager tehnic: Gheorghe Hagi

20.11.2017, Voluntari, Stadion: "Anghel Iordănescu", ora: 20:45, live TELEKOM SPORT, DIGI SPORT, LOOK TV
FC Voluntari - FC Viitorul 0 - 0 (0-0)

Cartonaşe galbene: Marinescu '56, Bălan '77, Lazăr '88 / Hodorogea '20, Ţîru '30, De Nooijer '58, Ţucudean '67, '75, Lopez '89

Cartonaş roşu: Ţucudean '75
Meciul a fost arbitrat de George Găman, ajutat de Mircea Grigoriu şi Adrian Vornicu. Rezervă a fost Dragoş Istrate.

Observatorii partidei au fost Augustus Constantin şi Iuliuss Nemţeanu.

Dinamo - CFR Cluj 0-2. Ardelenii au revenit pe primul loc. "Câinii", criză profundă


După o primă repriză echilibrată, din care am remarcat doar bara lui Hoban din minutul 32 şi execuţia defectuasă a lui Boli din minutul 45, Dinamo a fost pusă la pământ în debutul părţii secunde, atunci când echipa lui Vasile Miriuţă a primit două goluri într-un interval de şase minute.
de unde Omrani a înscris fără probleme.
Oliva a comis-o grav, apoi. L-a faultat în careu pe Deac, iar Ovidiu Haţegan a arătat corect punctul cu var. "Specialistul" Culio a executat perfect şi scorul a devenit 2-0 pentru echipa lui Dan Petrescu.



Pe vremuri galeria lui Dinamo avea o scandare care începe cu întrebarea “cine suntem?” şi se răspunde “augh, augh, aug”. Astăzi rămâne doar întrebarea pentru jucător. Cine sunteţi?
Omrani şi Culio distrus şi mai mult situaţia la Dinamo, iar CFR revine pe primul loc.

Cine se aştepta la spectacol dintr-un Dinamo - CFR era un visător sau un foarte optimist suporter. Două echipe care suferă la nivelul jocului, iar în cazul lui Dinamo şi a rezultatelor nu puteau oferi aşa ceva. Era meciul care “strângea cu uşa” ambele echipe. CFR cu locul 1 pe tavă, în cazul unei victorii, după cadoul de la Iaşi, dar în criză de identitate, iar Dinamo în cea mai proastă perioadă din ultimii ani, genul de perioadă în care nimic nu merge şi nimeni nu ştie de ce. În aceste circumstanţe a început meciul din “Groapă”. Un joc în care Miriuţă spera să scoată echipa din “groapa rezultatelor”. La cât de disperată e situaţia clubului său a şi uitat parcă de un duel personal cu echipa care i-a arătat uşa, după ce Dan Petrescu a venit ca un dătător de mari performanţe în Gruia.


Katsikas şi Oliva, “groparii” lui Dinamo
N-am văzut însă disperarea şi frustrarea unor jucători cu o emblemă care obligă la performanţe pe piept şi un loc ruşinos în clasament, în cazul jucătorilor lui Dinamo. Cel puţin nu în jocul “câinilor”. Petrescu a fost cinic şi nespectaculos, ca de obicei, iar prima repriză a fost una plictisitoare, cu frica drept cuvânt de bază ce a putut caracteriza ambele formaţii. Au fost 3 ocazii în primele 45 de minute. Două în dreptul lui Dinamo, prin Nedelcearu, la o fază fixă şi printr-un şut de la distanţă a lui Anton. De partea cealaltă a venit un şut din senin al lui Hoban, în bara lui Penedo şi atât. O atmosferă apăsătoare şi multă dezamăgire în tribune.
În repriza a doua nu s-a schimbat mare lucru. Acelaşi iz de meci amical, dat de ritmul încet în care se juca. Schimbarea a venit însă în defensiva lui Dinamo. Aceasta a cedat la primele forţări clujene. Katsikas a fost grecul cu cadou pentru CFR. A raşchetat o minge care trebuia respinsă, Deac a fost pe fază şi i-a pus golul pe tavă lui Omrani (49). Au fost 6 minute negre pentru Dinamo, pentru că în minutul 54 Oliva a făcut şi el o prostie. L-a trântit în careu pe Deac şi s-a dictat penalty, iar Culio a risipit orice speranţă alb-roşie.

Dinamoviştii ironizaţi de fani pe final: “campionii, campionii”
A urmat scenariul de care se temea Miriuţă şi orice dinamovist. Un film horror cu echipa lor de suflet. Mai mulţi suporteri au plecat de pe stadion, cei care au rămas au scandat ironic “campionii, campionii”, clasamentul devine tot mai de speriat, iar perspectivele sunt şi mai sumbre. Petrescu revine însă pe primul loc, cu al său CFR şi arată că eficienţa nu înseamnă spectacol şi viceversa. Pe vremuri, se lupta în “Ştefan cel Mare” cu nişte jucători supranumiţinumiţi de fani dinamovişti “spartani”. Acum rămâne doar întrebarea: “Cine sunteţi?”

Dinamo - CFR Cluj 0-2 (0-0)

(Omrani 49, Culio 55)

Echipele de start:
Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearus, Katsikas, Oliva - Anton, Nascimentos - Corbu (Hanca 53), Rivaldinho (Nemec 46), Salomao - Bokila (I. Şerban 69)
Rezerve: Brănescu, Hanca, Nemec, Dudea, I. Şerban, Maric, Longher

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora - Hoban, Culio - Deac, Nistor (Păun 46), Djokovic (Nouvier 89) - Omranis (Balde 83)
Rezerve: Duka, Al. Păun, Mailat, A. Mureşan, Balde, Nouvier, Peteleu

Comedia erorilor. Chiajna - Astra 1-2. Toate golurile au fost înscrise din mari greşeli individuale


Astra a reuşit o victorie importantă contra Chiajnei şi au crescut şansele ca fosta campioană a României să intre în play-off. Jucătorii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduşi cu 1-0.
Meciul a început prost pentru Astra. Chiajna a intrat mai bine şi în minutul 14 a reuşit să deschidă scorul dintr-un penalty. Grădinaru a fost faultat în careu, Batin a bătut şi a înscris fără emoţii. Chiajna putea să-şi majoreze avantajul prin acelaşi Batin, care însă a ratat singur cu portarul.
Până la urmă, Astra a reuşit să egaleze chiar înainte de pauză, momentul psihologic al partidei. Nyuiadzi a profitat de o respingere greşită a lui Bălgrădean şi a marcat din apropiere. De altfel,  Nyuiadzi a fost printre cei mai buni jucător de la Astra.
Tot el a contribuit şi la golul doi marcat de Astra. Jucătorul francez a urmărit o pasă presa slabă trimisă de Manasse către portar, Bălgrădean a ieşit să salveze situaţia, dar l-a faultat pe Nyuiadzi. Ioniţă şi-a asumat executarea loviturii şi Astra a trecut în avantaj din minutul 51.
Lucrurile aveau să se înrăutăţească pentru Concordia. În minutul 57, Fota şi-a tras un adversar care urma să scape spre poartă, a văzut al doilea galben şi Chiajna a rămas în 10 oameni. Abang, jucător intrat în repriza secundă, putea risipi orice emoţie, în minutul 80. Tânărul atacant al Astrei a plecat cu mingea din propria jumătate, a rămas singur cu portarul, însă a ratat.

Astra a câştigat până la urmă cu 2-1 şi se menţine pe ultimul loc care asigură play-off-ul, cu 28 de puncte. Imediat sub linie sunt Dinamo şi CSM Iaşi, cu câte 24 de punte, dar echipa din Ştefan cel Mare are un meci în minus.



Concordia - Astra 1-2 (1-1)
(Batin - 15 penalty / Nyuiadzi - 43, Ioniță - 53 penalty)
Echipele de start:
CONCORDIA: Bălgrădean - Patache, Andrei Marc, Albu, Fota - Bucşa - Grădinaru, Babic, Bawab, Cristescu - Batin
Rezerve: Caparco, Bucurică, Pena, Deaconu, Bumba, Yamissi, Bud

ASTRALazar - Belu, Bejan, Polczak, Alex Stan - Seto, Mrzljak - Nyuiazdi, Ioniţă, Gheorghe - Le Tallec

Rezerve: Boşneag, Radunovic, Da Silva, Dandea, Moise, Abang, Balaure

Doliu în fotbalul românesc! Viorel Jurcă, fotbalist la Steaua, Inter Sibiu şi FC Argeş, a încetat din viaţă în urma unui infarct


Viorel Jurcă, fostul fotbalist al lui Inter Sibiu, Steaua şi FC Argeş, a încetat din viaţă la vârsta de 60 de ani, informează tribuna.ro.

Fostul fotbalist a decedat după ce a suferit un infarct, în această dimineaţă, la vârsta de 60 de ani. După ce s-a retras din activitate, fostul atacant a luat drumul antrenoratului. Jurcă a fost antrenor principal, cât şi secund, la mai multe echipe de seniori şi juniori.
Printre cei cu care a avut o colaborare foarte bună s-au numărat Adrian Văsîi, actualul antrenor al naţionalei U15 a României, şi Jan Gavrilă.
Viorel Jurcă, primul din stânga, pe rândul al doilea, în echipamentul lui FC Inter.

CS U Craiova - Juventus 3-1. Oltenii se impun fără emoţii şi se apropie de CFR şi FCSB


CS U Craiova - Juventus Bucureşti 3-1 
(Mitriţă 39, 45+1, Gustavo 63, Ţâră 81)
Echipele de start:
Craiova: Calancea - Datkovic, Ferreira, Briceag - Martic, Screciu, Mateiu, Bancu - Băluţă, M. Roman, Mitriţă
Rezerve: C. Dică - Gustavo, Dimitrov, R. Popa, Buzan, Spahija, Bărbuţ

Juventus: Drăghia - Dima, Morariu, Mihăescu, Carabela - Sesar, Bărbulescu - Călinţaru, Băjenaru, Dzalamidze - Măzărache
Rezerve: Stoian, C. Petre, Ţâră, Zaharia, Cazan, Stoenac, Walace

Gata cu peregrinările, gata cu inaugurarea, cu fastul şi cu pretextele, pentru Craiova a venit în sfârşit momentul primului meci oficial pe arena-OZN. În ciuda frigului şi a unui adversar sonor doar prin „prenumele” împrumutat, Juventus Bucureşti, circa 18.000  de olteni au fost aproape de alb-albaştri, aşteptând nu doar victorie, ci şi spectacol. Existau premise, fiindcă trupa lui Mangia era singura din Liga I cu gol marcat meci de meci, chiar dacă ultimele jocuri relevaseră şi o fragilitatea în defensivă, după cele 11 goluri primite de la FCSB, Astra şi Slavia.
Şi oamenii lui „Magiun” Barbu au prins încredere din această statistică, începând curajos şi cu o posesie neaşteptată, craiovenii părând încă sub impresia copleşitoarei arene. A fost vorba însă doar de un sfert de oră „de recunoaştere”, fiindcă apoi s-a declanşat puzderia de ocazii la poarta oaspeţilor. Surpinzător, Mangia a spart tripleta „poneilor”, Roman luându-i locul lui Gustavo, deşi brazilianul este golgheterul echipei şi fusese cel mai bun jucător al Craiovei în ultima dispută de campionat, la Giurgiu, unde a şi reuşit o dublă. Italianul s-a dovedit inspirat. Chiar dacă Roman a ratat trei ocazii imense în prima parte, a jucat excelent rolul de pivot şi a venit cu assist-urile celor două reuşite ale lui Mitriţă. Golurile au apărut pe finalul primei părţi, după ce alb-albaştrii se jucaseră cu răbdarea fanilor, amânând primul gol „oficial” pe noua arenă. Ca şi în amicalul cu Slavia, prima reuşită a meciului a fost bară-gol, iar autorul deschiderii scorului a reuşit imediat „dubla”, Mitriţă imitându-l pe cehul Milan Skoda.
Partea secundă a început cu o altă ocazie irosită de Mihai Roman, ghinionistul de serviciu. În schimb, la prima atingere a mingii, după ce-i luase locul ui Mitriţă, Gustavo a reuşit al nouălea gol al sezonului. Brazilianul a finalizat o fază iniţiată tot de el, printr-o recuperare, şi continuată de Băluţă, care încercase să fie altruist într-o situaţie din care putea finaliza. Cu victoria asigurată, gazdele n-au mai pus presiune, iar Juventus a profitat şi Ţâră l-a executat pe Calancea, dar fără a afecta sărbătoarea oltenilor, victorioşi la prima partidă oficială pe noul „Ion Oblemenco”.

Egal spectaculos la Brașov, între Sepsi și Gaz Metan, 0-0! Mari ocazii ratate de formația lui Neagoe!


Sepsi a terminat la egalitate meciul cu Gaz Metan Mediaș de pe teren propriu, scor 0-0. Chiar dacă nu s-a marcat, meciul a fost unul spectaculos, plin de ocazii de a marca.

Prima ocazie notabilă a fost în minutul 29, când Nikolici a scăpat spre poartă, dar șutul său l-a lovit pe Greab.
Minutul 63 a adus o altă ocazie mare de a marca. Claudiu Herea a scăpat singur cu portarul Gazului, dar din nou acesta a avut o paradă de excepție.
Sepsi a reușit să înscrie în minutul 83, prin Patrick Petre, dar reușita a fost anulată pentru un ofsaid.
Sepsi Sfântu Gheorghe n-a mai câștigat din august, de la un 2-0 cu Poli Iași. În următoarele 10 meciuri a adunat doar 3 puncte, pierzând 7 jocuri.
Are 12 puncte și e pe locul 12. Gaz Metan are și ea o serie de 5 jocuri fără victorie și cu 11 puncte este pe locul 13.
Sepsi Sf. Gheorghe - Gaz Metan Mediaş 0-0
Echipele de start:
Sepsi: Niczuly - Burlacu, Ursu, Damian, Grecu - Fulop, Petrovikj - P. Petre, Cl. Herea, Astafei - Nikolic
Rezerve: Fejer, Dima, Thiaw, Huiban, Veress, Dumbravă
Gaz MetanGreab - Popovici, M. Constantin, Sîrghi, Buşu - I. Neagu, I. Cristea, Bic - Chamed, Golubovic, Tîrcoveanu
Rezerve: Pleşca, Mitic, Curtean, Buziuc, Manole, Zderic
În minutul 22, cameramanii au surprins o imagine amuzantă. Doi spectactori luau masa și se uitau la meci.

Black Friday de la Novi Sad. Poli Iaşi - FCSB 1-0, un meci decis de eroarea sârbului Bogdan Planic. Echipa lui Dică rămâne lider cu un punct avans, dar cu un joc în plus faţă de CFR


Ce metodă mai bună pentru asigurarea unui weekend liniştit, cu popcorn, telecomanda lângă fotoliu şi Netflix-ul pornit, decât o victorie la Iaşi? Aşa gândeşte şi Dică, cel care s-a deplasat în Moldova cu un punct avans şi cu cei mai buni fotbalişti pe care îi are la dispoziţie. Victoria înseamnă patru puncte peste CFR, până la meciul clujenilor de duminică, de la Dinamo. Doar că în Moldova e greu, iar Flavius Stoican sublinia asta: ”Vreau să învingem, nu ştiu cum, dar vreau să batem!”.

Cum? Simplu! În primul rând, ieşi la joc. Cu Jo, cu Andrei Cristea şi cu Panţîru, ultimul în mare formă. În al doilea rând, cu presing avansat, un adevărat coşmar pentru un Enache care are nevoie de cel puţin două atingeri ca să recepţioneze mingea. Chiar şi aşa, meciul se joacă din 16 în 16 metri timp de jumătate de oră, fără faze importante, totul până când Cioinac trage excelent de la 30 de metri, puţin peste. Panţîru nu are adversar în Enache, centrează excelent la marginea careului, acolo unde dintr-o poziţie excelentă Mendes ratează preluarea. Vicecampioana îşi revine greu, dar bine. Momcilovic centrează perfect la marginea careului, Pintilii şutează din prima cu exteriorul şi mingea mângâie bara. După un şut al lui Budescu vine o altă situaţie bună pentru bucureşteni, însă Tănase e blocat în clipa şutului după ce umileşte patru adversari.


Planic, moment horror 
La pauză, Dică simte că trebuie să îl joace pe Man, aşa că iese Nedelcu. Rezultatul e un gol rapid al moldovenilor. Tot Panţîru, cel care speculează o săritură penibilă, pe sub minge, a lui Planic şi îl execută pe Niţă cu un şut plasat cu stângul. FCSB reacţionează, însă mai mult nervos decât cu fotbal. Bălaşa e prins în ofensivă, trântit de Cioinac, iar Budescu curăţă bara de noroi cu o minge trimisă din lovitură liberă. Se înmulţesc şansele FCSB-ului, normal, dar pe fondul unei defensive ieşene care pare cerebrală. Man are ghinion, Budescu nu are limpezime, iar Gnohere nu există.
Iaşul rămâne lucid, iar Dică mută iar. Florinel Coman intră în locul unui Teixeira neinspirat. Mai sunt 15 minute, însă semnele nu sunt bune pentru bucureşteni. Poli stă bine în teren, Mihalache şi Frăsinescu sunt stâlpi în apărare, iar contraatacul rămâne periculos. O arată Ştefănescu, cel care îl depăşeşte pe Bălaşa în viteză, însă centrarea e blocată în ultima clipă de Planic. FCSB mai încearcă prin Gnohere, cel care face un henţ nesesizat de arbitrul Bârsan şi trimite spectaculos, puţin pe lângă. Apoi, în ultimele secunde, un nou şut excelent al lui Pintilii este respins de portarul gazdelor.
Iaşul câştigă meritat partida, iar FCSB rămâne liderul clasamentului cu un punct avans şi cu un meci în plus faţă de CFR. În loc de Netflix şi popcorn, weekendul va fi încărcat de calmante şi rugăciuni.
Poli Iaşi - FCSB 1-0 (Panţîru 47)
Echipele de start:
  • CSM Poli IaşiKoselev – Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic – Cioinac, Qaka – Jo (Chelaru 86), Pedro Medes (Platini 46), Panţîru – Cristea (Ştefănescu 69)
  • Rezerve: Kelava, Cisse, Danale, Jagodinskis
  • FCSB: Niţă – Enache, Planic, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu (Man 46)– Teixeira (Coman 75), Budescu, Tănase – Gnohere
  • Rezerve: A. Vlad, Larie, Morais, Ov. Popescu, D. Benzar

Două super-execuţii în două reprize diferite au decis meciul de la Timişoara! ACS Poli şi FC Botoşani au remizat, scor 1-1, după un final cu o bară a moldovenilor


Partida dintre ACS Poli şi FC Botoşani, desfăşurată vineri seară, în deschiderea etapei a 18-a a Ligii 1, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce fiecare echipă a dominat o repriză în care a şi reuşit să înscrie. Timişoara a controlat ostilităţile clar în prima parte a jocului, când moldovenii au ajuns doar de două ori spre poarta gazdelor. Execuţia frumoasă a lui Bîrnoi a făcut ca gazdele să intre cu avantaj la cabine. În a doua repriză, lovitura liberă bătută ca pe Play-Station de Mihai Roman a făcut ca soarta meciului să se schimbe. Bănăţenii nu au mai avut forţa să ţină de minge şi au plătit din nou tribut în puncte pentru retragere, mai ales dacă ţinem cont de bara de la final a lui Bordeianu.
FC Botoșani a fost mai curajoasă în debutul partidei, când a ratat o ocazie mare. Daniel Popa a scăpat spre poartă, iar Moruţan i-a trimis perfect, însă jucătorul lui Costel Enache a alunecat şi a tras slab, fără probleme pentru Curileac. Ulterior, după ce şi-au mai venit în fire după un start mai dezordonat, inclusiv în apărare, poliştii au început să controleze autoritar jocul. Munteanu a încercat să lupte pentru minge până până în poartă, dar Cobrea a respins, iar la faza următoare, Bîrnoi a centrat foarte periculos, iar Abraw nu a ajuns a minge.
Titularizat după plecarea lui Mailat, Bîrnoi a marcat un gol frumos
Asaltul la poartă a continuat să se îmbunătăţească după cele două şanse ratate. Creţu a luptat mult pentru o minge, şi după un schimb cu Abraw, a intrat în centru şi i-a trimis lui Bîrnoi, care a scăpat dintre fundaşii moldovenilor şi a marcat cu o scăriţă peste Alberto Cobrea. Imediat după golul din minutul 23, Ciucur a avut o altă ocazie mare, după ce a tras pe lângă poartă de la marginea careului. Timişorenii au ţinut de minge şi au scăpat cu bine după o fază fixă a Botoşaniului, şi astfel au intrat cu 1-0 la pauză, după ce în minutul 40, moldovenii au cerut penalty.
Mihai Roman a egalat dintr-o super execuţie. Curileac, spectator
Timişorenii ar fi putut avea o ocazie în minutul 49, dar Abra a reluat cu capul slab, iar Cobrea a fost pe direcţie. Peste două minute, moldovenii au cerut iar penalty, după o intervenţie a lui Melinte în careu. Nu s-a dictat nimic, iar în minutul 56, a venit egalarea. Mihai Roman a tras superb, la vinclu, peste zid, iar Curileac nu a avut ce face. Munteanu a avut o execuţie imprecisă, iar Târnovan a irosit şi el o şansă.
Asalt ca în luptele cu turcii la poarta lui Poli
Finalul a aparţinut celor de la FC Botoşani. În minutul 75, Mihai Roman a trimis puţin pe lângă poartă o lovitură liberă din lateral-stânga. Peste trei minute, Curileac a respins o minge venită de la Chitoşcă. Balonul a ajuns la Târnovan, care a tras puţin pe lângă poarta alb-violeţilor. Trupa Moldova a continuat să atace în valuri, iar în minutul 86, Bordeianu a tras în bara laterală. Până la final, şanse importante nu au mai existat şi meciul s-a terminat egal.
Cu remiza din acest meci, ACS Poli face 23 de puncte şi rămâne în spatele lui Dinamo, pe loc de play-out, pe 8. FC Botoşani e pe locul 4, cu 32 de puncte şi e tot mai aproape să-şi îndeplinească obiectivul de a juca în play-off.
ACS Poli Timişoara - FC Botoşani 1-1 (Bîrnoi 24 / Roman 56)
  • ACS Poli: Curileac - Val. Creţu, Bocşan, Cînu (cpt.), Melinte (Doman 72') - Artean, Soljic - Al. Munteanu, Bîrnoi (Haruţ 85'), Ciucur - Abraw (Oct. Drăghici 61')
    Rezerve neutilizate: Straton - Bg. Străuţ, L. Oprea, M. Croitoru
    Antrenor: Ionuţ Popa
  • FC Botoşani: Cobrea - Unguruşan, Burcă, G. Miron, Muşat - Tincu (cpt.), Bordeianu - Mih. Roman (Chitoşca 78'), Moruţan, L. Buş (Rodriguez 88') - D. Popa (Târnovan 56')
    Rezerve neutilizate: Pap - Fl. Plămadă, Dumitraş, Oaida
    Antrenor: Costel Enache

ȘOC în Liga 1: Dinamo și-a vândut cel mai în formă fotbalist la CFR Cluj! | Primele reacții oficiale după transfer

  • CFR Cluj şi Dinamo sunt în negocieri pentru trecerea lui Valentin Costache din „Groapă” în Gruia, în această iarnă. Contactat telefonic, Iuliu Mureşan a recunoscut că actualul dinamovist este un fotbalist interesant.
Valentin Costache poate face un pas destul de mare dacă va ajunge la CFR, echipă care se bate cu FCSB şi CS U Craiova la titlul Ligii 1. Discuţiile dintre cele două cluburi sunt destul de avansate, iar suma de transfer ar fi de 800.000 de euro, scrie DigiSport.
"E devreme încă să ne ocupăm de transferuri. Avem o listă, dar nu-mi place să vorbesc despre ea acum, e prea devreme. E un jucător interesant, un tânăr cu calităţi deosebite, cu viteză, forţă. Nu joacă doar pentru că e U21, ca şi Manea la noi... Joacă pentru că e bun! Sunt unii care joacă doar pentru că e regula.Toată lumea a avut câte un episod bahic în viaţă. Şi tinerii, şi sportivii, noi şi voi... Se mai întâmplă, nu e un capăt de lume. (râde). Totul e să ştii cum să gestionezi situaţiile astea. La toate echipele există aşa ceva. S-a făcut prea mare tamtam, zic eu. La noi le dăm noi de băut, organizat, din când în când", a declarat Iuliu Mureşan pentru ProSport
100.000 de euro e cota lui Costache, conform transfermarkt.de
16 meciuri, 3 goluri şi 5 pase decisive a bifat Costache în acest sezon


Evoluţia proiectului "New Dinamo". Mulţi stranieri, dar mereu mai slab cotaţi decât jucătorii români. Valoarea lotului a scăzut incredibil. Reacţia unui fost atacant din Ştefan cel Mare

Am stat de vorbă cu George Ţucudean despre fosta lui echipă, Dinamo Bucureşti. Atacantul legitimat la Viitorul a fost cât se poate de sincer: "Este o diferenţă între Dinamo de acum cinci, şase ani şi Dinamo din prezent. Înainte nu erau atât de mulţi jucători străini la Dinamo, iar cei care erau aveau valoare." Dinamo l-a adus pe Ţucudean în 2010, de la UTA Arad, pentru 50.000 de euro. Până în 2013, când a plecat la Standard Liège, internaţionalul român a câştigat o Cupă a României şi o Supercupă cu Dinamo. Au fost ultimele performanţe notabile ale clubului. De atunci s-a mai câştigat o Cupă a Ligii. Competiţia a fost desfiinţată între timp, pentru că nu ajuta cu nimic cluburile.



Cum a evoluat lotul echipei Dinamo din 2010 până în prezent:
Sezonul 2010-2011: 8 stranieri într-un lot de 30 de jucători*
Sezonul 2011-2012: 4 stranieri într-un lot de 22 de jucători
Sezonul 2012-2013: 6 stranieri într-un lot de 27 de jucători
Sezonul 2013-2014: 9 stranieri într-un lot de 26 de jucători
Sezonul 2014-2015: 10 stranieri într-un lot de 26 de jucători
Sezonul 2015-2016: 6 stranieri într-un lot de 23 de jucători
Sezonul 2016-2017: 11 stranieri într-un lot de 27 de jucători
Sezonul 2017-2018: 12 stranieri într-un lot de 26 de jucători
*Datele de la începutul sezonului, conform site-ului oficial

Valoarea jucătorilor din 2010 până în prezent:
Sezonul 2010-2011: 

Cel mai bun român: Gabi Torje - 3,8 milioane de euro
Cel mai bun stranier: Djakaridja Koné - 600.000 de euro
Valoarea lotului: 25,08 milione de euro

Sezonul 2011-2012:

Cel mai bun român: Gabi Torje - 3,8 milioane de euro

Cel mai bun stranier: Djakaridja Koné - 600.000 de euro

Valoarea lotului: 25,08 milione de euro

Sezonul 2012-2013: 

Cel mai bun român: Cristi Bălgrădean - 2,6 milioane de euro*

Cel mai bun stranier: Kristijan Naumovski - 750.000 de euro

Valoarea lotului: 23,48 de milioane de euro

Sezonul 2013-2014:

Cel mai bun român: Marius Alexe - 3,2 milioane de euro

Cel mai bun stranier: Mansaly Boubacar - 1,2 milioane de euro

Valoarea lotului: 24,88 milioane de euro



Sezonul 2014-2015: 

Cel mai bun român: Gicu Grozav - 2,1 milioane de euro

Cel mai bun stranier: Mansaly Boubacar - 1,3 milioane de euro

Valoarea lotului: 25,95 de milioane de euro

Sezonul 2015-2016:

Cel mai bun român: Eric Bicfalvi - 2,5 milioane de euro

Cel mai bun stranier: Romario Kortzorg - 800.000 de euro

Valoarea lotului: 21,53 de milioane de euro



Sezonul 2016-2017: 

Cel mai bun român: Dorin Rotariu - 1,75 milioane de euro

Cel mai bun stranier: Miha Mevlja - 1,5 milioane de euro

Valoarea lotului: 23,23 de milioane de euro

Sezonul 2017-2018: 

Cel mai bun român: Sergiu Hanca - 2 milioane de euro

Cel mai bun stranier: Adam Nemec - 1 milion de euro

Valoarea lotului: 14,2 milioane de euro

*Cote furnizate de transfermarkt.de.

În acest moment pe podiumul echipei, din punct de vedere al cotelor, se află Sergiu Hanca (2 milioane de euro), Ionuţ Nedelcearu (1,5 milioane de euro) şi Steliano Filip (1,4 milioane de euro). Toţi trei au fost implicaţi în episodul de la Piatra Neamţ.
Performanţele clubului:
Sezonul 2010-2011: locul 6, finala Cupei României, turul III preliminar al Europa League
Sezonul 2011-2012: locul 5, câştigătoarea Cupei României, playoff Europa League
Sezonul 2012-2013: locul 6, sferturile Cupei României, playoff Europa League
Sezonul 2013-2014: locul 4, semifinalele Cupei României, n-a participat în Europa League
Sezonul 2014-2015: locul 7, optimile Cupei României, n-a participat în Europa League
Sezonul 2015-2016: locul 2 (locul 4 în playoff), finala Cupei României, n-a participat în Europa League
Sezonul 2016-2017: locul 6 (locul 3 în playoff), sferturile Cupei României, n-a participat în Europa League
Sezonul 2017-2018 (în desfăşurare): locul 7, optimile Cupei României, turul III preliminar al Europa League

ACS Poli s-a ”jefuit” singură în ”Singur acasă”, jucat cu Juventus, la Ploieşti. Timişorenii au scăpat din mână un meci jucat într-o atmosferă deprimantă

Juventus Bucureşti şi ACS Poli au remizat cu 1-1 în meciul jucat pe Stadionul ”Ilie Oană”, într-o atmosferă de amical jucat departe de casă. Camaldine Abraw a deschis scorul din minutul 10, dar formaţia lui Marin Barbu a luptat şi a reuşit să egaleze prin georgianul Dzalamidze în minutul 81. Finalul a fost alert, în contract cu atmosfera dezolantă de pe stadion, din păcate, tot mai obişnuită în Liga I. Una peste alta, un punct câştigat de bucureşteni şi o victorie scăpată printe degete de alb-violeţi.

Poli Timişoara a intrat mai tare în meci şi asta s-a şi văzut la golul frumos marcat de Camaldine Abraw, în minutul 10, la prima fază de poartă. Togolezul a tras din afara careului iar balonul s-a dus peste Drăghia, care a plonjat în van. Bănăţenii au continuat să domine jocul şi să pună presiune cu o centrare bună a lui Munteanu şi o reluarea pe lângă poartă a lui Melinte. Ulterior, jocul s-a întors în favoarea gazdelor, iar la timişoreni a început ”ploaia” de cartonaşe, cu ”galben” dat la o intrare dură a lui Cânu,  plus avertismente pentru Artean şi Vaşvari.
Timişorenii au mai luat piciorul de pe acceleraţie
În minuttul 38, Melinte le-a dat palpitaţii coechipierilor, după ce a reluat peste poartă, din câţiva metri o centrare de pe dreapta a lui Benga. O altă şansă a gazdelor a fost peste două minute, când Băjenaru a trimis o lovitură liberă peste zid, direct la Benga care a tras moale, uşor de prins pentru Curileac. Minutul 44  adus o nouă ocazie irosită, tot cu Benga în prim-plan. Jucătorul lui Marin Barbu a trimis peste poartă un corner şi astfel, a intrat condusă la pauză.
Juventus a forţat poarta toată repriza a doua
În repriza a doua, bănăţenii au avut încercări timide de a ajung la poarta lui Drăghia. Gazdele au forţat în schimb egalarea. În minutul 58, Băjenaru a reluat cu capul periculos, după o lovitură liberă. Peste un minut, Bărbulescu a tras la poartă, dar Curileac a fost din nou la datorie. Timpul a continuat să se scurgă în defavoarea celor de la Juventus, iar Vaşvari a trecut peste majorarea diferenţei, la o lovitură liberă care a trecut puţin peste poartă. Presiunea celor de la juventus a început cu reluarea pe lângă a lui Băjenaru, şutul lui Dzalamidze peste poartă şi altă şansă irosită de Măzărache.
Abraw, înger şi demon pentru alb-violeţi. Ţâră, Măzărache şi Dzalamidze, în mare formă

După ce aaamrcat un gol frumos, Camaldine Abraw a irosit formidabil o şansă de a marca în minutul 77, dintr-o poziţie excelentă, când a stat să se gândească prea mult şi a nu a putut nimeri spaţiul porţii, dşiţ nu era jenat de nimeni. Ţâră a avut o execuţie bună, reţinută de Curileac. Asaltul a continuat cu cu Măzărache, iar egalarea a venit în minutul 81. Ţâră şi Măzărache au apăsat pedla de acceleraţie, Curileac a trebuit să iasă, iar Dzalamizde a venit din spate şi a marcat. Poli a avut o altă ratare marca Abraw şi a cerut penalti la o cădere a lui Artean, pentru ca în prelungiri şi Mailat să aibă un şut bun, scos de Drăghia. Până la final, şi Ţâră a avut o execuşie cu pretenţii, salvată de Curileac pentru o remiză care nu ajută niciuna din echipe.

  • Echipele de start:

    Juventus București: Drăghia - Călințaru, Wallace, Benga, Carabela - V. Dima, Bărbulescu - L. Băjenaru, Sesar, Al. Zaharia - Măzărache
    Rezerve: R. Stoian, Fl. Cazan, C. Petre, Nika Dzalamidze, Mihăescu, O. Morariu, C. Țîră
    Antrenor: 
    Marin Barbu
    ACS Poli Timișoara: Curileac - Al. Ciucur, Cânu, Melinte, Țigănașu - Artean, Vașvari - Al. Munteanu, Curjurici, Mailat - Abraw
    Rezerve: Straton, Bocșan, Străuț, Bîrnoi, Croitoru, Bianconi, Doman
    Antrenor: 
    Ionuț Popa
    Arbitru: Lucian Rusandu
    A1: Marius Nicoară
    A2: Adrian Mărginean

Liderul FCSB, made by Harlem Gnohere! Echipa lui Dică o învinge cu 2-1 pe Concordia. ”Bizonul” a marcat golul victoriei şi ajunge la 10 reuşite în Liga 1

”Obligatea” copilăriei, acum la nivel înalt. CFR câştigă şi trece pe primul loc, însă FCSB are un meci în minus. Dică e sub presiune, însă nu arată asta. Primul ”11” e altul faţă de meciul trecut, însă lotul i-o permite. Şi nici adversarul nu pare o sperietoare chiar dacă Concordia începe jocul cu un presing om la om care îi pune în dificultate pe mijlocaşii gazdelor. Enache începe meciul cu o greşeală, nimic nou, însă Batin ajunge degeaba la finalizare. Totuşi, diferenţa o face valoarea, iar Nedelcu are suficient de multă. Îşi pune mingea pe şut, pe la 30 de metri, şi mingea se opreşte în poartă E minutul 14 şi lucrurile par că se duc spre previzibil.


Însă Niţă face o eroare. Iese prost pe o centrare venită din corner, se loveşte de Momcilovic şi nu e capabil să intervină la o minge pe care Andrei Marc o trimite simplu în poartă. Contrar aşteptărilor, ilfovenii nu se baricadează. Chiajna e o echipă limpede, care plimbă balonul preţ de câteva minute, un fel de ”nu ne e frică de voi, jucăm fotbal!”. Mecanismul FCSB nu dă rateuri, însă are nevoie de nişte probe, mai ales pentru că Teixeira e sufocat de... Florin Tănase. Decarul vine des pe stânga, peste portughez, se calcă pe picioare. Însă controlul îi revine echipei lui Dică, iar o fază care pleacă de la Gnohere e finalizată tot de francez, cel care vede un culoar după ce interceptează o minge şutată de Teixeira şi face 2-1. Chiajna pierde finalul de primă repriză, Planici e aproape să provoace un autogol al ilfovenilor, apoi centrarea bună a lui Enache e finalizată puţin pe lângă poartă de Teixeira, cu o foarfecă laterală.
Curajul e bun, dar e nevoie de mai mult
Dică schimbă pe ici, pe colo. Prin punctele esenţiale. Man, din nou absent, iese şi îl lasă pe Florinel Coman să îşi umfle cota. Iar Chiajna pare că nu mai poate face faţă, primele 10 minute din partea a doua sunt punctate de atacurile în valuri ale gazdelor. Teixeira ajunge la finalizare, dar se încurcă, Florinel Coman bate slab o lovitură liberă. Chiajna îndrăzneşte rar, însă atunci când o face Batin nu e capabil să profite de fazele bune pe care le face, în special de faptul că îl domină unu la unu pe Planic. 
FCSB cedează iniţiativa, însă Chiajna nu pare să aibă puterea pentru a presa susţinut. Bumba centrează bine, dar Niţă e la post. Jocul gazdelor devine ”minge lungă pe vârf”, iar pe final iese Gnohere şi intră Alibec. Atacant care îşi concentrează frustrarea acumulată în ultima perioadă într-un şut de pe stânga, şut care trece mult peste poartă. Emoţiile lui Dică trec deşi Chiajna face schimbări şi devine super-ofensivă, iar Bumba îl face pe Niţă să plonjeze cât în tot sezonul. Chiajna are curaj, dar pare că mai are nevoie de ceva pentru a putea înscrie. Până la urmă FCSB câştigă din nou cu ajutorul lui Harlem Gnohere şi îşi reia locul de lider în Liga 1, loc cedat pentru numai câteva ore celor de la CFR Cluj.
FCSB - Concordia Chiajna 2-1 

(Nedelcu 14, Gnohere 39 / Marc 17)


Echipele de start:

FCSB: FCSB: Niţă - Enache, Planic, Bălaşa, Momcilovic - O. Popescu (Pintilii 68), Nedelcu - Man (F. Coman 46), Tănase, Teixeira - Gnohere (Alibec 78)
Rezerve: Stăncioiu, Pintilii, Alibec, L. Filip, J. Morais, F. Coman, D. Benzar

Chiajna: Caparco - Pataches, Marc, Albu, Fota - Babic (C. Bud 70), Bucşa - Deaconu (Bawab 60), Cristescu (Pena 87), Bumba - Batin
Rezerve: Isvoranu, Răducanu, V. Gheorghe, Bawab, Dobrosavlevici, C. Bud, Pena

Link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/P0LuIn_NkDc

Petrescu, din nou lider în “Liga scandalului”. CFR a învins după trei încercări fără succes. Cronica meciului în care ieşenii au fost cei care au acuzat arbitrajul

  • Deac a marcat golul victoriei clujene, după 331 de minute fără reuşite pentru CFR-ul lui Dan Petrescu.
  • Finalul a fost încins, cu ieşenii atacând şi cu portarul, iar banca tehnică a lui CSM Poli a protestat vehement la golul lui Deac.
" CFR este cea mai dezavantajată echipă din ultimii 10 ani. Am avut 10 penalty-uri în ultimele 4 meciuri! ", a tunat Dan Petrescu cu două zile înainte de jocul cu Iaşiul lui Stoican. Asta a fost explicaţia antrenorului pentru ultimele 3 partide fără gol marcat de liderul detronat din Liga I. Inevitabil, partida din Gruia s-a jucat sub acest auspiciu. Fanul CFR-ului a venit la stadion cu gândul că este cel mai furat dintre suporterii din Liga I şi convins că titlu fără presiune pusă pe arbitraje nu se poate. Dincolo de exagerarea evidentă a lui Dan Petrescu, CFR a fost o victimă a arbitrajelor, iar fanii care au mai venit la meci au sperat că oficialii clujenilor vor reîncepe să numere şi goluri şi victorii, nu doar greşelile de arbitraj. În acest context, numele centralului George Rădulescu era căutat pe foaia de joc chiar înaintea titularilor celor două echipe şi privit de toţi din Gruia drept "inamicul" public numărul unu, de spectatorii prezenţi la meci.


Joc şters în prima repriză

Cei care n-au venit au ridicat probabil o altă mare problemă a echipei lui Dan Petrescu, una de care nu s-a vorbit la conferinţă: jocul CFR-ului din ultimele meciuri. Pe lângă greşelile arbitrilor, clujenii n-au fost capabili să-şi facă singuri dreptate în ultimele partide. Iar jocul CFR-ului a suferit şi în prima partea cu ieşenii. Scenariul prezentat a fost cam acelaşi din ultimele partide. Atacuri gâfâinde, fără cine ştie ce viteză, cu nişte jucători parcă blocaţi psihic de trecutul apropiat ce le interzicea golul. CFR a dus lipsă de curaj în atac, iar ocaziile au fost puţine. Lovituri libere slab executate de Manea (4), Hoban (12) sau Camora (35) şi ocazia reprizei, a lui Deac, care n-a putut cadra după greşeala lui Kelava (30). Iaşiul s-a închis ermetic şi a scos capul rareori pe contraatac. Totuţi Platini (8) şi Cionac (37) au avut ocazii importate, dar s-a opus salvator Arlauskis şi a salvat CFR-ul de la un scor "bombă".

Golul izbăvirii lui Petrescu

A venit pauza şi era unul dintre momentele când simţi că tensiunea pluteşte în aer, când vedeai jucătorii CFR-ului sau pe Dan Petrescu. Ca printr-o minune, jocul CFR-ului a devenit mai direct pe poartă, mai rapid, mai periculos. Omrani a şutat în transversală din 6 metri, iar Dan Petrescu s-a aruncat în genunchi, de nervi (54), iar apoi Kelava i-a stopat şutul lui Nistor (60). A venit însă minutul 61 şi cele 331 de minute "negre" ale CFR-ului luau sfârşit. Păun a lovit bara, iar mingea a ricoşat la Deac, cel care a marcat şi a aruncat "în aer" banca de rezerve cu tensiune maximă a clujenilor.

Tricouri cu "Vrem arbitraj corect!"


Avea să înceapă însă scandalul. Ieşenii erau cei care protestau de data aceasta la arbitrii. Stoican ţipa ca din "gură de şarpe". Un fault controversat neacordat, cu aproape două minute înainte ca clujenii să marcheze era problema. De necrezut, dar ieşenii au făcut şi "coregrafie". Au scos rapid nişte tricouri pe care scria "Vrem arbitraj corect!", ca şi cum ar fi aşteptat momentul. După ce s-a mai calmat "circul", Iaşiul n-a mai contat în atac, iar Culio (72 şi 84), Manea (76) şi Djokovic (86) n-au putut să facă 2-0. Arlauskis a scos de sub bară, "capul" lui Ştefănescu (90+2) şi a rămas 1-0. Chinul s-a terminat pentru Dan Petrescu, al său CFR respiră, dar în fotbalul românesc "vedetele" nu mai sunt de mult jucătorii. Din păcate, în jurul arbitrajelor se învârte totul.
CFR Cluj 1907- CSM Poli Iaşi 1-0 (Deac 62)

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Culio, Hoban - Deac, Nistor (Djokovic 82), Al. Păun (L. Rus 67) - Omrani 

Rezerve: Vâtcă, Mureşan, Rija, Hamed



CSM Poli Iaşi: Kelava - Bădic (Spătaru 77), Mihalache Frăsinescu, Tiago Monteiro - Cioinac, Qaka - Platini, Cristea (Ştefănescu 73), Panţâru - P. Mendes (S. Cisse 69)

Rezerve: Koselev, Jagodinskis, Chelaru

link-ul video cu golul lui Deac: https://youtu.be/-NqzIrqGA74 

Leac pentru mahmureală, made in Bosnia. Gestul inexplicabil al lui Golubovic ajută Dinamo să câştige cu 3-0 la Mediaş. ”Câinii” urcă la un punct în spatele Astrei, dar rămân pe loc de playout



Beţii, amenzi, minciuni, spovedanie, ameninţări, scandal, tristeţe. Doar câteva dintre cuvintele care pot caracteriza atmosfera de la Dinamo, club mare din fotbalul românesc ajuns într-o situaţie dificilă. Sub linia de playout, adică pe locurile ocupate de echipele care din primăvară se vor bate pentru evitarea retrogradării, ”câini” joacă la Mediaş împotriva echipei care recent ţinea CFR Cluj în şah. Meci greu, deci.


Sau nu. Dinamo stăpâneşte jocul, e doar minutul 8 şi Bokila trimite în transversală, cu capul, după o centrare perfectă a lui Oliva. Gazul nu are intenţii ofensive, dar nici cu defensiva nu stă prea bine. E minutul 22 şi Salomao retrage din fotbal trei fundaşi cu un dribling care aminteşte celor mai bătrâni de experienţa traumatizantă a lui Bărcăuan, pe atunci la Şahtior, în duel cu Iniesta. Mijlocaşul şutează pe sub portarul advers şi Bokila împinge mingea în poartă. Câteva minute mai târziu jocul se termină. Golubovic are detenta lui Bierhoff la un corner al lui Dinamo, dar atacantul sare cu mâinile ridicate şi blochează mingea. Inexplicabil! Penalty, unul pe care Anton îl transformă sigur. Gazul nu are nicio şansă, joacă degeaba. Popovici, fotbalist pe care comentatorul Telekomsport îl descrie drept ”fostă mare speranţă a fotbalului românesc, deranjează turiştii de la Sibiu cu centrările lui, Golobovic face paşi mici pe teren, iar fundaşii au o intervenţie bună la fiecare trei încercări. Dinamo nu excelează, dar nu are nicio emoţie.

Un autogol, bomboana de pe colivă
Nici când au şansa nu profită. Bic se trezeşte cu mingea la picior după o respingere proastă a lui Penedo, însă se lasă pe spate şi şutează mult peste dintr-o poziţie excelentă. Se joacă urât, Dinamo se vede cu sacii-n căruţă şi nu se mai întrebuinţează, preferă să aştepte şi să speculeze gafele. Marius Constantin e aproape de un autogol, unul pe care îl reuşeşte până la urmă Bic după un corner executat bine de Hanca. Se face 3-0, perfect normal. Chiar şi în criză, Dinamo e suficient de valoroasă pentru a specula momentele incredibile de fragilitate ale unei echipe care arată rău, ciudat de rău. Victoria de la Mediaş duce echipa lui Vasile Miriuţă la 24 de puncte, cu un singur punct sub Astra Giurgiu, echipa care ocupă în acest moment ultimul loc care duce în playoff.


Gaz Metan Mediaș - Dinamo 

(Bokila 22, Anton 27-pen., Bic 75-aut.)

Echipele de start:
Gaz Metan: Greab – Cristeas, M. Constantin, De Vriese (Romeo 35) – Zderics, Neagu (Chamed 46), Dancis (Curtean 69) Bic, Popovici – Golubovic, Olarus

Rezerve: Pleşca, Romeo, Buşu, Chamed, Curtean, Buziuc, Manole


Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearus, Katsikas, Oliva – Mahlangu, Anton – Corbu (Hanca 60), Rivaldinho (Nascimento 70), Salomao (Longhers 84) – Bokila

Rezerve: Brănescu, Nascimento, Hanca, Longher, Grigore, F. Vasile, Şerban

link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/tlRdJdQXrFg

Viitorul - Sepsi 3-0. Campioana a obţinut a cincea victorie la rând în Liga 1. Ganea a ratat un penalty



Continuă perioada excelentă a campioanei Viitorul. Constănţenii au câştigat cu 3-0 la Ovidiu în faţa lui Sepsi şi au ajuns la cinci victorii consecutive în Liga 1, ultimele patru fără gol primit.

Problema învingătoarei nu s-a pus în niciun moment, iar Viitorul a rezolvat meciul până la pauză. Mai întâi, Dumbravă a deviat în propria poartă şutul lui Eric, în minutul 20. Apoi, cu cinci minute înainte de pauză, Hodorogea a marcat din apropiere, după ce, iniţial, tot el a trimis în transversală.
În partea a doua, echipa lui Gică Hagi a obţinut un penalty, după ce Cristi Ganea a fost faultat în careu de Fejer, însă fundaşul stânga al gazdelor a tras slab, iar portarul lui Sepsi a reținut.
În cele din urmă, s-a făcut 3-0. În minutul 77, Vînă a înscris cu un şut frumos la colţul lung, la capătul unei acţiuni superbe a campioanei.
Finalul a fost liniştit, iar criza la Sepsi se adânceşte. Ardelenii au uitat să câştige şi au doar 2 puncte în ultimele 9 etape.

Viitorul - Sepsi 3-0 (Eric 20, Hodorogea 39, Vînă 77)

Echipele de start:
FC Viitorul: Rîmniceanu - D. Lopez, Hodorogea, Ţîru, De Nooijer - Cicâldău, Mladen, Ganea - Eric, Ţucudean, Chiţu
Rezerve: Tordai, Ghiţă, Horj, Mâţan, Vână, D. Dumitrescu, C. Băluţă

Sepsi: Fejer - Dumbravă, Dima, Damian, Grecu - Petrovikj, Burlacu - Fulop, C. Herea, P. Petre - Nikolic
Rezerve: Miron, Răduţoiu, Astafei, Ursu, Huiban, Papsys, Veress

link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/TIFVm6rgZbk

 Giurgiuvenii, la al 7-lea meci fără succes în Liga 1. Elevii lui Mangia au fost egalaţi în superioritate numerică



Astra - CSU Craiova 2-2 


(Ioniţă 8, Dandea 79 / Gustavo 5, 48)

Formaţia Astra Giurgiu a remizat, vineri, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa CS Universitatea Craiova, în etapa a 17-a a Ligii 1. În clasament, CS Universitatea Craiova se menţine pe locul 3, cu 33 de puncte, la un punct de CFR Cluj, care se află pe locul secund, şi la două puncte de liderul FCSB. Primele două clasate nu au jucat, însă, în această etapă.
Din minutul 73, gazdele au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Plamen Iliev, după ce portarul bulgar l-a lovit cu piciorul pe Spahija. Astra ocupă locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off, cu 25 de puncte.
  • Astra: Iliev - Belu-Iordache, Erico, Polczak, Radunovic (Butean 51') - Mrzljak (Moise 64'), Dandea - Ioniţă, Marquinhos (D. Lazar 74'), Balaure - Le Tallec. Antrenor: Edward Iordănescu.
  • Craiova: Calancea - Popov (Datkovic 77'), Spahija (Burlacu 81'), Ferreira - Martic, Mateiu, Screciu, Bancu - Gustavo (M. Roman 85'), Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonaşe galbene: Polczak 4', Dandea 46', Ioniţă 68'/Spahija 73', Datkovic 90+5'.

Cartonaş roşu: Plamen Iliev 73'.

Arbitri: Marcel Bîrsan (centru); Mircea Mihail Grigoriu, Mircea Orbuleţ (asistenţi); Dragoş Istrate (rezervă).

Observatori: Alexandru Deaconu (CCA), Mircea Călin (LPF).

Stadion: Marin Anastasovici, Giurgiu.

FC Botoșani a confirmat forma excelentă din acest sezon, impunându-se pe teren propriu în fața lui FC Voluntari, 1-0



Formaţia FC Botoşani a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FC Voluntari, în primul meci al etapei a 17-a a Ligii 1. În urma acestei victorii, FC Botoşani a acumulat 31 de puncte şi şi-a consolidat poziţia a patra, mărindu-şi avansul faţă de Viitorul la cinci puncte. Echipa pregătită de Costel Enache s-a apropiat la un punct de locul 3, ocupat de CS Universitatea Craiova, la trei de CFR Cluj şi la cinci de liderul FCSB.


FC Botoşani - FC Voluntari 1-0 (Moruţan 7)


Unicul gol al partidei a venit în minutul 7, atunci când "perla" Olimpiu Moruțan s-a infiltrat prin apărarea oaspeților și a fructificat centrarea venită de la Mihai Roman. 


Gazdele puteau marca golul doi în repriza secundă, însă Balauru a fost atent la șutul bun trimis de Daniel Popa de la 25 de metri.
Pe final, FC Voluntari a avut două șanse mari de a egala. Mai întâi, Cobrea a respins șutul bun din lovitură liberă al lui Adrian Bălan. Apoi, în minutul 80, "veteranul" Florin Cernat a lovit bara direct din corner, iar la faza imediat următoare Bălan a ratat șansa de a-l învinge pe Cobrea.
Grație victoriei, moldovenii au acumulat 31 de puncte, situându-se pe locul 4, cu 31 de puncte.
Botoșănenii sunt la doar patru puncte de liderul FCSB și au, în momentul de față, 10 puncte peste Dinamo, ocupanta locului 7.
De partea cealaltă, FC Voluntari rămâne pe locul 10, cu 20 de puncte. Deținătoarea Cupei și a Supercupei are șanse din ce în ce mai mici să prindă play-off-ul.

Reguli și excepții: fotbaliști sătui de fotbal și antrenori sătui de fotbaliștii lor




FCSB obține o victorie mare la Craiova, trece pe primul loc în clasament, dar marea rivală, Dinamo, îi fură prima pagina după numai o zi. Și nu pe merite sportive, deși meciul cu Viitorul, derbi în "play-off"-ul campionatului trecut, era un prilej excelent pentru Filip și compania, ci printr-un scandal cât casa.

Ceea ce părea a fi doar un detaliu de culoare într-o etapă de Cupa României plină cu " D’ale noastre " – de la jucători ajunși cu taxiurile la meci la echipe care și-au uitat acasă echipamentele de joc și la partide jucate fără al patrulea arbitru! – escapada bahică de la Piatra Neamț a unora dintre vedetele lui Dinamo a răbufnit după ultima etapă de campionat.
Repetatele încercări ale lui Vasile Miriuță de a ține vestiarul unit și de a și-i apropia pe jucători au ajuns la un "point of no return" după înfrângerea catastrofală, 0-4, pe teren propriu, cu ViitorulMiriuță le ținuse spatele petrecăreților, cu condiția să se revanșeze contra campioanei. Nu a fost cazul, iar acuzele au început să curgă dinspre banca tehnică înspre vestiar.
" Sunt foarte dezamăgit! M-au trădat! Am stat de vorbă cu ei și le-am spus că se pot reabilita cu o victorie astăzi. Știam cu toții din acea dimineață ce s-a întâmplat. Dacă nu jucam cu ei, trebuia să intru eu și cu Dănciulescu. Din informațiile mele nu e prima oară când s-au întâmplat astfel de lucruri. Vă dați seama dacă ei beau când sunt în cantonament, oare ce fac când sunt liberi? "– Vasile Miriuță, antrenorul lui Dinamo București
Imediat după conferința de presă, Miriuță le-a transmis oficialilor dinamoviști că nu vrea să îi mai vadă la antrenamente pe cei cinci jucători indicați de el: " Nu se poate așa ceva! Nu vreau să am jucători fără caracter la meciuri. Mai bine mor pe mâna mea, mor cu Ion Gheorghe de 17 ani, dar știu că dacă îl bag își dă viața pe teren ".
Numele celor cinci sunt mai puțin importante. Mai important e că patru dintre ei sunt internaționali, doi la echipa mare, doi la "tineret" iar unul dintre cei U21 este recidivist, după un bine-cunoscut episod petrecut într-o deplasare a "tricolorilor" mici.
Dacă adăugăm, la cei patru, problemele pe care Denis Alibec le are la FCSB, ca și alte episoade de indisciplină și neprofesionalism ținute sub preș sau neconfirmate oficial, avem imaginea unui fenomen, în nici un caz a unor excepții.
Când Christoph Daum a cerut disciplină de fier la cele două loturi, mulți s-au făcut că nu înțeleg absențele unor jucători de mare calitate de la convocări. Fostul selecționer voia să impună reguli, presiunea din jurul Naționalei făcea elogiul "excepțiilor". Iar marea dilemă după eșecul lui Daum era dacă să continuăm pe drumul lăsat de el, ori să pornim reconstrucția de la excepții, de la jucătorii înțeleși doar de unii, care pot să ne salveze acolo unde efortul onest de echipă medie nu poate.
Nu a trecut multă vreme și, previzibil, cauzele problemelor au început să fie căutate în altă parte. La FCSB, ca și la Națională înainte, Dică nu știe cum să vorbească cu Alibec și cu Budescu. "Șumudică altfel le vorbea, îi înțelegea". Dincoace, la Dinamo, pare să fie o criză de leadership. Antrenorul e nou, nu a câștigat vestiarul, iar conducerea nu se impune, "nu mai e un nebun ca Borcea sau un lord ca Badea", care transmiteau frică sau respect jucătorului căruia îi stătea mintea la băutură în cantonament.
Între timp, Daum a plecat, iar noi am rămas cu tot mai multe "excepții" .
În fotbalul jucat cu mingea, FCSB a învins într-un meci greu și spectaculos la Craiova5-2, și a profitat de al treilea meci consecutiv fără victorie al CFR-ului pentru a trece pe primul loc. Derapajul Clujului e cu atât mai grav cu cât s-a produs pe teren propriu, împotriva unei echipe din coada clasamentului, Gaz Metan.


Prin victoria cu Dinamo, Viitorul trece pe 5, peste Astra, învinsă la Timișoara. De altfel, ACS Poli și CSMS Iași urcă lângă Dinamo, la numai 3 puncte de "play-off"

Când nicio anchetă a lui Dănciulescu nu-i mai poate salva pe Filip şi ai lui. Dinamo - Viitorul 0-4



Îmbătaţi de parfumul unui tricou în care au evoluat Lucescu, Dudu Georgescu, Dumitrache, Augustin, Mateuţ, Sabău, Hâldan sau Fl. Petre, dinamoviştii au chef de fotbal, dar doar îl mimează. Mai întâi se pune scut Dănciulescu. Oficialul spune răspicat, la Digisport, că a finalizat ancheta în privinţa sindrofiei de la Piatra Neamţ, dezvăluită joi, de ProSport. Şi contraatacă, clamând că siteurile de sport vor doar să-şi mărească numărul de vizualizări. Nu, Danciu! La Dinamo e un sat fără câini, iar tu eşti părtaş la babilonia în centrul căruia se află mereu, preferatul şi prietenul tău, fostul căpitan Filip! Ancheta e tardivă, poziţia clubului trebuia dată a doua zi, că doar stafful n-a dormit în telegondola lui Pinalty şi conducerea la Central. Restul? Îngheaţă şi Dâmboviţa după versiunile cu Bayern - Leipzig sau alte variante pe care nici Mutu - nu Adrian - Mutu care trăieşte pentru voi - nu le-ar înghiţi pe nemestecate!





Dar petrecerea din Piatra se poate transforma într-un party în Ştefan cel Mare. Filip nu e Ziege, Tarnat, Lizarazu sau Alaba, dar are capacitatea de a-l bloca pe Chiţu. Dar şi a-l pune în valoare pe Nemec. Hagi se apără cu Ţîru - "ia-l, Gigi pe Ţîru!", cum ar spune Ion Crăciunescu, şi joacă în banda stângă cu puştiul olandez de 19 ani Bradley De Noojer. În rest, garnitura obişnuită de la Ovidiu. La Dinamo, textila e pe braţul lui Anton, speranţa e în ştiinţa lui Nemec şi reflexele lui Penedo. Ce să mai facă şi Miriuţă!? Nici de pe bancă dacă ar ţâşni cu izmenele lui Kiraly şi viteza lu Gera n-ar reuşi să dejoace faza ţesută de Ţucudean şi Chiţu. E minutul 7, mingea curge ca pe aţă, arădeanul îl lansează pe Chiţu care profită de somnolenţa "câinilor" şi plasează mingea pe lângă Penedo. E 1-0, dar partida abia a început. Nedelcearu dă primul semn al revenirii ('19), gazdele presează, dar şutul din întoarcere trimis înşelător de Costache e respins pentru bliţuri de Râmniceanu. Dănciulescu anchetează, Hagi dă cu şapca de pământ, fanii lui Dinamo cântă. Răbdarea e o virtute pe care ei încă o mai au. Până când însă? Doar Nemec joacă în altă ligă, reia periculos, dar fostul dinamovist Râmniceanu salvează din nou ('22). Cu garda jos, Dinamo lasă spaţii mari, de care campioana poate profita. Şi nu stă pe gânduri. De Noojer aduce aminte de  Babel pe Giuleşti, îl culcă pe Romera cum o făcea fostul internaţional olandez cu Ogăraru, şi centrează în faţa porţii. Ţucudean ia prim-planul în duelul cu Filip ('22) şi înscrie pentru scorul pauzei, 2-0 pentru Viitorul, într-o repriză care mai consemnează doar ratarea lui Ganea într-o mare de erori ale defensivei dinamoviste.
Contra şi Mutu privesc meciul cu sigla FRF în dreptul inimii, Albin, preferatul lor, e pe undeva prin... ce mai contează! A rămas doar Bokila din proiectul fostului duo. Şi congolezul intră la pauză să mai pună o compresă rece pe fruntea lui Negoiţă. Miriuţă mizează şi pe Nica. Hanca şi Dudea rămân la vestiare. Dănciulescu încă anchetează, Hagi gesticulează. Eric dă din cap aprobator, dar Bokila ratează din apropiere ('49). Mingile îl caută pe Nemec, dar slovacului nu-i iese nimic. Cu un sistem 3-4-2-1, Viitorul aruncă momeala. Gazdele o înhaţă, se aruncă în atac, dar pe contră, Eric majorează scorul ('52), cu un şut la firul ierbii. Fanilor le sare muştarul şi o mână de suporteri ai gazdelor sprintează spre oficială. Forţele de ordine intervin rapid, jocul se reia. Dinamo rămâne în 10 după ce Costache se accidentează. În inferioritate numerică, Dinamo e groggy şi Vană, intrat în locul lui Eric, mai înfige un pumnal în inima dinamoviştilor, 4-0 ('80), după o acţiune în vitează a olandezului De Noojer.
Se termină rău pentru Dinamo, o echipă cu pretenţii mari, o echipă la care jucătorii încă n-au auzit de spiritul lui sacrificiu al unor legende precum Dudu Georgescu, Mateuţ, Hîldan sau Niculae. În afara play-off-ului, pe 7 cu 21 de puncte, Dinamo mai poate spera doar... într-o anchetă a lui Dănciulescu.


Dinamo - Viitorul 0-4 

(Chiţu 7, Ţucudean 21, Eric 52, Vînă 80)

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Dudea (Nica 46), St. Filip - Anton, Nascimento (I. Şerban 58) - Hanca (Bokila 46), Costache, Salomao - Nemec

Rezerve: Brănescu, Rivaldinho, Oliva,  Corbu



Viitorul: Râmniceanu - Dani Lopez (Horj 76), Hodorogea, Ţîru, De Nooijer - Cicăldău, Mladen, Cr. Ganea - Eric (Vână 76)  - Ţucudean, Chiţu

Rezerve: Tordai, Ghiţă, Măţan, Ciobnau, Băluţă



link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/QymkF58R6A0

Victorie mare pentru FC Botoşani în cursa pentru play-off



FC Botoşani continuă parcursul excelent în competiţiile interne. După ce a eliminat-o pe CFR Cluj din Cupa României, echipa pregătită de Costel Enache s-a impus în deplasarea de la Sepsi, în cadrul etapei a 16-1 din Liga I.




Laurenţiu Buş, din penalty, şi Bordeianu, cu un şut deviat, au marcat golurile victoriei cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În finalul partidei, furtuna de zăpadă care a avut loc în Braşov a acoperit complet terenul de pe stadionul "Tineretului", însă meciul n-a fost întrerupt de centralul George Găman.
În urma acestei victorii, FC Botoşani a ajuns la trei meciuri fără înfrângere în Liga I şi este pe locul al patrulea, la şapte puncte în spatele liderului FCSB. În schimb, Sepsi continuă seria slabă de rezultate şi ocupă locul 12 în clasament, după opt meciuri fără victorie în Liga I.
Sepsi - FC Botoşani 0-2
Au marcat: Buş (penalty) '45+1, Bordeianu '55
Sepsi: Miron - Răduţoiu, Dima, Damian, Grecu - M. Burlacu, Petkovik - I. Fulop. Cl. Herea, P. Petre - Hadnagy
Rezerve: Niczuly, Mitra, Dumbravă, Papsys, Astafei, Veress

Botoşani: Cobrea - Unguruşan, Burcă, Miron, Dumitraş - Tincu, Bordeianu
- L. Buş, Moruţan, M. Roman - Kuku
Rezerve: Pap, Târşă, Târnovan, D. Popa, Oaidă, Serediuc

"Am avut ceva emoţii în prima repriză, pentru că am simţit că băieţii mei nu sunt cei pe care-i cunosc. Nu au avut implicarea pe o aşteptam de la ei, dar, imediat după pauză, şi-au revenit şi au făcut o repriză aşa cum aşteptam cu toţii şi cum ştiam că sunt capabili să joace. Am înţeles de ce am venit până la Braşov, am înţeles ce ne-am dorit de la acest meci. Vremea a fost dificilă, dar jucătorii au fost inteligenţi şi au ştiut cum să joace pe un asemenea teren" , a declarat antrenorul lui FC Botoşani, Costel Enache.

"A fost un meci de luptă, ştiam că ne va aştepta un meci greu, dar sunt mulţumiţi că am câştigat. N-a fost uşor să jucăm pe zăpadă. Ne aşteaptă acum un meci greu cu FC Voluntari şi sper să o ţinem tot aşa până la final. Bineînţeles, ne gândim la play-off şi sper să obţinem calificarea la finalul sezonului regulat" , a declarat Laurenţiu Buş.

Lider “în comă”! CFR nu reuşeşte să marcheze de trei meciuri şi poate pierde primul loc, după încă un meci slab, 0-0 cu Gaz Metan



  • Dan Petrescu este în criză cu CFR, care nu poate să marcheze cu a doua cea mai slabă apărare din campionat.
  • Sunt 270 de minute de când clujenii nu au mai dat gol în Liga I.

A fost vânt puternic în Gruia, la partida liderului cu Gaz Metan. Dan Petrescu şi suporterii s-au înfofolit bine şi au sperat că va fi “vântul schimbării”. Asta pentru că CFR avea nevoie disperată de o schimbare. A rezultatelor, dar mai ales a jocului. Erau deja două partide consecutive fără gol marcat în Liga I, pentru liderul care traversa prima criză în atac, de la venirea lui Dan Petrescu. Cu nervii întinşi la maxim de arbitrajul potrivnic de la Botoşani, clujenii “au tunat şi au fulgerat” pe “fluieraşi” înaintea jocului şi sperau că tot “coşmarul” se va risipi odată cu meciul cu Gaz Metan. “Trebuie neapărat câştigat”, era avertizarea lui Iuliu Mureşan. Clujenii aveau în faţă adversarul tipic care ori îţi oferă o “injecţie” cu moral, dacă îl învingi la scor, ori te afundă şi mai tare. Nu era cale de mijloc. Petrescu n-a scăpat însă de ce s-a temut. Gaz Metan şi-a asumat rolul de echipă mică şi n-a avut nicio pretenţie de la atac. Pustai i-a pus cam pe toţi în apărare, amintind de “autobaza” lui Sorin Cârţu, iar pentru CFR asta a însemnat un chin. În jocul clujenilor nu s-a văzut frustrarea rezultatelor proaste. Au atacat la fel de lent, previzibil, fără “sclipire”, la fel ca în ultimele meciuri. În lipsa lui Deac şi Culio, nimeni de la mijloc nu şi-a asumat rolul de creator de faze ofensive şi au preferat să plimbe mingea de la unul la altul, de parcă era un cartof scos din jar.

Trei penalty-uri cerute
Prima fază, a fost una litigioasă. Hoban a fost trântit în careul advers de Cristea, dar arbitrul debuntant în Liga I n-a dat penalty (4). Deja nervii erau şi mai amplificaţi pentru clujeni. În jocul chinuit de atac al CFR-ului a apărut bara lui Păun, parcă din senin, dar nici norocul n-a fost de partea “Bursucului” (28).
A început repriza a doua, într-o atmosferă de tristeţe maximă în Gruia. Minutele fără gol marcat se înmulţeau, iar secundele începeau să panicheze deja liderul. Jocul CFR-ului a devenit şi mai “încâlcit”. Urko Vera a şutat, mai mult pentru impresia artistică, de la 22 de metri (53).
Trei atacanţi, o singură ocazie

La disperare, Petrescu i-a trimis în teren pe Omrani, Coman şi Balde, adică toţi atacanţii pe care îi avea în lot. Omrani a mai obţinut nişte lovituri libere, dar cam atât. Greab a avut prima intervenţie în minutul 82! A fost şutul puternic al lui Djokovic din lovitură liberă, dar insuficient plasat că să-l învingă pe portarul Gazului. După minutul 80, Dan Petrescu a fost în pragul unei crize de nervi, iar Djokovic sau Nistor au strâns doar fluierături în tentativa de a crea ceva. Un joc în care nimic nu le-a mers clujenilor, ca şi în precedentele două partide din campionat. Liderul este în criză profundă şi, pe lângă arbitraje, Dan Petrescu ar trebuie să fie supărat şi pe jocul echipele sale.


CFR Cluj - Gaz Metan 0-0

CFR: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora - Hoban (M. Coman 61), Djokovic - Al. Păun, Nistor, Moutinho (Omrani 61) - Urko Vera (Balde 73)
Rezerve: Duka,  A. Mureşan, L. Rus, Peteleu


Gaz Metan: Greab - M. Constantin, L. Cristea, De Vriese - Zderic, Danci, Mitic (I. Neagu 52), Buşu - Buziuc, Olaru (Manole 83 )- Golubovic

Rezerve: Pleşca, Sg. Popovici, Curtean, Chamed, Bic



link-ul video al rezumatului:https://youtu.be/6RhPRd-f1B8

Alertă! Cod portocaliu de fotbal frumos şi goluri multe. FCSB e liderul Ligii 1 după ce o învinge cu 5-2 pe CSU Craiova



Bucurie în Oltenia! Pe vânt, pe ploaie, CSU nu ia bătaie! Şi mai mult decât atât, trece şi pe primul loc pentru că înainte de startul jocului de la Severin vine vestea că CFR Cluj nu bate Gaz Metan. Suporterul oltean speră, dar speră în faţa unei echipe în formă, echipă care vine cu un atacant ce marchează pe bandă rulantă. E vânt, a fost ploaie, CSU...

...CSU primeşte gol în câteva secunde. În 44 mai exact, atât cât a durat ca pasa excelentă a lui Nedelcu să ajungă în bandă la Tănase, decarul să avanseze fără să fie atacat şi să paseze la un Gnohere care marchează după ce a urmărit excelent faza. Reperele Craiovei sunt date peste cap, prilej pentru o nouă ocazie pe care Budescu o ratează după ce Teixeira îi pasează lateral dreapta. Vicecampioana joacă prudent, a studiat adversarul şi nu lasă trio-ul ofensiv al oltenilor să joace fotbal. Omul cu mingea, fie că e Băluţă, Bancu sau Mitriţă acela, are cel mult o secundă până să fie atacat din momentul în care primeşte mingea. Chiar dacă e în propria jumătate minute bune, FCSB închide toate culoarele şi CSU gâfâie. Ameninţare de joc pasiv! Băluţă pare mai viu, dar nu e înţeles nici de colegii lui atunci când păcăleşte fundaşii bucureştenilor. Pe fondul lipsei de soluţii din ofensiva gazdelor, Marko Momcilovic îl ridiculizează pe Martik, centrează perfect în spate de unde Teixeira face 2-0. Spre disperarea lui Mangia, FCSB se apără excelent şi mingea din posesia lui CSU se plimbă de pe stânga pe dreapta. Iar atunci când vin centrările, ele vin fie într-un careu în care oaspeţii au superioritate, fie sunt departe de a fi exacte.



Alibec, noul om de pasă decisivă
După o şedinţă la pauză în care Mangia a chemat la vestiare şi rezervele, oltenii ies înfierbântaţi. Mitriţă intră în careu, e într-un duel complet inegal cu Larie, şi cade secerat cerând penalty. Kovacs spune că nu a fost, reluările par să îi dea dreptate. Dică gândeşte pe margine şi, în minutul 53, îl scoate pe Gnohere şi îl trimite pe teren pe Alibec. De ieşit la rampă iese, din nou, Momcilovic. are o cursă de 50 de metri, pasează la marginea careului de unde Budescu trimite un ”agheu” sub bară pe care Calancea îl scoate cu greu. Mangia vede că e ceva în neregulă, îl scoate pe Datkovic şi îl trimite în joc pe Dimitrov. Ce înseamnă asta? Deocamdată nimic, Florin Tănase recuperează la centru, scoate trei oameni din joc şi pasează excelent pentru Enache, însă fundaşul dreapta scapă singur şi îşi bate joc de fază cu un şut slab. Când vede că nu poate cu Enache, Tănase o ia pe cont propriu. O fază în viteză după o pasă a lui Alibec, iar decarul finalizează elegant.
Băluţă continuă să fie pericolul principal, dar şutează slab din unghi. Craiova revine totuşi în joc în minutul 66 pentru că şutul slab al lui Burlacu e deviat în proprie poartă de Larie. Autogol? Probabil, la fel cum e şi în poarta cealaltă după o nouă acţiune excelentă a lui Momcilovic. Mingea ajunge cumva la Alibec în flancul stânga, iar centrarea lui e trimită în proprie poartă de Kelic. 4-1! Tot Kelic face 4-2, la o centrare care îl găseşte singur în careu. Oltenii prind aripi, nu vor să termine aşa, iar Băluţă îl întinde pe Niţă în două rânduri cu lovituri de cap. Dică simte şi reacţionează cu Pintilii în locul lui Nedelcu pentru un plus de limpezime şi FCSB preia controlul jocului. Atât de bine încât mai înscrie o dată după ce Larie recentrează perfect şi Florinel Coman pune capul. Echipa lui Dică învinge pe merit, 5-2 la Severin, şi este noul lider al Ligii 1 cu un punct în faţa lui CFR Cluj.

link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/C5EhdtZMKdc

Thriller pe un stadion îngheţat. Astra a pierdut la Timişoara după un meci cu scandal între Sebastian Colţescu şi Edward Iordănescu



ACS Poli Timişoara - Astra Giurgiu 2-1

 (Munteanu 37, Iliev ag. 71/ Balaure 58)

Echipele de start:

Poli Timişoara: Curileac, Creţu (min 46 Ciucur), Bocşan, Melinte, Ţigănaşu, Soljic, Vaşvari, Munteanu (min 73 Doman), Croitoru (min 34 Curjuric), Mailat, Abraw

Astra Giurgiu: Iliev, Belu, Polczak, Da Silva, Stan, Seto, Balaure (min 77 Radulovic), Ioniţă (min 56 Vinicius), Moise, Nyuiadzi (min 71 Gheorghe), Abang

Trupa lui Ionuţ Popa a produs surpriza la victoria cu 2-1 cu Astra Giurgiu, după un meci plin de evenimente, în principal extra-fotbalistice. După o primă jumătate de oră fără nicio fază de poartă, meciul s-a rupt la eliminarea lui Abang, fază după care Poli a marcat, graţie lui Munteanu. Pe finalul reprizei, Iordănescu a fost eliminat pentru proteste şi a vrut să şi retragă echipa de pe teren. Lucrurile s-au temperat, iar giurgiuvenii au reuşit să egaleze prin Balaure, Scorul nu a rămas aşa, deoarece în minutul 71, Mailat a marcat cu un şut puternic, de la peste 30 de metri.
Prima repriză a fost una cu adevărat glacială, cel puţin în partea de debut. În tribunele stadionului, pe o vreme deosebit de rece, au luat loc doar câteva sute de spectatori. Partida nu a fost dominată de niciuna dintre echipe, şi niciuna dintre formaţii nu a avut nicio ocazie în prima jumătate de oră. Totuşi, cartonaşele galbene au început să curgă, iar în minutul 30, Colţescu a ezitat, dar l-a eliminat pe Abang pentru al doilea galben, după o ciocnire cu Croitoru. De altfel, experimentatul mijlocaş e necesitat şi înlocuirea cu croatul Curjuric. După o fază la care Mailat şi Abraw nu s-au sincronizat în faţa porţii, Timişoara a deschis scorul în minutul 37. Iliev a parat şutul lui Abraw, care primise mingea de la Mailat, dar Munteanu a venit inteligent şi a marcat din careu.
Final încins de repriză, pe o temperatură de iarnă. Edi Iordănescu a fost eliminat
Astra a avut o ocazie importantă pe final de repriză. După un corner de pe stânga, Seto a reluat cu capul pe lângă poartă, un balon care a fost şi deviat de Abraw. Partida s-a încins de-a dreptul pe finalul reprizei. Repriza a fost prelungită cu trei minute, iar Edward Iordănescu a protestta vehement la un fault al lui Creţu. Tehnicianul Astrei a cerut al doilea galben pentru fundaşul dreapta, iar arbitrul Sebastian Colţescu l-a trimis la vestiare. Iordănescu a protestat, a făcut semne ehipei să iasă de pe teren, dar până la urmă a intrat la cabine, unde au intrat şi elevii săi, conduşi cu 1-0, om eliminat şi rămaşi fără antrenor pe bancă.
Astra a egalat cu antrenorul în tribune şi om în minus
Poli s-a retras destul de mult în repriza a doua, după ce Creţu, care avea un avertisment, a fost înlocuit cu Ciucur la pauză. În minutul 59, Marquinhos Vinicius a dat o pasă prin toată apărarea, iar tânărul Silviu Balaure  ”băgat mingea în aţe”. Peste trei minute, giurgiuvenii au irosit o ocazie mare. Acelaşi Balaure a centrat bine, iar Nyuiadzi a trimis din câţiva metri peste poartă. Jocul nu curgea în favoarea bănăţenilor, dar Mailat a tras un şut senzaţional, de la peste 30 de metri, şi a dus scorul la 2-1 în minutul 71.
Până la final, Poli s-a remarcat negativ, printr-o nouă fază la care Doman şi-a bătut joc de minge, după ce a mers cu mingea până în plasa laterală. Ulterior, s-a petrecut şi o fază hilară, după ce Curjuric efectiv s-a temut să tragă la poartă, şi tot Doman a trimis peste buturi.

link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/-0kz-EIgPZc

FC Voluntari - Juventus 0-0. Ocazii uriaşe de gol de ambele părţi, însă s-a terminat la fel ca în tur!



FC Voluntari a încheiat la egalitate, pe teren propriu, cu Juventus Bucureşti, scor 0-0, sâmbătă în etapa a 16-a a Ligii I.

Ambele echipe au ratat ocazii bune de gol, gazdele prin Pîrcălabu (1), Acsinte (48), Popadiuc (49), Cernat (84), iar Juventus prin Călinţaru (5, 72 - bară), Băjenaru (24), Măzărache (63), Carabela (68).

Şi partida din tur s-a terminat cu acelaşi scor.

FC Voluntari e neînvinsă de trei etape (două egaluri şi o victorie).

Juventus are două victorii şi un egal în ultimele sale trei meciuri (două de campionat şi unul de Cupă).


FC Voluntari - Juventus Bucureşti, 0-0

Echipele de start:
  • Voluntari: Balauru - Filipov, Achim, Popescu, Acsinte - Lazăr, Novac - Pârcălabu, Marinescu, Popadiuc - Ivanovici
  • Rezerve: Petrariu, Leasă, Răuţă, Cernat, Căpăţână, Olteanu, Balaur
  • Juventus: Drăghia - Călinţaru, Wallace, Benga, Dima - Mihăescu, Sesar - Zaharia, Băjenaru, Carabela - Măzărache
  • Rezerve: Stoian, Morariu, Cazan, Neacşu, Ţâră, C. Petre

CSM Poli Iaşi a învins pe teren propriu pe Concordia Chiajna, scor 3-1, în primul meci al etapei a 16-a

CSM Poli Iaşi - Concordia 3-1
(Pedro Mendes 49, Platini 67, An. Cristea 90+2 / Batin 72)

Moldovenii au avut iniţiativa încă din start şi au încercat să construiască, avându-i pe Pedro Mendes, Platini şi Jo în prim-plan. Însă prima mare ocazie a fost a oaspeţilor, prin Bud (25). În ultimele secunde ale primei reprize, Pedro Mendes a ratat o ocazie imensă: şut peste poartă, dintr-o poziţie bună.
După pauză, gazdele au avut nevoie de doar 4 minute pentru a deschide scorul. Acţiune superbă a lui Qaka, pasă perfectă şi Pedro Mendes n-a mai iertat. Ieşenii s-au desprins după o execuţie senzaţională. Platini a executat la colţul scurt, precis, o lovitură liberă şi l-a păcălit pe portarul Caparco.
În minutul 72, echipa lui Moldovan a revenit în joc. La un corner, Manasse a deviat cu capul o minge, iar din faţa porţii, Batin a marcat al optulea său gol din acest sezon.
În ultimele secunde, ieşenii s-au desprins. Schemă excelentă la o fază fixă, iar Cristea a închis tabela cu un şut puternic.
Cu această victorie, Iaşi o egalează pe Dinamo la puncte, 21, în timp ce Concordia rămâne cu 17.
CSM Poli: Kelava - Bădic, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Cioinac, Qaka - Platini (Kizito 80'), Mendes (Mendes 81'), Panţîru - Jo (Jagodinskis 90+3'). Antrenor: Flavius Stoican.
Concordia: Caparco - Patache, Marc, Albu, Fota - Bucşa (V. Gheorghe 79'), Deaconu (Yamissi 65')- Grădinaru, Bawab, Batin - Bud. Antrenor: Ion Moldovan.
Cartonaşe galbene: Sin 8', Mihalache 56'/ Patache 38', Grădinaru 77', Bud 78', Marc 90+1'.
Arbitri: Horaţiu Feşnic (central), Alexandru Cerei şi Gero Szabo (asistenţi). Rezervă: Dragoş Istrate.
Observatori: Ioan Onicaş (CCA) şi Constantin Ţolea (LPF).
Stadion: Emil Alexandrescu, Iaşi.
Link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/9DZoz4Is1dY


FC Botoşani - Dinamo 0-0. Trupa lui Miriuţă revine pe loc de playout! Muşat şi Katsikas au fost eliminaţi, Nemec a ratat ocazii imense



FC Botoşani - Dinamo 0-0



Echipele de start:

  • FC Botoşani: Cobrea - Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat - Tincu, Bordeianu - Roman, Moruţan, Buş - D. Popa
  • Rezerve: Pap - Plămadă, Kuku, Târnovan, Dumitraş, Oiadă, Serediuc
  • Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip - Nascimento, Anton, Mahlangu - Costache, Nemec, Salomao
  • Rezerve: Brănescu - Rivaldinho, Bokila, Oliva, Corbu, Dudea, Hanca

Cele două echipe au oferit o primă repriză slabă. Romera a irosit cea mai mare ocazie. A reluat peste poartă o centrare bună a lui Salomao.
Dinamoviştii au arătat ceva mai bine începând cu partea a doua, după ce Hanca i-a luat locul în teren lui Nascimento. Filip a fost aproape de gol cu o centrare care era să-l surprindă pe Cobrea (52). Apoi a venit eliminarea lui Muşat, după o intrare dură asupra lui Hanca.
Dinamoviştii au forţat, iar Nemec a irosit o ocazie uriaşă, după şutul bun al lui Rivaldinho.  Echilibrul a venit în minutul 76. Katsikas a intrat "la rupere" la Kuku şi a fost şi el trimis la cabine.
Cele două echipe s-au mulţumit cu câte un punct şi au scăzut ritmul pe final. Dinamo e în afara play-off-ului, pe 7, cu 21 de puncte. Botoşani e pe 4, cu 25.
Link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/DFpBWupmdZE

 Alegeri LPF: Iorgulescu câştigă al doilea mandat în fruntea Ligii învingându-l cu 13-1 pe Drăgoi. Preşedintele reconfirmat neagă implicarea lui Dragnea şi respinge toate ideile cu acelaşi argument: Ar fi bine, dar nu se poate


  • Gino Iorgulescu a fost reales luni, 23 octombrie 2017, în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce l-a învins pe contracandidatul său, Sorin Drăgoi, cu scorul de 13-1.
  • Noul mandat se va întinde pe cinci ani, până în 2022, după ce precedentul a durat patru ani: din 2013 până în 2017.
  • Contracandidatul lui Gino, Sorin Drăgoi, a "tunat" la ieşirea din sala unde s-a votat, acuzând imixtiuni politice. La fel ca şi acum patru ani, în seara de dinaintea alegerilor preşedintele PSD a ieşit public, anunţând că-l susţine pe Iorgulescu.
  • Preşedintele reales a negat imixtiunea pe linie politică, aşa cum a făcut şi în 2013. Atunci, în seara de dinaintea alegerilor de la LPF, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au chemat şefii de cluburi la un restaurant, alături de Iorgulescu, şi le-au recomandat să-l voteze pe fostul internaţional. Acum, Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că îl susţine pe acelaşi om la un nou mandat în fruntea LPF.

FCSB o umileşte pe Timişoara şi vine la un punct în spatele liderului CFR Cluj


FCSB - ACS Poli 7-0 

(Gnohere 13, 41, 64, F. Coman 34, 48, Larie 61, Tănase 85)



Echipele de start

  • FCSB: Niţă - Enache, Larie, Bălaşa, Jr. Morais - Ov. Popescu, L. Filip - Golofca, Budescu, Fl. Coman - Gnohere
    Rezerve: Stăncioiu, Fl. Tănase, Momcilovic, De Amorim, D. Ben
    zar, Teixeira, D. Man
  • ACS Poli: Straton - Hăruţ, Soljici, Melinte, Ciucur - Vaşvari, Artean - Munteanu, Curjurici, Mailat - AbrawRezerve: Smaranda, Cânu, Bocşan, Bîrnoi, Oprea, Bianconi, Doman

FCSB a venit la un singur punct în spatele liderului CFR Cluj, după victoria la scor cu ACS Poli Timişoara. Roş-albaştrii s-au distrat pe Arena Naţională şi s-au impus cu 7-0 în faţa unei echipe de nerecunoscut în ultima perioadă. Bănăţenii au o serie dezastruoasă de cinci meciuri fără victorie în Liga I.
După ce a adus victoria în deplasarea de la Hapoel Beer Sheva, cu cele două goluri marcate, Gnohere a profitat de şansa primită de Nicolae Dică şi a înscris trei goluri în victoria cu Timişoara. Astfel, cu opt goluri în 15 etape, atacantul francez a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor.
link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/hvpMmhe3bS4

Fotbal din plin! Astra - FC Voluntari 2-3, în cel mai spectaculos meci al etapei. Marinescu, din penalty, a adus victoria oaspeţilor. Gazdele ajung la cinci etape fără victorie


  • FC Voluntari a reuşit o victorie mare, 3-2 pe terenul Astrei, după unul dintre cele mai frumoase meciuri ale acestui sezon.

  • Doi antrenori tineri, Edi Iordănescu şi Claudiu Niculescu au pus în scenă un spectacol greu de anticipat înaintea meciului, cu cinci goluri şi multe ocazii de poartă. Startul a fost dat devreme, în minutul doi, când Abang a sprintat spre o centrare a lui Nyuiadzi şi l-a învins pe Balauru, iar până în minutul 15 aveau să se marcheze alte două goluri, ambele în poarta gazdelor. Mai întâi Popadiuc a şutat prost, dar Radunovic a intervenit nefericit şi şi-a învins propriul portar, apoi Tudorie a înscris din câţiva metri, după o fază prelungită de atac a gazdelor.
Înainte de pauză, Alex Ioniţă a confirmat forma foarte bună prin care trece, a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului şi cele mai frumoase 45 de minute ale acestei ediţii de Liga 1 s-au terminat la egalitate, 2-2, nu înainte ca Balauru să-şi salveze colegii la ocaziile lui Belu şi Seto.

Repriza a doua a început cu o ocazie a lui Abang, a continuat într-un ritm foarte bun, pentru că niciuna dintre echipe nu a făcut pasul în spate, şi a adus un singur gol. Decisiv. În minutul 67, Petre Ivanovici l-a păcălit pe Dandea în careu, oaspeţii au primit penalty, iar experimentatul Marinescu nu a avut deloc emoţii în a-l învinge pe Iliev.

În ciuda unei presiuni mari a gazdelor în ultimele minute, ilfovenii au rezistat până la final, au câştigat cu 3-2 şi au urcat pe locul opt în clasament, cu 19 puncte. De partea cealaltă, Astra, care nu a mai câştigat în Liga 1 de cinci etape, e pe locul patru, cu 24 de puncte.

Astra - FC Voluntari 2-3 

(Abang 3. Al. Ioniţă 37 / Radunovic aut. 8, Tudorie 14, L. Marinescu pen. 67)



Echipele de start:


Astra: Iliev - Belu, Dandea, Bejan, Radunovic - Mrzljak, Seto - Balaure, Al. Ioniţă, Nyuidzi - Abang

FC Voluntari: Balauru - Filipov, C. Achim, M. Popescu, Acsinte - Răuţă, Novac - P. Ivanovici, Marinescu, Popadiuc - Tudorie

link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/mc5FoxrZwgM

FC Viitorul - CFR Cluj 1-0. Derby-ul etapei, decis de un gol magnific al lui Eric!


FC Viitorul a câştigat cu 1-0 partida jucată pe teren propriu cu CFR Cluj, contând pentru runda cu numărul 15 din Liga 1



S-au întâlnit din nou. Doi dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria României şi cei mai buni antrenori din “Generaţia de Aur”, Hagi şi Petrescu faţă în faţă pentru a treia oară de când s-au apucat de antrenorat. Unul a reprezentat inventivitatea, fotbalul spectacol şi tehnica, iar celălalt munca şi seriozitatea aproape de extrem. Pe aceleaşi principii şi-au creat şi echipele. Viitorul, o echipă care îşi propune să creeze, de la jucători la faze de gol, iar CFR, formaţia dispusă să sacrifice orice pentru rezultat.



CFR a avut un penalty

Meciul a început, aşa cum încep meciurile de şah între doi maeştri care se cunosc mult prea bine. Cu precauţie, cu respect faţă de puterile adversarlui. CFR a îndrăznit puţin mai mult în debut, împinsă de locul din clasament. Viitorul avea însă posesia, dar în minutul 12 se putea schimba tot. Asta dacă Sebastian Colţescu ar fi văzut faultul grosolan al lui Hodorogea la Deac, în careu. Colţescu a întors însă spatele la protestele clujenilor, iar liderul a rămas doar cu frustrarea şi, poate, cu gândul la arbitrajul video. Ocaziile au fost rare, iar Culio a ratat-o pe cea mai importantă, după o recuperare a lui Peteleu (39).

Eric şi momentul a la Hagi



link-ul video al rezumatului:https://youtu.be/qLHfR4Xiqus
Mai era un min
ut din prima repriză, când şi Hagi şi Petrescu au “explodat” pe bancă. Mureşan l-a scăpat pe Ţucudean, iar Vinicius i-a aplicat un “body-check” atacantului la 20 de metri de poarta lui Arlauskis. N-a fost roşu, dar a fost lovitură liberă. Suficient pentru ca Eric să-şi intre în rol. A fost momentul de aur al brazilianului, care a pus mingea, parcă cu mâna, direct în vinclul lui Arlauskis (44). Hagi scosese “As-ul” din mâneca sa. Jucătorul pe care l-a transformant în ultimele luni şi singurul care putea să spargă amorţeala meciului, cu tehnica sa.

Final haotic, cu nervi mulţi şi puţine reuşite

După pauză, CFR-iştii au ieşit mai târziu de la vestiare, semn că Petrescu i-a băgat în şedinţă. A intrat Nistor şi Moutinho la CFR, clujenii au pus “mâna” pe posesie. Vinicius a reluat cu capul, pe lângă poartă (56), iar Viitorul a răspus prin Chiţu, care a tras însă slab (57). Timpul trecea, iar spaţiile în apărarea CFR-ului deveneau mai primitoare pentru Viitorul. Într-un astfel de moment a venit şi ocazia lui Ţucudean, dar Arlauskis a scăpat încă o dată (62). CFR a părut blocată, fără forţă ofensivă în faţa Viitorului. Atacuri neclare, o presiune destul de haotică a echipei lui Dan Petrescu, ghinion pentru clujeni la ratarea lui Mureşan din ultima secundă, iar scorul rămâne neschimbat. Viitorul câştigă al treilea meci consecutiv, iar liderul este în criză. Nu a dat gol în ultimele două partide.

În urma acestui rezultat, Viitorul a urcat pe ultima poziţie de play-off (6), acumulând 23 de puncte şi trei victorii în ultimele patru etape. În comparaţie, CFR Cluj îşi vede diminuat avansul din fruntea clasamentului la un singur punct de CS U Craiova. Totodată, ardelenii pot fi egalaţi de FCSB, dacă echipa lui Dică se va impune pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara.
Etapa viitoare, CFR are meci uşor acasă cu Gaz Metan. De cealaltă parte, Viitorul se deplasează în Ştefan cel Mare pentru duelul cu Dinamo.









Juventus a obţinut prima victorie din acestsezon! Revenire spectaculoasă în meciul cu Sepsi


Juventus Bucureşti - Sepsi 2-1 (Walace 27, Măzărache 59 / Astafei 16)

Echipele de start:


  • Juventus: Drăghia - Călinţaru, Walace, Benga, Carabela - Mihăescu, Bărbulescu - Zaharia, Sesar, C. Petre - Măzărache
  • Rezerve: Stoian, Băjenaru, Neacşu, Cazan, Morariu, Dima, Ţîră
  • Sepsi: Miron -  Ursu, Ghinga, Damian, Dumbravă - Petrovikj, Fulop - P. Petre, Cl. Herea, Astafei - Nikolic
  • Rezerve: Fejer, Mitra, Papsys, Burlacu, Grecu, Dima, Hadnagy

Juventus Bucureşti a avut nevoie de 15 meciuri pentru a spage ghinionul. Lanterna Roșie a învins-o cu 2-1 pe Sepsi Sf. Gheorghe, dar a tremurat pentru cele trei puncte.

În prima repriză, Astafei a marcat pentru ardeleni, însă brazilianul Wallace a readus gazdele in joc. În minutul 59, Simon Măzărache a intrat în istoria nou-promovatei a marcat golul primei victorii obținute de Juventus în Liga 1.

Sepsi a ajuns la șapte meciuri fără succes în campionat. În schimb, victoria le dă aripi celor de la Juventus, care visează acum la salvarea de la retrogradare.

După etapa a 15-a, Sepsi are cu două puncte mai mult decât Gaz Metan şi cu patru decât ultima clasată, Juventus.



Link-ul video al rezumatului:https://youtu.be/uFnXbOMa82Q

MAnGIA continuă! Concordia Chiajna - CS U Craiova 1-2 | Oltenii s-au apropiat la un punct de CFR după ce au învins cu un gol înscris în prelungiri


Concordia Chiajna - CSU Craiova 1-2

Au marcat: A. Marc '88 /  Băluță '32, Martici '90+2


Echipa lui Ion Moldovan a început tare partida, reușind  să marcheze în minutul 16. Totuși, brigada de arbitrii a anulat în mod corect golul lui Manasse, care se afla în ofsaid în momentul în care a trimis mingea în poarta lui Calancea. 
Oltenii s-au dezmorțit după un start timid și au reușit să marcheze în minutul 31, prin Băluță. Vedeta lui CSU a înscris din interiorul careului după o pasă perfectă a lui Briceag. Claudiu Bumba, aflat într-o formă impresionantă de la sosirea la Chiajna, a fost la un pas de egalare în minutul 49, dar șutul său dintr-o lovitură liberă de la mare distanță s-a dus puțin peste portă. Oltenii se puteau desprinde în minutul 58, însă Caparco a intervenit providențial la ocazia lui Martici. Chiajna a avut din nou șansa egalării în minutul 67, când, în urma unei centrări a lui Bumba, Batin a ratat de puțin contactul cu mingea. Concordia Chiajna a egalat însă în minutul 88, prin fostul dinamovist Andrei Marc, care a împins mingea în poartă din câțiva metri în urma unei faze fixe. Când nimeni nu mai credea nimic, oltenii au dat lovitura în minutul 90. Martici a marcat cu un șut superb în vinclu, după ce Manasse a luftat inexplicabil în propriul careu. CSU Craiova urcă pe locul doi, cu 31 de puncte, se apropie la un singur punct de CFR Cluj, și își anunță candidatura serioasă la titlu. De partea cealaltă, ilfovenii ratează ocazia de a rămâne neînvinși de la venirea "Comisarului" Moldovan. Concordia e pe locul 10, cu 17 puncte. 








Echipele de start


Concordia Chiajna: Caparco - Albu, Manasse, A. Marc, Fota - Bucșa - Grădinaru, Cristescu, Bawab, Bumba - Batin


Rezerve:


Antrenor: Ion Moldovan


CSU Craiova: Calancea - Datkovici, Kelici, Ferreira - Martici, Mateiu, Screciu, Briceag - Gustavo, Băluță, Bancu

Rezerve: Popescu, Mihăilă, Dimitrov, M. Roman II, Buzan, Burlacu, Spahija


Antrenor: Devis Mangia


Arbitru: Marcel Bîrsan
A1: Mircea Grigoriu
A2:Mircea Orbuleț


Link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/CsgGPcZBa2k

Pas important înspre play-off făcut de ieşeni | Gaz Metan - CSM Poli 0-2 | Lui Cristi Pustai nu-i ies în continuare calculele


Formaţia CSM Poli Iaşi a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Gaz Metan Mediaş, în primul meci al etapei a 15-a din Liga 1.

Au marcat: Pedro Mendes 37', Jo Santos 81'.
Gazdele au încheiat partida în inferioritate numerică, după eliminarea lui Fabian Lokaj, din prelungirile întâlnirii, pentru cumul de cartonaşe galbene.
0-1: Pedro Mendes înscrie la a doua încercare, din apropiere, după o eroare comisă de portarul gazdelor. Este al doilea gol al lui Mendes în Liga 1.
0-2: Pasă a lui Cioinac pentru Jo Santos, care pătrunde în careu, îl driblează pe Khubutia şi înscrie cu un lob la colţul scurt. Atacantul brazilian a ajuns la cinci goluri, în 10 meciuri jucate în acest sezon la CSM Poli Iaşi.
În clasament, ieşenii au acumulat 18 puncte şi au urcat trei poziţii, până pe locul 8, la două puncte de Dinamo, care se află pe poziţia a şasea. Gaz Metan rămâne pe penultimul loc, cu nouă puncte.
Gaz Metan: Greab - Zderic, Sîrghi (Danci 61'), Khubutia, De Vriese (Curtean 46') - I. Neagu, Bic - Romeo, Manole, Chamed (Golubovic 54') - Lokaj. Antrenor: Cristi Pustai.
Poli Iaşi: Kelava - Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic - Mendes, Qaka - Platini (D. Spătaru 79'), Cioinac, Panţîru (Danale 88') - Jo Santos (S. Cisse 90'). Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonaşe galbene: Lokaj 32', 90+3', I. Neagu 42', Romeo 83'/Jo Santos 74', Bădic 84'.
Cartonaş roşu: Lokaj 90+3'.
Arbitri: Andrei Antonie (centru); Marius Nicoară, George Neacşu (asistenţi); Robert Dumitru (rezervă).
Observatori: Cristian Nica (CCA), Dan Potocianu (LPF).
Stadion: "Gaz Metan" - Mediaş.

link-ul rezumatului video: https://youtu.be/KIi02tbf978

Italianul Devis Mangia, antrenorul turului în Liga 1! "Le mulţumesc jucătorilor. Orice premiu pe care îl primim e datorat muncii tuturor"


Devis Mangia, antrenorul italian venit la CS U Craiova în vară, a fost declarat de către LPF tehnicianul turlui de campionat în Liga 1. Experienţa şi metodele inovative ale lui Mangia i-au ajutat pe cei de la Craiova să termine prima parte a sezonului cu doar o singură înfrângere.



Mangia le-a mulţumit jucătorilor pentru această distincţie, susţinând că orice premiu pe care il primesc cei de la Craiova se datorează muncii. Italianul s-a declarat fericit pentru parcursul pe care l-a avut echipa pe care a preluat-o în vară, de la Gheorghe Mulţescu, chiar dacă, spune el, la început lumea l-a privit cu reţinere. Despre distincţia de „antrenorul turului”, oferită de LPF, Devis Mangia a declarat.


„Vreau să mulţumesc LPF pentru titlul de antrenorul turului, dar în primul rând le mulţumesc şi jucătorilor mei şi staffului tehnic. Orice premiu pe care îl primim este datorat muncii tuturor. Singurul meu gând este să fac mai bine ce am făcut până acum. Oamenii la început m-au privit cu mare neîncredere, a fost oarecum normal, eram conştient de acest lucru. A trebuit să avem răbdare, au fost dificultăţi, a trebuit să muncim şi să demonstrăm. Rezultatele din amicale şi de la începutul campionatului nu au fost prea bune, dar mă aşteptam la asta. Evident că sunt fericit pentru că munca mea şi a băieţilor este apreciată, dar nu trebuie să ne gândim la ce a fost, ci la ce va fi. Am făcut multe egaluri pe teren propriu şi va trebuie să îmbunătăţim această situaţie”, a spus italianul Mangia în conferinţa de presă de astăzi.



CS U Craiova a strâns 29 de puncte după 14 etape scurse din sezonul regular al Ligii 1 şi se află pe locul doi în clasament, la egalitate cu FCSB. Lider este CFR Cluj, cu 33 de puncte.

OFICIAL | Încă un transfer făcut de CSM Poli Iaşi. Un fundaş care a trecut pe la Dinamo Kiev a venit în Copou


Problemele grave din defensivă, compartiment în care antrenorul Flavius Stoican a fost nevoit să improvizeze în fiecare meci din acest sezon, l-au determinat pe tehnicianul din Copou să caute în permanenţă soluţii pentru întărirea axului central.

După revenirea lui Mihalache, tehnicianul a decis să-l transfere şi pe letonul Vitalijs Jagodinskis, un fundaş central în vârstă de 25 de ani care a evoluat ultima dată la formaţia maghiară Diosgyör. Jagodinskis măsoară 1,91 metri şi a mai jucat în carieră la echipele Daugava Riga, Jurmala (Letonia), Dinamo Kiev şi Hoverla Ujhorod (Ucraina).


„Antrenorul Flavius Stoican a fost mulţumit de randamentul letonului Vitalijs Jagodinskis şi am decis să-l legitimăm. Jucătorul a semnat un contract pe un an şi îl vom legitima după ce va efectua vizita medicală şi ne vom convinge că nu sunt probleme din acest punct de vedere”, a declarat preşedintele executiv al ieşenilor, Adrian Ambrosie.

„Antrenorul Flavius Stoican a fost mulţumit de randamentul letonului Vitalijs Jagodinskis şi am decis să-l legitimăm. Jucătorul a semnat un contract pe un an şi îl vom legitima după ce va efectua vizita medicală şi ne vom convinge că nu sunt probleme din acest punct de vedere”, a declarat preşedintele executiv al ieşenilor, Adrian Ambrosie.

Mulţumesc Katsikas, semnat Iulia! Dinamo - Juventus 3-0 după o ”dublă” a grecului şi un autogol, iar ”câinii” revin pe loc de play-off



Dinamo şi Juventus, ambele din zona playout-ului...”, începe discursul comentatorului la partida din ”Ştefan cel Mare”. Tragic pentru o echipă de talia lui Dinamo, club rămas parcă fără repere clare. Teoretic, jocul e uşor. Juventus nu bate pe nimeni şi e victima preferată de toţi. Aşa se pare că va fi şi azi. E abia minutul 2 şi Salomao îl face pe Drăghia să pozeze în Spiderman cu o reluare din prima, cu stângul, după o minge întălţată de Nemec. Sunt foarte puţini spectatori, decorul e sumbru, gazon e atât de rău încât ar fi refuzat şi de o cireadă de vaci înfometate. În tribunele goale apare şi un banner în care o Iulia este cerută în căsătorie. Doar că Iulia, săraca, nu are timp să răspundă pentru că Bărbulescu scapă singur, intră în careu şi şutează în Penedo.

Niciun moment de respiro pentru Iulia. Imediat, la poarta cealaltă, Nemec se înalţă la o centrare a lui Romera şi trimite în bara laterală cu o lovitură de cap. Lăsaţi fata să accepte! Cât timp Iulia analizează propunerea cavalerească, pe teren e tot mai puţin fotbal. Apărare-contraatac pentru Juventus, dincolo se abuzează de mingi înalte pe atacantul slovac. Nici nu dă bine răspunsul, că şocul vine grămadă peste amărâta de Iulia. Dudea îi dă peste picioare lui Florin Ştefan complet inutil, la o minge care ieşise în aut de poartă, şi Chivulete junior arată punctul cu var. Băjenaru îşi aşează mingea şi şutează sub orice critică, Penedo respinge, Iulia respiră. Prea multe emoţii, ca-n noaptea nunţii! Katsikas o face pe Iulia fericită fix înainte de pauză, atunci când înscrie cu capul, simplu, după un corner executat de pe dreapta.


Grecul vrea să fie erou. Imediat după pauză face exact acelaşi lucru. Se înalţă, pune capul şi înscrie din careul mic al unui Drăghia care e mai emoţionat decât Iulia în faţa propunerii publice. Dinamo controlează, însă are slăbiciuni de echipă mică. Katsikas şi Dudea au probleme mari atunci când atacanţii de viteză scapă cu faţa la poartă, însă ocaziile mari tot ale lui Dinamo sunt. Nemec ratează în două rânduri, însă utilitatea slovacului e uimitoare. Oferă pase aproape perfecte, pase de gol pe care May le iroseşte. Totul se termină, Iulia se calmează, atunci când Costache trimite prost, însă Mihăescu trimite în proprie poartă.

Dinamo câştigă şi urcă în playoff. Chichiţă, ”câinii” au 20 de puncte şi sunt pe locul 6, deasupra Viitorului care are tot 20 de puncte şi e prima din playout.

Dinamo - Juventus Bucureşti 3-0 

(Katsikas 44, Anton 51, Mihăescu-aut. 80)

Echipele de start:

  • Dinamo: Penedo - Romera, Dudea, Katsikas, St. Filip - Hanca (Bokila 68), Anton (Nascimento 74), Mahlangu - Costache, Nemec (Rivaldinho 79), Salomao
  • Rezerve: Brănescu, Rivaldinho, Bokila, Oliva, Nascimento, R. Grigore, Corbu
  • Juventus: Drăghia - Beţa, Walace, Benga, Ştefan - Bărbulescu (Sesar 74), Mihăescu - Călinţaru, Băjenaru (Ţîră 61), C. Petre (Dzalamidze 61) - Măzărache
  • Rezerve: Stoian, Zaharia, Morariu, Sesar, Carabela, Dzalamidze, Ţîră

  • ETAPA A XIV-A (14 OCTOMBRIE)

    CSM POLI IAȘI
    1-2
    CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
    ACS POLI TIMIȘOARA
    0-3
    CONCORDIA CHIAJNA
    FC VOLUNTARI
    0-0
    FCSB
    SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE
    0-0
    ASTRA GIURGIU
    DINAMO
    3-0
    JUVENTUS BUCUREȘTI
    CFR 1907 CLUJ
    0-0
    FC BOTOȘANI
    GAZ METAN MEDIAȘ
    0-1
    FC VIITORUL CONSTANȚA

    LOC
    ECHIPA
    M
    V
    E
    Î
    GOL
    PT
    ADV
    1
    CFR 1907 CLUJ NAPOCA
    14
    10
    3
    1
    25-9
    33
    +9
    2
    FCSB
    14
    8
    5
    1
    22-8
    29
    +8
    3
    CS U CRAIOVA
    14
    8
    5
    1
    22-11
    29
    +8
    4
    ASTRA GIURGIU
    14
    6
    6
    2
    19-11
    24
    +3
    5
    FC BOTOȘANI
    14
    7
    3
    4
    20-14
    24
    +3
    6
    DINAMO BUCUREȘTI
    14
    6
    2
    6
    21-15
    20
    -1
    7
    VIITORUL CONSTANȚA
    14
    6
    2
    6
    16-13
    20
    -1
    8
    ACS POLI TIMIȘOARA
    14
    5
    3
    6
    12-17
    18
    -3
    9
    CONCORDIA CHIAJNA
    14
    5
    2
    7
    16-16
    17
    -7
    10
    FC VOLUNTARI
    14
    4
    4
    6
    14-16
    16
    -5
    11
    CSM POLI IAȘI
    14
    3
    6
    5
    15-22
    15
    -6
    12
    SEPSI OSK SF. GHE.
    14
    3
    2
    9
    10-24
    11
    -10
    13
    GAZ METAN MEDIAȘ
    14
    2
    3
    9
    7-24
    9
    -15
    14
    JUVENTUS BUCUREȘTI
    14
    0
    4
    10
    7-26
    4
    -17

Popa vs "Comisarul" Moldovan 0-3. Cronica meciului în care ACS Poli a pierdut drastic cu Concordia după o partidă cu două faze controversate de arbitraj şi o dublă reuşită de Bumba


Atmosferă tristă la Timişoara, unde ACS Poli a pierdut, scor 0-3, meciul cu Concordia Chiajna, din etapa a 14-a, după o dublă a lui Claudiu Bumba şi o reuşită a lui Paul Batin. Ilfovenii ”comisarului” Moldovan continuă parcursul bun, în timp ce timişorenii îşi continuă regresul. Partida arbitrată de Robert Dumitru a fost una cu „reclamaţii” din partea ambelor echipe. Golul anulat din minutul 49 pe motiv ofsaid a părut mai mult valabil, iar Manasse a comis un henţ rămas nesancţionat în careu.

Prima repriză a fost una anostă, cu un început foarte slab de meci pentru ambele formaţii. Atât Poli, cât şi Chiajna, care a jucat în roşu şi negru, s-au chinuit, fără să-şi construiască ocazii concludente. Primul şut sănătos al meciului a venit în minutul 27, când tânărul Cosmin Bîrnoi a tras tare din afara careului, dar mingea s-a dus peste poartă. Ilfovenii au fost însă cei care au deschis scorul, după câteva minute. Faza a pornit dintr-o lovitură de colţ, iar Claudiu Bumba l-a întors pe Creţu în careu şi a marcat de lângă el, la colţul lung, printre picioarele lui Curileac. De altfel, cele două echipe au contat prin fazele fixe executate de Vaşvari la gazde, şi Bumba pentru oaspeţi.

Echipele ”s-au trezit” pe finalul reprizei

Meciul s-a animat puternic pe finalul reprizei. În minutul 40, după ce a stricat de unul singur trei faze, Doman a trimis cu capul în bară o centrare venită de pe dreapta. După ce a ricoşat din bara laterală, mingea a fost îndepărtată de Caparco. Portarul ilfovenilor s-a descurcat excelent la trei şuturi bune ale bănăţenilor. Munteanu a tras puternic în minutul 45, iar Caparco s-a întins şi a îndepărtat din nou balonul. A urmat apoi o dublă paradă, la un şut tot din dreapta de data aceasta a lui Vaşvari. Balonul a ajuns în careu, la Doman, dar goalkeeperul oaspeţilor a respins şi şutul piteşteanului. Astfel, s-a intrat la pauză cu 0-1, scor înregistrat din minutul 30.

Gol anulat pentru un ofsaid controversat Chiajnei şi ratare incredibilă 

Oaspeţii au avut un start foarte bun al primei reprize. În minutul 49, Bawab a scăpat singur şi a marcat, dar unul dintre tuşieri a semnalizat ofsaid. Tot Thaer Bawab a scăpat pe contraatac după patru minute şi a centrat perfect în faţa porţii, pentru Batin, care a a ratat întâlnirea cu mingea, chiar în faţa porţii. În schimb, timişorenii au avut şuturi slabe, care nu au prins spaţiul porţii, ale lui Munteanu, Ciucur sau Artean. Jocul s-a mai stins, iar antrenorii au început să facă schimbări. Dacă Popa a făcut modificări pe posturi, Moldovan a plusat şi cu Bud.

Timişorenii au reclamat henţ la Manasse. Bumba a făcut „dublă”, Timişoara fără reacţie

Jocul s-a dinamizat din nou în a doua parte a reprizei. Bănăţenii au reclamat un henţ la Manasse, în careu, pentru care Robert Dumitru nu a dat nimic. Chiajna a reuşit să înscrie al doilea gol în minutul 78, cu Claudiu Bumba asistat de nou-intratul Cristian Bud. Peste trei minute, ilfovenii au marcat din nou, de data aceasta prin Paul Batin, cu o pasă de la Grădinaru. Bănăţenii nu au avut nicio reacţie serioasă, astfel că au pierdut acasă la scor de neprezentare în faţa unei echipe care renaşte sub glasul "Comisarului" Moldovan.

Poli Timişoara: Curileac  - Creţu, Bocşan, Melinte, Ciucur  - Vaşvari (min 70 Soljic), Artean - Munteanu, Doman (min 64 Curjuric), Bîrnoi (min 54 Mailat) - Miguel
Concordia Chiajna: Caparco - Albu, Manasse, Marc, Fota - Bucşa - Grădinaru, Bawab (min 64 Babic), Cristescu (min 70 Bud), Bumba - Batin (min 84 Pena)



link-ul video al rezumatului:https://youtu.be/S4HEDmVdECQ

Uite nocturna, nu e nocturna! Sepsi - Astra 0-0. Le Tallec a ratat singura ocazie importantă a meciului. Nocturna a fost la un pas să cedeze la Braşov


Formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Astra Giurgiu, în etapa a 14-a a Ligii 1, într-un meci întrerupt de două ori, din cauza unor probleme la nocturna stadionului "Tineretului".

În clasament, Astra a acumulat 24 de puncte şi se află pe locul 4, în timp ce Sepsi ocupă locul 12, cu 11 puncte.

Sepsi: Miron - Ursu, Oros, Damian, Grecu (Dima 62') - I. Fulop, Ghinga, Petrovikj, Petre (Astafei 71') - Nikolic, Hadnagy (C. Herea 69'). Antrenor: Valentin Suciu.

Astra Giurgiu: Iliev - Belu, Bejan, Polczak, Stan - Mrzjlak, Seto - Moise (Nyuiadzi 66'), Ioniţă (Marquinhos 83'), Balaure - Le Tallec (Abang 60'). Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Grecu 15', Oros 38', Nikolic 56', I. Fulop 90+3'/Polczak 24', Stan 90+3'.

Arbitri: George Rădulescu (Bucureşti) - centru, Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) şi Alexandru Vodă (Alba Iulia) - asistenţi, Marcel Bîrsan (Bucureşti) - rezervă.

Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea), Marian Bucurescu (Bucureşti).

Stadion: "Tineretului", Braşov.

CFR Cluj - FC Botoșani 0-0. Primul meci fără gol marcat în mandatul lui Dan Petrescu! Posibil penalty la Moruțan

CFR Cluj a ratat șansa de a se distanța la 6 puncte de FCSB, după ce a remizat pe propriul teren contra celor de la FC Botoșani. Ardelenii au bifat și primul lor meci din actualul sezon fără gol marcat.
Djokovic putea deschide scorul pentru gazde, însă mijocașul nu a reușit sã trimitã în poartã mingea deviatã de Urko Vera. Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptatã, dar Daniel Popa, atacantul împrumutat de la Dinamo, a ratat, din centrarea lui Serediuc. Marcator în tricoul naționalei, cu Danemarca, Ciprian Deac l-a pus la încercare pe Cobrea din loviturã liberã.
Nici Culio nu a fost inspirat și s-a intrat fără gol la pauzã. Djokovic a avut prima ocazie pentru CFR și în repriza secundã, dar a ajuns prea târziu la devierea aceluiași Urko Vera. FC Botoșani a revenit în ofensivã și Moruțani-a dat emoții lui Arlauskis. Mijlocașul de 18 ani a cerut și un penalty, în minutul 74, dupã duelul cu argentinianul Culio. Nu l-a putut convinge pe Istvan Kovacs. Alexandru Pãun a fost la un pas sã-l surprindã pe Cobrea, dar portarul moldovenilor a respins și confruntarea din etapa a 14-a s-a terminat 0 -0.
ECHIPELE DE START
  • CFR Cluj (4-2-3-1): Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Hoban, Culio - Deac, Djokovic, Nistor - Vera
    Rezerve: Duka, Omrani, Rua, Mureşan, Peteleu, M. Coman, Păun
  • FC Botoşani (4-2-3-1): Cobrea - Unguruşan, Burcă, Plămadă, Muşat - Tincu, Bordeianu - Serediuc, Moruţan, Buş - D. Popa
    Rezerve: Pap, Cucu, Târnovan, Rodriguez, Târşă, Oaida

CSM Poli - CS U Craiova 1-2. Elevii lui Mangia rămân cu o singură înfrângere până acum în campionat şi o egalează pe FCSB în clasament

Formaţia CS Universitatea Craiova a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa CSM Poli Iaşi, în etapa a 14-a din Liga 1. În urma acestei victorii, CS Universitatea Craiova acumulează 29 de puncte, se menţine pe locul 3, dar o egalează pe ocupanta poziţiei secunde, FCSB. Poli Iaşi ocupă locul 10, cu 15 puncte.

Au marcat: Tiago Ferreira 67'-autogol/Gustavo 15', Alexandru Băluţă 76'.

  • 0-1: Andrei Burlacu pătrunde în flancul stâng, de unde centrează în careu, iar Gustavo reia din marginea careului de şase metri şi îl învinge pe Kelava.
  • 1-1: Pedro Mendes centrează, iar fundaşul portughez Tiago Ferreira îşi trimite mingea în propria poartă, cu umărul.
  • 1-2: Alexandru Băluţă, nemarcat, reia din voleu, după o centrare a lui Martic, şi îşi readuce echipa în avantaj.


Poli Iaşi: Kelava - Almeida (Spătaru 82'), Mihalache, Frăsinescu, Sin - Bădic (Mendes 58'), Qaka - Platini (Ştefănescu 81'), Jo Santos, Panţîru - A. Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.



Craiova: Calancea - Kelic, Datkovic, Ferreira - Martic, Mateiu, Zlatinski (Screciu 38'), Bancu - Gustavo (Briceag 87'), Băluţă, Burlacu (M. Roman 75'). Antrenor: Devis Mangia.



Cartonaşe galbene: A. Cristea 15', Bădic 24', Qaka 70', Ştefănescu 90+3'/Mateiu 32', Băluţă 86', Calancea 90+3'.



Arbitri: Cătălin Popa (centru), Vladimir Urzică şi Mihai Marius Marica (asistenţi), Horia Mladinovici (rezervă).



Observatori: Marian Salomir (CCA), Cătălin Popa (LPF).



Stadion: "Emil Alexandrescu", Iaşi.



link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/oruFsAlhFZk

Gaz Metan – Viitorul 0-1. Ţucudean aduce încă 3 puncte în tolba lui Hagi. Atacantul s-a accidentat. Campioana s-a apropiat de play-off


Formaţia FC Viitorul a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a 14-a a Ligii 1. Unicul gol al meciului a fost marcat de George Ţucudean, în minutul 21, după ce a reluat cu o lovitură de cap, din apropiere, centrarea trimisă de Eric. În clasament, formaţia pregătită de Gheorghe Hagi a acumulat 20 de puncte şi a urcat pe locul 6. Gaz Metan ocupă penultimul loc, al 13-lea, cu nouă puncte.



Gaz Metan – Viitorul 0-1 (Ţucudean 21)

Echipele de start:

  • Gaz Metan: Greab – Zderic, M. Constantin, Sîrghi, Vriesse – Danci, I. Neagu – R. Romeo, Olaru, Nasser Chamed – Golubovic
  • Rezerve: Pleşca, Popovici, Akaki, Curtean, Bic, Manole, Buziuc
  • Viitorul: Rîmniceanu – D. Lopez, Ţîru, Horj, Nooijer – Mladen, Cicâldău, Ganea – Eric – Chiţu, Ţucudean
  • Rezerve: Buzbuchi, Ghiţă, Hodorogea, Măţan, D. Dumitrescu, Băluţă, Vână

Cartonaşe galbene: M. Constantin 86' / Horj 16', Mladen 26', I. Vînă 80'.

Arbitri: George Găman (centru), Mircea Grigoriu şi Daniel Mitruţi (asistenţi), Marian Balaci (rezervă).
Observatori: Zoltan Szekely (CCA), Bogdan Buhuş (LPF).


Stadion: Gaz Metan - Mediaş.

link-ul video al materialului: https://youtu.be/JsUyd8GWUd0


DECLARAŢIA ZILEI | FC Botoşani merge în baston la Cluj! Enache are mulţi absenţi. Unul "s-a accidentat hazliu. I s-a agăţat mâna de tricou şi şi-a fracturat un deget"

Costel Enache, antrenorul echipei FC Botoşani, are nu mai puţin de şapte absenţi pentru meciul cu CFR Cluj, programat duminică seara, de la ora 20:30, în Gruia, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 1, prima a returului. Elek, Târnovan şi Lorand Fulop sunt în continuare indispobili, iar, între timp, alţi trei jucători s-au accidentat. În plus, fundaşul George Miron este suspendat şi nu poate juca la Cluj.

Întreruperea campionatului nu a fost una benefică pentru FC Botoşani. Niciunul dintre cei trei jucători accidentaţi nu au fost recuperaţi. Ba mai mult, au apărut noi probleme de lot.
"Avem probleme. Miron este suspendat. În aceste două săptămâni s-au mai adunat problemele medicale. Am avut ceva ghinion în jocurile cu echipa de U19 a clubului nostru şi cu cei de la Suceava. L-am pierdut pe Andrei Dumitraş după o accidentare hazlie, dar dureroasă pentru noi. A depăşit unul din adversari, i s-a agăţat mâna de tricou, şi-a fracturat un deget şi a fost operat la Bucureşti. Îşi va pune o atelă specială cu care poate participa la antrenamente. L-am mai pierdut pe Esteban în meciul de la Suceava, are o săptămână de pauză după o entorsă. Chitoşcă are şi el ceva probleme la genunchi", a spus Costel Enache.
Singura veste bună este că mijlocaşul Stelian Cucu a intrat în programul normal de pregătire după două luni de pauză, dar Costel Enache nu intenţionează să îl titularizeze.
  • Înaintea primei etape a returului, după 13 meciuri jucate în campionat, CFR Cluj e lider, cu 32 de puncte, în timp ce FC Botoşani e pe locul 5, cu 23 de puncte.

Fotbal în zi sfântă. Ieşenii speră să bată Craiova chiar de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

  • Capitală a spiritualităţii în această săptămână în care au loc manifestările religioase organizate cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul va fi în centrul atenţiei şi datorită fotbalului în acest weekend. Asta pentru că, sâmbătă seară, arena din Copou va găzdui, de la ora 19.15, unul dintre meciurile de atracţie ale primei runde din returul sezonului regulat, între CSM Poli şi CS U Craiova, două pretendente la play-off.
Dacă echipa din Bănie pare să nu aibă emoţii în ceea ce priveşte un loc în primele şase, ocupând locul 3, cu 26 de puncte, ieşenii sunt pe locul 10 la finalul turului, cu 15 puncte şi au nevoie de o victorie pentru a nu se îndepărta de plutonul formaţiilor care aspiră la play-off. Meciul cu CS U Craiova se dispută într-o zi specială pentru oraş, chiar de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, astfel că jucătorii şi stafful sunt decişi să facă un meci mare şi să le ofere o bucurie ieşenilor, de zilele municipiului.
Antrenorul Flavius Stoican a subliniat că elevii săi sunt motivaţi nu doar de calitatea adversarului întâlnit, ci şi de însemnătatea zilei în care are loc partida. „Este o zi sfântă, o zi specială pentru ieşeni şi ne dorim să le oferim suporterilor o victorie în meciul cu CSU Craiova. De asemenea, este un meci foarte important pentru noi, ne dorim un rezultat bun care să ne menţină cu şanse la play-off. Întâlnim un adversar puternic, o echipă omogenă, care trage la titlu, dar noi suntem optimişti că putem obţine un rezultat bun”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.
Andrei Cristea şi Cosmin Frăsinescu, doi dintre jucătorii „cheie” ai Iaşiului, sunt şi ei optimişti că CSM Poli se poate impune în faţa uneia dintre cele mai în formă echipe din Liga I. „Întâlnim o echipă puternică, care joacă un fotbal bun, dar dacă vom fi concentraţi putem obţine un rezultat bun”, spune Cristea, acesta fiind completat de stoperul Cosmin Frăsinescu: „Trebuie să ne autodepăşim pentru a face un meci bun contra Craiovei. Sper să fi învăţat din greşelile pe care le-am făcut în tur. Sunt convins că putem ajunge în play-off. Visăm frumos la acest obiectiv, credem în el, sper să facem un meci bun în meciul de sâmbătă care să ne permită să fim optimişti în continuare”.

Ambrosie: „Putem bate Craiova!”
Preşedintele Adrian Ambrosie este de părere că Iaşiul poate obţine toate cele trei puncte cu Craiova, dacă jucătorii vor fi concentraţi şi vor elimina greşelile din defensivă.
„Întâlnim un adversar puternic, care joacă un fotbal bun şi care poate pune probleme oricărei echipe, dar sunt încrezător că putem obţine un rezultat bun. Sper ca băieţii să se mobilizeze ca şi până acum în meciurile cu echipele importante, să demonstreze că au caracter. Dacă vom elimina greşelile din meciurile anterioare, în special cele din defensivă şi vom şti să speculăm la maximum slăbiciunile din jocul oaspeţilor, putem câştiga acest meci. Este un meci important pentru noi, disputat într-o zi specială pentru oraş şi sper ca echipa să le ofere tuturor ieşenilor un joc bun şi o victorie”, a precizat preşedintele Adrian Ambrosie.
Antrenorul Flavius Stoican nu va conta în meciul de sâmbătă pe fundaşul dreapta Gabi Bosoi, operat de menisc, în timp ce Jo este incert. De asemenea, Tiago, Platini şi Kizito au lipsit de la antrenamentele echipei în ultimele două săptămâni, fiind convocaţi pentru meciurile pe care naţionalele lor le-au susţinut în preliminariile Cupei Mondiale.

Şi totuşi a existat un pierzător în remiza dintre FCSB şi Voluntari. Alibec a fost pus la zid de Ilie Dumitrescu. Reacţia lui Duckadam: "Dică i-a reproşat indisciplina tactică"

Ilie Dumitrescu şi Helmuth Duckadam au tras concluziile la finalul partidei dintre FCSB şi Voluntari, scor 0-0. Denis Alibec a fost ales marele pierzător al partidei, după ce a reacţionat violent când a fost schimbat.
Atacantul a fost schimbat cu De Amorim, în minutul 83, a ales să evite banca tehnică şi a plecat direct la cabine lovind uşa de termopan în drumul spre vestiar.
Ilie Dumitrescu a comentat pe seama evoluţiei sale de pe teren, dar şi pe seama prestaţiei din afara gazonului: "E inadmisibl ce face. Nu e un comportament bun pentru viitorul lui, pentru că sunt convins că vrea să facă pasul spre fotbalul mare. Gestul său nu îl pune într-o lumină bună, e inadmisibil să te comporţi aşa. E adevărat, eşti supărat că te-a schimbat, dar nu ai voie să ai o ieşire de genul acesta", a declarat Ilie Dumitrescu la DigiSport.
Helmuth Duckadam a preluat ştafeta şi a vorbit despre neînţelgerile tactice dintre Alibec şi Dică: "El nu înţelege că el trebuie să fie foarte proaspăt toate cele 90 de minute. El iese la 40 de metri, din dorinţa de a fi în joc, de a fi activ. Îşi iroseşte energia în zone moarte. Chiar am vorbit cu Dică pe tema asta, mi-a zis că îi explică faptul că el are nevoie de număr "9". Alibec trebuie să fie în careu, dar nu înţelege. Poţi ieşi la primit, dar când jocul o cere, nu pe atac poziţional. Dică i-a spus asta, a discutat mult cu Alibec despre indisciplina tactică".
Portarul finalei de a Sevilla a recunoscut că indisciplina lui Alibec de pe teren se răsfrânge şi asupra jocului echipei: "Aici e o problemă, nici eu nu înţeleg ce face Alibec pe teren. Noi dezvoltăm jocul pe margine, dar nu avem cui să centrăm. Pentru că Denis nu înţelege că el e număr 9. El pentru asta a fost adus la Steaua, să dea goluri. Îşi iroseşte energia şi talentul şi probabil patronul va dori să îi dea drumul în iarnă. Probabil va renunţa la bani ca să îl vândă, va cere mai puţin", a declarat Duckadam la DigiSport.

Atunci când sclipire nu mai e, nimic nu e! Voluntari - FCSB 0-0, un meci în care vedetele nu l-au mai putut salva pe un Dică lipsit de idei

Sărbătoare cu iz rural la Voluntari. Nocturna pitică merge, tribunele sunt pline de ce a mai rămas în oraş după ce mulţi locuitori au preferat pelerinajul la Iaşi, oficialul care dansează pe Salam şi Guţă cu trofeul Cupei României e pus la punct. Suntem toţi! Niculescu e sobru, vrea să bată FCSB-ul. Dică e la fel, trebuie să bată Voluntariul. Trimite pe teren o echipă solidă, una construită cu milioane de euro, din care lipseşte Budescu. Dar îi are pe Nedelcu, pe Niţă, pe Benzar, pe Teixeira sau pe revelaţia Man.
Dennis e şi protagonistul primului moment încins. E mintul 6 şi lui Axinte îi sare discul, îl busculează puternic pe fecesebist în propriul careu, fără minge. Man cade, banca lui Dică cere penalty, dar arbitrul nu vede. Voluntariul se aşează cuminte şi ordonat în propria jumătate, vestea că FCSB nu poate desface apărări a ajuns cu siguranţă la marginea Bucureştiului. Teixeira centrează de pe stânga - în sfârşit un post care-i convine - dar Benzar se suie în cârca lui Man şi loveşte slab. Man apare din nou în careu, centerază, însă nu e nimeni în faţa porţii. Şi nici nu are cum, Alibec e irosit în lupte la centrul terenului, acolo unde coboară să îşi ia mingi. În formă pare şi Tănase, chiar dacă dă cu capul prost la o centrare perfectă a lui Morais. Gazdele contează doar prin şuturi de la distanţă - Marinescu şi Filipov - însă calitatea fotbalului e proastă. Se vede şi pe imagini, în tribună se fac bisericuţe şi se discută ca în Poiana lui Iocan. Subiecte la modă, candidaturi la FRF, eşecuri pe banca naţionalei Turciei, poate nişte tranzacţii cu pământ.
Setea de şuturi a lui Budescu
Nu mai merge! Îşi dă seama şi Dică, târziu ca de obicei, şi îl bagă pe Budescu în locul lui Filip. Imediat, vedeta are o acţiune periculoasă, şutează în blocaj, iar respingerea ajunge la un Alibec care şutează prost, dar puţin pe lângă. Se joacă pe contre, Filipov se distrează cu Morais şi cu Bălaşa aşa cum te distrezi cu doi pui de brac german pe care îi înveţi să alerge după minge, însă centrarea din poziţie excelentă nu ajunge la un coechipier. Se joacă rapid, pe contre, iar asta nu îi convine lui Teixeira. Veteranul pierde la centrul terenului, Marinescu recuperează şi sprintează, e ajuns din urmă de Planic şi faultat. La limită, însă arbitrul Iulian Călin vede bine, nu e penalty. 
Fotbal mai joacă doar Budescu. Însă mijlocaşul trage din orice poziţie, stânga, dreapta, lateral, încearcă şi din corner. Sunt singurele acţiuni prin care vicecampioana ameninţă poarta Voluntariului. Budescu exagerează crunt, scapă singur şi, în loc să paseze către Alibec şi Tănase, şutează prost din unghi. Ratează şi Cernat, băgat pe final doar ca să îl facă mare pe Florin Niţă. Cernat şi Deac, puştiul care prinde un şut excelent cu stângul şi îl întinde din nou pe portarul FCSB. Cine e vicecampioana în repriza asta? 
Se termină meciul fără ca FCSB să găsească modalitatea prin care să desfacă apărarea adversă. Egalul duce echipa lui Dică la 3 puncte în spatele CFR-ului, însă clujenii au un meci în minus.
FC Voluntari - FCSB 0-0

Echipele de start:

FC Voluntari: Balauru - Filipov, Achim, M. Popescu, Acsinte - Răuţă, Novac - Pîrcălabu, L. Marinescu, P. Ivanovic - Tudorie
Rezerve: Petrariu, Căpăţână, Balaur, Popadiuc, G. Deac, Cernat, Trandafirescu


Antrenor: Claudiu Niculescu

FCSB: Niță - Benzar, Planici, Bălașa, Junior Morais - Nedelcu, L. Filip - Man, F. Tănase, Teixeira - Alibec
Rezerve: Stăncioiu, I. Larie, Budescu, Momcilovici, Ov. Popescu, D. Benzar, De Amorim


Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Iulian Călin
A1: Marius Nicoară
A2: George Florin Neacșu

E sigur! Când va fi inaugurat noul stadion din Craiova: "Cred că până atunci vom avea toate avizele!"

Marcel Popescu a confirmat că noul stadion din Bănie va fi inaugurat la meciul cu FCSB, pe 29 octombrie. Arena este gata şi oficialul lui CS U Craiova speră să primească toate avizele până pe 20 octombrie.
Aşteptarea oltenilor a luat sfârşit. Construcţia noului stadion a ajuns la final şi urmează să fie inaugurat. În această perioadă se realizează recepţia şi apoi urmează să primească autorizaţiile de funcţionare. Marcel Popescu este sigur că toţi aceşti paşi se vor termina pe 20 octombrie.
Stadionul va fi inaugurat chiar într-un derby, cu FCSB, pe 29 octombrie. Însă oltenii şi-ar fi dorit altă adversară la primul meci pe noul ”Ion Omblemenco”. Din cauza rivalităţii, cei de la CS U Craiova nu şi-au dorit ca FCSB să rămână în istoria clubului drept echipa care a fost adversară la inaugurarea arenei.

Marcel Popescu spune că a încercat să mute la Craiova partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe, meci care se va juca pe 24 octombrie, însă aceştia nu au fost de acord. Nu le-a rămas astfel decât să inaugureze stadionul cu FCSB:



”Am intenţionat să jucăm cu Sepsi în Cupă, pe 24 octombrie, dar Sepsi a declinat oferta noastră. Rămâne să jucăm meciul următor acolo, pe 29. Eu sunt convins că până pe 20 octombrie stadionul va avea toate avizele necesare deschiderii lui şi folosirii lui pentru ce a fost construit”, a spus Marcel Popescu, conform sptfm.ro


Cât de spectaculoase sunt meciurile din Liga 1. Nu mai puţin de 529 de meciuri din campionatul României au fost analizate în cadrul unui studiu internaţional. Ce concluzii au fost trase

România are un campionat de nivel mediu în Europa când vine vorba indicatori precum media de pase reuşite sau pase pe minutul de posesie, dar stăm prost la numărul de goluri marcate pe meci. Sunt concluziile unui studiu făcut de CIES Football Observatory.
Studiul arată că românii ştiu să paseze şi au o precizie destul de ridicată la nivel european. România ocupă locul 17, din 35, în topul campionatelor cu cea mai bună rată de pase reuşite. Media scoasă de echipele româneşti este de 79.7% pase reuşite pe meci. Pe primul loc este Italia, unde 83,4% din pase îşi ating ţinta. Media la nivel european este aceeaşi ca cea scosă de români, 79.7%.
Tot la mijlocul clasamentul ne situăm şi când vine vorba despre numărul de pase pe minutul de posesie. Jucătorii din Liga 1 au o medie de 17,56 pase pe minutul de posesie, în timp ce media europeană este de 17,55. Lideri sunt cei din Bundesliga, cu o medie de 18,21 de pase pe minutul de posesie.
Echipele noastre stau însă destul de prost la numărul de goluri marcate. Liga 1 se află abia pe locul 28 din acest punct de vedere, cu o medie de 2,37 goluri pe meci. Media europeană este de 2,6 goluri pe meci, iar lideri sunt suedezii, cu 3,16 goluri pe meci.
În Liga 1, se înscrie un gol la fiecare 21,34 minute jucate. Suntem pe locul 25 din acest punct de vedere. Campionatul Suediei este lider, cu o medie de 16,17 minute jucate pentru un gol marcat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu