Alte sporturi

Rugby | "Stejarii", doborâţi de Tonga, într-un meci test important. Scorul întâlnirilor directe

Echipa naţională de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 25-20 (8-6), de selecţionata din Tonga, într-un meci test disputat pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti.

A fost cea de-a treia întâlnire din istorie dintre România şi Tonga. Înaintea meciului de sâmbătă, fiecare echipă şi-a trecut în cont o victorie. România s-a impus în 2013, scor 19-18, iar Tonga a câştigat în 2015, cu 21-16.

România se află pe locul 14 în ierarhia World Rugby, în timp ce Tonga ocupă locul 15.
Pe 18 noiembrie, România s-a impus în faţa echipei similare din Samoa, scor 17-13 (3-10), într-un meci de verificare jucat tot pe Stadionul Arcul de Triumf.

Box | 70.000 de oameni au simţit fiecare pumn: Anthony Joshua e regele la "grea". Britanicul i-a stins lumina lui Carlos Takam. În ce rundă a venit KO-ul tehnic


Pugilistul britanic Anthony Joshua l-a învins, sâmbătă seară, pe franco-camerunezul Carlos Takam, pe Stadionul Principality din Cardiff, în faţa a 70.000 de spectatori, şi şi-a păstrat titlul mondial la categoria grea, în versiunile IBF şi WBA.

Joshua (28 de ani) l-a învins pe Takam (36 de ani) prin knockout tehnic, arbitrul oprind lupta în runda a 10-a.
Anthony Joshua a ajuns astfel la 20 de victorii din tot atâtea posibile, de-a lungul carierei sale. Britanicul s-a impus de fiecare dată prin knockout. Carlos Takam are, în total, 35 de victorii, dintre care 27 prin knockout, patru înfrângeri şi o remiză.
A fost primul meci al lui Joshua după succesul din luna aprilie în faţa ucraineanului Vladimir Kliciko, în urma căruia şi-a păstrat centura de campion IBF la categoria grea şi şi-a adjudecat titlul WBA vacant.

Două medalii de aur și una de argint pentru România la Europenele de haltere U23

Mădălina Bianca Molie a cucerit două medalii de aur şi una de argint, marţi, la categoria 58 kg, în secţiunea Under-23, la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret Under-23 de la Durres (Albania).

La stilul smuls, Molie a obţinut argintul, cu 91 kg, după ce a ratat primele două încercări. Aurul a revenit ucrainencei Veronika Ivasiuk, cu 92 kg, iar bronzul a fost adjudecat de Izabela Iailian(Armenia), cu 85 kg.
Mădălina Molie a cucerit aurul la aruncat, cu 112 kg, deşi a ratat ultima tentativă (116 kg), fiind urmată de Iailian, 110 kg, şi Ivasiuk, 110 kg.
La total, Molie a ocupat primul loc, cu 203 kg, urmată de Ivasiuk, 202 kg, şi Iailian, 195 kg.
La juniori, în limitele cat. 69 kg, Constantin Carp a ocupat locul 9 la smuls (125 kg), 10 la aruncat (149 kg) şi total (274 kg).
După trei zile de competiţie, bilanţul României este de şase medalii de aurpatru de argint şi două de bronz, toate la Under-23.
Colosseum Tournament, ediţia a 4-a. Cod roşu de KO pe 16 octombrie la Bucureşti
Sala Polivalentă din Bucureşti găzduieşte pe 16 octombrie un nou eveniment de kickboxing profesionist sub brandul Colosseum Tournament. Gala, organizată de promotorul ploieştean Gabriel Georgescu, va fi alcatuită din 15 meciuri care vor fi transmise în direct de Digi Sport începând cu ora 20.00.
Capul de afiş va fi disputa România – Turcia, dintre Bogdan “Bad boy” Stoica şi Fatih Mehmet Karakus. Vor mai urca în ring, printre alţii, Cristian “The Fastest” Milea care va bifa al 90-lea meci al carierei, ploieşteanul Amansio Paraschiv, multiplul campion mondial şi european de kempo Mirel Drăgan precum şi veteranul Claudiu Bădoi. Vin la pachet, direct de la clubul lui Cătălin Moroşanu, Scorpions Iaşi, fraţii Vlad şi Danuţ Hurduc, greul Sebastian Cozmâncă şi Florin Lambagiu supranumit “Rambo din Copou”.
Până în momentul de faţă s-au vândut deja 2500 din cele 5000 de bilete puse în vânzare. Precedentele trei ediţii Colosseum au fost sold out, recordul de asistenţă înregistrându-se în iunie anul acesta la Ploieşti, când în tribunele stadionului Ilie Oană au luat loc 6000 de spectatori.

Ziua cea mai lungă a off-road-ului românesc, în acest weekend la Buzău

Ultima etapă din Campionatul Naţional de Off-Road 2017 se va desfăşura în acest weekend în judeţul Buzău, sub denumirea de GTC Trophy - Ziua cea mai lungă, piloţii urmând să concureze zi şi noapte, timp de 24 de ore într-un concept de concurs unic, care va decide şi campionii acestui sezon.

După ce anul trecut a stabilit un record de participanţi în Campionatul Naţional, cu 73 de echipaje la start, GTC Trophy - Ziua va avea şi anul acesta o prezenţă numeroasă, inclusiv cu piloţi internaţionali. La competiţia care se va desfăşura în Buzău şi Sărata Monteoru vor fi prezenţi aproximativ 230 de sportivi, oficiali şi organizatori.

Concurenţii vor parcurge trasee de off-road adecvate fiecărei clase competiţionale cu o lungime totală de aproximativ 750 de kilometri, având la dispoziţie 24 de ore pentru a ajunge la linia de finiş, începând de vineri, ora 15:30, când se va da startul oficial la Buzău. Pe lângă clasele deja obişnuite, Extrem, Standard şi Open, runda va avea şi secţiunea Hobby, clasa destinată tuturor posesorilor de maşini 4×4, indiferent de dotare, care îşi doresc să participe la o aventură off-road, alături de profesioniştii acestui sport. Programul complet este disponibil pe site-ul www.gtctrophy.ro
„Am gândit traseul în aşa fel încât şi publicul să aibă acces la probe. Vineri, concursul se va deschide cu prezentarea oficială a echipajelor în Piaţa Dacia din Buzău, iar mai apoi, proba speciala de Trial, între 12:00 şi 16:00 chiar aproape de podul de la Mărăcineni. De asemenea, pe site-ul competiţiei avem şi zonele de pe traseul din Sărata Monteoru unde publicul poate ajunge uşor pentru a vedea concursul”, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul „GTC Trophy – Ziua cea mai lungă”, adăugând că în joc sunt puse premii în valoare de peste 15.000 de lei.
Etapa de la Buzău este deosebit de importantă deoarece va stabili şi noii campioni naţionali la clasele Open, Standard A şi Standard B. La Extrem, echipajul Andrei Gafiţa şi Marius Lupu şi-a asigurat deja titlul încă de runda trecută, de la Slănic Prahova. Evenimentul este organizat de către clubul sportiv GTC Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi a Ministerului Tineretului si Sportului.

Ambiții mari la tenis de masă: România e campioană europeană, acum vrea supremația mondială!

Elizabeta Samara, campioană europeană cu echipa României, a declarat, miercuri, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, că speră să nu se oprească după acest titlu continental pentru că următorul său obiectiv este medalia de aur la Campionatele Mondiale.
Actualul număr 1 al echipei feminine a României de tenis de masă încă nu a apucat să se bucure de aurul european cucerit pe 17 septembrie, din cauza programului încărcat și anticipează că abia în decembrie va putea savura succesul răsunător.
"Diferenţa faţă de titlul european din 2005 este că atunci eram junioară şi eram pe post de adus apa, de încurajat fetele. Acum însă am fost omul numărul 1 în echipă şi am reuşit să aduc aurul jucând. Este mai uşor să joci decât să fii pe bancă. Avem un viitor şi sper să nu ne oprim după aceste Europene. Acum vrem aurul mondial. Pentru titlul mondial sau cel olimpic avem nevoie de o tragere la sorţi bună. Asta înseamnă să nu jucăm împotriva Chinei.
Eventual, să jucăm cu ele în grupe, iar apoi să le mai întâlnim doar în finală. Pentru că recunosc faptul că pe chinezoaice încă nu le putem atinge. Însă cu Japonia, Singapore, Hong Kong sau Taipei consider că avem şanse. Dar cu China luăm un set sau două, încă nu un meci întreg. Chiar vorbeam cu o amică ieri şi zicea că sportivele din China sunt ca Serena Williams la tenis de câmp. Dar nu e aşa. Serena a mai pierdut meciuri, însă chinezoaicele nu au voie să piardă niciun meci. Dacă nu câştigă sunt afară. Deci sunt mereu sub presiune. Bineînţeles, sunt şi foarte bune", a spus Elizabeta Samara.
Sportiva a avut un program încărcat după Campionatele Europene, ea afirmând că vacanţă îşi va lua abia în luna decembrie. "Eu încă nu am reuşit să mă bucur de acest titlu. Programul este încărcat, nu am avut încă vacanţă. Voi avea în luna decembrie când voi pleca undeva în ţările calde să mă relaxez câteva zile", a spus Samara.
Colega ei de echipă, Daniela Dodean Monteiro, a declarat, miercuri, că după acest titlu european România are mai multe şanse la o medalie la Jocurile Olimpice. "Au fost mulţi ani cu foarte multă muncă în care am suferit înfrângeri destul de grele. Au fost finale europene pe care le-am pierdut în faţa multor asiatice... asiatice europene, ca să zic aşa. Cred că avem un viitor frumos în tenisul de masă. După această victorie consider că avem mai multe şanse la Jocurile Olimpice. La ediţia precedentă am fost foarte aproape de a ajunge în semifinale, dar sperăm ca la Tokyo să facem o figură frumoasă. Avem tot ce ne trebuie pentru a realiza acest lucru", a adăugat Daniela Dodean Monteiro.
La rândul ei, Bernadette Szocs a afirmat că este fericită să facă parte dintr-o echipă atât de bună. "Ni s-a îndeplinit un vis pentru că atâţia ani am jucat finale şi nu am câştigat. Sunt foarte fericită să fac parte dintr-o echipă atât de bună. Întotdeauna am fost împreună, atât la bine, cât şi la rău. Ne-am dorit foarte mult aurul ăsta, iar acum avem şi mai multă încredere pentru viitor. Sper să facem în continuare România mândră prin rezultatele noastre", a precizat Szocs.
Jucătoarele de tenis de masă Daniela Dodean Monteiro, Eliza Samara, Szocs Bernadette şi antrenorul Viorel Filimon au fost felicitaţi, miercuri, de secretarul de stat Cosmin Butuza în cadrul unui eveniment organizat la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului.
Cele trei jucătoare vor fi premiate de MTS cu câte 37.000 de lei pentru medalia de aur câştigată, la 17 septembrie, în proba pe echipe la Campionatele Europene de la Luxemburg. România a învins în finală Germania cu scorul de 3-2.
Acesta este cel de-al patrulea titlu european pe echipe la feminin pentru România, după cele din 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) şi 2005 (Aarhus).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu