"La Decima", bis pe tărâm francez în 2017. Lucas Pouille este erou: a adus punctul victoriei pentru a zecea "Salatieră de Argint" a 'cocoşilor'. Franţa - Belgia 3-2, scorul finalei în Cupa Davis
- "Salatiera de Argint" a fost adjudecată de Franţa în 2017, pentru a zecea oară în istoria competiţiei pe echipe a tenisului masculin.
- Echipa condusă de Yannick Noah s-a impus în meci decisiv, punctul final fiind adus de Lucas Pouille, jucătorul manageriat de Ion Ţiriac, scor 6-3, 6-1, 6-0.
- Belgia a câştigat primul punct al finalei, vineri, prin Goffin (7-5, 6-3, 6-1 cu Pouille), Franţa a egalat prin Tsonga (6-3, 6-2, 6-1 cu Darcis). Sâmbătă, dublul format din Pierre Hugues Herbert şi Richard Gasquet a dus echipa gazdă în avantaj, după 6-1, 3-6, 7-6(2), 6-4 împotriva perechii formate din Bemelmans şi De Loore. Duminică, David Goffin (7 ATP) a câştigat duelul rachetelor numărul unu în faţa lui Jo Wilfred Tsonga, scor 7-6(5), 6-3, 6-2 şi a egalat scorul la general în finala de la Lille, Franţa - Belgia, 2-2. Franţa s-a impus în meciul cinci, al rachetelor numărul doi.
- Cu acest succes cu 3-2, francezii pun astfel capăt unei serii de trei înfrângeri la rând (2002, 2010, 2014), câştigând Salatiera de Argint pentru prima dată după 16 ani, egalând astfel Marea Britanie la numărul de trofee.
- Belgia va trebui să mai aibă răbdare până va câştiga pentru prima dată Salatiera de Argint. Acesta a fost al treilea său eşec într-o finală, al doilea în trei ani, după înfrângerea suferită la Gand în 2015 în faţa echipei Marii Britanii a lui Andy Murray.
- Căpitanul echipei Franţei, Yannick Noah face de acum parte din cvartetul căpitanilor cei mai titraţi în Cupa Davis, după ce a condus pentru a treia oară ţara sa la câştigarea trofeului, duminică, împotriva Belgiei. El se alătură fostului căpitan al Suediei, Hans Olsson, triplu laureat al Salatierei de Argint în anii 80, şi nu se află decât la o lungime de australianul Neale Fraser şi de croatul Nikola Pilic, ambii cu patru trofee.
Turneul Campionilor | "Grisha" e mare, acum: Dimitrov a câştigat cel mai important trofeu al carierei şi a pus punct sezonului în circuitul ATP, după ce l-a învins a doua oară pe Goffin la Londra. Filmul finalei, pas cu pas
- Grigor Dimitrov (6 ATP) a câştigat Nitto ATP Finals, în faţa lui David Goffin (8 ATP). Bulgarul a închis competiţia neînvins, după un al doilea succes în faţa belgianului în O2 Arena.
Sezonul surprizelor în tenisul masculin s-a încheiat, duminică, cu victoria bulgarului Grigor Dimitrov în faţa fantasticului David Goffin, cel care la Londra i-a învins şi pe Nadal, şi pe Federer, supra-oamenii care împart primele două poziţii în clasamentul ATP, dar şi victoriile în turneele de Mare Şlem pe 2017.
Dacă timp de nouă luni, întreaga planetă s-a minunat de revenirea celor doi rivali istorici pe culmea sportului alb, noiembrie a adus un alt tip de surprize. Anul cu cel mai bărân "year-end number one" din istoria circuitului se încheie cu un triumf al generaţiei '90 - o promisiune în plus pentru 2018. Dimitrov împlineşte în final aşteptările, câştigă un titlu care îl pune într-o companie selectă şi scutură de tot eticheta de "baby". "Grisha" e mare, s-a făcut mare, a luat chiar şi examenul de absolvire.
Dimitrov încheie anul pe poziţia a treia, ridică într-o mână, ca pe un fulg impunătorul trofeu.
GRIGOR DIMITROV a CÂŞTIGAT Turneul Campionilor, 7-5, 4-6, 6-3 în faţa lui David Goffin
"Aceasta este una dintre cele mai bune săptămâni pe care le-am avut vreodată. A fost fantastic. Nu am cuvinte. A fost o onoare uriaşă să pot juca aici" a declarat Grigor Dimitrov.
Bulgarul a câştigat trei meciuri împotriva jucătorilor de top 10 în prima săptămână a sezonului, la Brisbane, timp de zece luni a adunat un palmares de 0-5, acum încheie cu 5-0 ultima săptămână oficială de concurs.
Tragedie în lumea tenisului! Jana Novotna a decedat la vârsta de 49 de ani: fostul număr 1 mondial la dublu suferea de cancer
Jana Novotna, sportiva din Cehia ce se impunea în finala de la Wimbledon în 1998 a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 49 de ani. Fostul număr 1 mondial la dublu suferea de cancer.
"După o lungă luptă cu cancerul, Jana a murit în pace, înconjurată de familia ei în Republica Cehă, " a fost anunţul postat de WTA pe site-ul oficial.
Directorul executiv al WTA, Steve Simon, a adăugat: "Jana a fost o sursă de inspiraţie atât pentru cei care au avut şansa să o cunoască, atât pe teren cât şi în afara lui, iar imaginea ei va străluci mereu în istoria WTA."
a câştigat 24 de titluri la simplu, într-o carieră de 14 ani în circuitul profesionist, încununată cu titlul de la
Novotna a câştigat titlul în Anglia din a doua încercare, după ce, în 1997, a pierdut finala disputată împotriva Martinei Hingis. În anul următor şi-a luat revanşa: a învins-o pe Hingis în semifinale şi pe franţuzoaica Nathalie Tauziat în marea finală.
În 1995, Jana Novotna a fost introdusă în International Tennis Hall of Fame.
În 2015, Novotna a vorbit şi despre Simona Halep, despre care a spus că "va fi o jucătoare bună, dar nimeni nu-şi va aminti de ea pentru că nu e "wow".
Buzărnescu câştigă al 7-lea titlu al sezonului şi o depăşeşte pe Şarapova în clasament
- Mihaela Buzărnescu e campioană pentru a 7-a oară în sezonul 2017, după ce a defilat în finala turneului ITF de la Toyota (Japonia), scor 6-0, 6-1 în faţa Tamarei Zidanesek (Slovenia, 149 WTA).
- La capătul unei noi săptămâni de vis, Buzărnescu face un salt de 8 locuri în ierarhia WTA, până pe 60 WTA.
Buzărnescu şi-a distrus adversara din finală
Fenomenala Buzărnescu a cucerit duminică dimineaţă al 7-lea titlu ITF al unui sezon incredibil, lăsându-i un singur game slovenei Zidansek, scor 6-0, 6-1! "Miki" nu a cedat niciun set în această săptămână şi a câştigat fără emoţii toate cele cinci partide disputate la turneul de la Toyota, dotat cu premii în valoare de 60.000 de dolari. Iar ascensiunea jucătoarei care a început anul pe locul 540 continuă şi în clasamentul mondial, Mihaela urcând pe 60 WTA, poziţie ocupată până astăzi de Maria Şarapova.
Mihaela triumfă pentru a 7-a oară în acest sezon
Buzărnescu (29 de ani), principală favorită în Japonia, şi-a adjudecat finala de la Toyota în numai 54 de minute, după ce a făcut instrucţie cu o jucătoare mai tânără cu 9 ani. Zidansek, a treia favorită a competiţiei, a luat game-ul de onoare la scorul de 6-0 şi 4-0. Serviciul româncei a fost la înălţime, iar Buzărnescu a reuşit 4 aşi şi nu nu i-a oferit nicio şansă de break adversarei. Astfel, bucureşteanca îşi trece în palmares încă un titlu, după ce a mai triumfat în 2017 şi la Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Barritz şi Poitiers.
Buzărnescu atinge un nou maxim al carierei în clasament
Mihaela, jucătoare ce a suferit teribil din cauza accidentărilor în trecut, atinge un nou maxim al carierei după performanţa de la Toyota! Sportiva noastră urcă pe locul 60 în lume şi o devansează pe Maria Şarapova - marea campioană din Rusia cade pe 61 WTA! "Miki" a ajuns la borna 1.019 după ce a fost recomensată cu 100 de puncte de organizatorii asiatici, în timp ce Maria are 1.006 puncte. Buzărnescu este a patra româncă din tenisul mondial, după Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (37 WTA) şi Irina Begu (43 WTA).
"Iron Woman" Buzărnescu s-a calificat în a 8-a finală a sezonului! "Miki" urcă în Top 70 WTA după performanţa de la Tokyo
Mihaela Buzărnescu (72 WTA), sportiva-fenomen care a început anul pe locul 540 mondial, a reuşit performanţa de se califica într-o nouă finală, la turneul ITF de la Tokyo, după 6-7(5), 6-1, 6-4 cu Dalma Galfi (Ungaria, 170 WTA).
Tot mai sus: Buzărnescu urcă pe locul 69 mondial
Buzărnescu a câştigat sâmbătă dimineaţă semifinala turneului ITF de la Tokyo, dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari, depăşind-o cu 6-7(5), 6-1, 6-4 pe unguroaica Dalfi! "Miki" mai adaugă un ingredient poveştii desprinse parcă din filmele motivaţionale, iar jucătoarea în vârstă de 29 de ani merge în a 8-a finală a sezonului şi urcă pe locul 69 în lume. Buzărnescu poate ajunge chiar pe poziţia 61 WTA dacă va câştiga şi ultimul act de la Tokyo, pe care îl va disputa duminică în faţa principalei favorite, Shuai Zhang (China, 36 WTA).
Mihaela a câştigat al 9-lea meci consecutiv
Mihaela a trebuit să muncească din greu pentru victoria din semifinale, pe care a obţinut-o după două ore şi 35 de minute de joc! Deşi a cedat primul act în tie-break, românca nu s-a pierdut cu firea şi a revenit cu stil. Galfi nu a mai putut ţine pasul cu Buzărnescu în următoarele două seturi, pe durata cărora bucureşteanca nu şi-a cedat deloc serviciul. Mihaela, a doua favorită a turneului din Japonia, îşi respectă astfel statutul, adjudecându-şi a 9-a victorie consecutivă în circuitul ITF - a câştigat precedentul turneu de la Poitiers.
Mihaela Buzărnescu, o sportivă care a suferit teribil din cazua accidentărilor în prima parte a carierei, va juca pentru a 8-a oară cu trofeul pe masă în circuitul ITF din 2017! Ea a triumfat la Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Barritz şi Poitiers, cedând o singură finală, la Woking.
Reacţia lui Ilie Năstase după ce a fost înlocuit de pe banca echipei de Fed Cup: "Nicio problemă". 'Nasty' are un sfat pentru succesorul său
Ilie Năstase nu mai e căpitanul nejucător al naţionalei de Fed Cup a României, după ce a fost suspendat din tenis până în 2020. Deşi Năstase a contestat decizia, FR de tenis nu a mai aşteptat rejudecarea cazului din luna decembrie, aşa că l-a numit pe Florin Segărceanu în locul lui Ilie, care a comentat situaţia pentru ProSport.
Năstase nu are nimic de obiectat după ce a fost înlocuit
Ilie Năstase şi-a luat gândul de la postul de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, după ce FRT i-a găsit înlocuitor. Florin Segărceanu (56 de ani), fost jucător profesionist, le va conduce pe Halep şi compania în Grupa Mondială II, iar 'Nasty' îi dă credit succesorului său: "Dacă l-au pus pe Segărceanu, e foarte bine. Au pus pe cine trebuia. În legătură cu suspendarea, am făcut apel şi se va judeca în decembrie. Dar nu prea mai contează, pentru că acum e altcineva. E un fost jucător de tenis, nu e nicio problemă să fie altcineva", ne-a declarat dublul câştigător de Grand Slam.
"Am antrenat gratis. Fetele m-au vrut"
Năstase a făcut un compromis atunci când a antrenat benevol la meciurile cu Belgia şi Marea Britanie din Fed Cup. Dar succesorul său ar trebuie să fie mult mai implicat, în optinia lui Ilie: "Eu am acceptat să fiu căpitan după ce am vorbit cu domnul Ţiriac - el a discutat cu fetele şi m-au vrut. Dată fiind situaţia care a fost după meciul cu Marea Britanie, nu mai am ce să comentez. Eu nu am fost remunerat, nu am avut salariu, nu m-a plătit nimeni. Trebuie să fie organizare, să vină un antrenor plătit care să meargă în fiecare zi acolo. Asta trebuie să se facă!", a conchis primul lider ATP.
Următorul meci pe care România îl va disputa în competiţia inter-ţări din tenisul feminin va avea loc în perioada 10-11 februarie, la Cluj-Napoca, împotriva Canadei .
Să înţelegem clasamentul WTA! Simona Halep e lider mondial la sfârşitul anului pentru că are un argument devastator împotriva principalelor urmăritoare
În tenisul feminin s-au iscat mai multe discuţii aprinse după ce Simona Halep a încheiat anul pe locul 1 WTA, însă toate controversele sunt nefondate! Halep merită cu vârf şi îndesat să fie lider mondial, din considerentul că nici măcar nu a fost avantajată de actualul sistem de punctaj aşa cum au sugerat unii, ba dimpotrivă!
Simona, cea mai eficientă jucătoare din lume
Halep se află pe primul loc în lume datorită faptului că a fost cea mai constantă jucătoare din 2017, însă mai are un argument solid împotriva adversarelor ei! Simona a jucat mai puţine turnee decât ocupantele locurilor 2 şi 3, iar asta înseamnă că eleva lui Darren Cahill a dat dovadă de o eficienţă incredibilă. Să vedem cum se întocmeşte clasamentul WTA pentru a înţelege de ce Muguruza (2 WTA) sau Wozniacki (3 WTA) nu ar fi îndreptăţite să se afle în locul lui Halep la sfârşitul anului.
Cum se întocmeşte clasamentul WTA
Clasamentul WTA este stabilit prin cumularea punctelor obţinute la maximum 16 turnee! Practic, cele mai bune 16 performanţe reuşite de o jucătoare într-un sezon vor da punctajul ei final - se iau în calcul turneele de Grand Slam, concursurile Premier Mandatory, dar şi celelalte competiţii organizate sub egida WTA si ITF. Pentru primele 20 de jucătoare ale lumii, se adaugă obligatoriu cele mai bune două rezultate obţinute în turneele Premier 5 (Doha, Roma, Cincinnati, Rogers Cup şi Wuhan).
Lovitură pentru contestatari: Halep e pe locul 1 deşi a disputat mai puţine turnee decât urmăritoarele Muguruza şi Wozniacki
Aşasar, pentru a profita de actualul sistem de punctaj al WTA, ideal e să te înscrii la cât mai multe turnee, pentru a avea de unde alege cele mai bune 16 rezultate atunci când se trage linie! Paradoxal, Halep este contestată deşi nu a apelat la respectiva strategie, făcând asta chiar urmăritoarele ei din clasamentul WTA!
- Simona Halep (1 WTA) a disputat 18 turnee în 2017 şi a strâns 6.175 de puncte;
- Garbine Muguruza (2 WTA) a disputat 21 de turnee în 2017 şi a strâns 6.135 de puncte;
- Caroline Wozniacki (3 WTA) a disputat 23 de turnee în 2017 şi a strâns 6.015 puncte.
În mod clar, ierarhia WTA nu minte! Deşi au cucerit turnee majore şi au jucat mai mult decât Halep, Muguruza (câştigătoare la Wimbledon) şi Wozniacki (triumfătoare la Turneul Campioanelor), au avut doar vârfuri de formă, nereuşind să menţină ritmul fantastic impus de româncă. Simona s-a remarcat la majoritatea turneelor importante, reuşind să câştige titlul de la Madrid şi să ajungă în alte patru finale (Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.
Când e să se aleagă praful, se alege! Vasile Antonescu, învins de Mor Bulis în al patrulea meci al întâlnirii Israel - România 4-0
Jucătorul Vasile Antonescu, locul 651 ATP, a fost învins, duminică, la Ramat Hasharon, scor 6-7 (4), 3-6, de Mor Bulis, locul 590 ATP, în al patrulea meci al confruntării din Cupa Davis, iar scorul întâlnirii Israel - România a devenit 4-0.
Partida, desfăşurată pe hard, în aer liber, a durat o oră şi 28 de minute.
În ultimul meci, Nicolae Frunză, numărul 600 mondial, îl întâlneşte pe Edam Leshem, locul 285 ATP.
Israel şi-a asigurat încă de sâmbătă menţinerea în Grupa I a Zonei Europa/Africa, după ce Jonathan Erlich şi Dudi Sela i-au învins pe Vasile Antonescu şi Bogdan Borza, în meciul de dublu, scor 6-3, 6-4, 7-6 (4).
Vineri, în primul meci, Dragoş Dima (25 ani, 463 ATP), a fost învins de Edan Leshem (20 ani, 285 ATP), scor 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 3-6. În cea de-a doua partidă, Nicolae Frunză (20 ani neîmpliniţi, 600 ATP) a pierdut în faţa lui Dudi Sela (32 ani, 70 ATP), scor 3-6, 4-6, 4-6.
România a retrogradat în Grupa a II-a pentru prima oară din 1993, unde se află ţări precum Lituania, Danemarca, Georgia, Turcia, Norvegia sau Slovenia. Israel a rămas în Grupa I a Zonei Europa/Africa şi va întâlni anul viitor nou-promovata Africa de Sud.
A fost prima înfrângere suferită de România în faţa Israelului. În precedentele patru întâlniri, România s-a impus, scor 4-1 la Bucureşti în 1962 în primul tur al zonei Europa, 5-0 la Bucureşti în 1969 în sferturile zonei Europa, 5-0 la Tel Aviv în 1974, în sferturile zonei Europa, şi 5-0 la Sibiu în 2015, în primul tur al Grupei I a zonei Europa-Africa.
Vrăjitoarea din Woz! Caroline Wozniacki câştigă pentru prima oară Turneul Campioanelor, după o finală perfectă cu Venus Williams
Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA) a triumfat duminică la Turneul Campioanelor de la Singapore, scor 6-4, 6-4 în faţa americancei Venus Williams (SUA, 5 WTA).
Caroline Wozniacki este campioana campioanelor de la Singapore! Daneza care a avut o săptămână de vis se impune după un final de meci dramatic, scor 6-4, 6-4, şi câştigă în premieră Turneul Campioanelor! A fost prima victorie obţinută de Wozniacki în faţa lui Venus Williams, veterana din SUA conducând-o pe Caroline cu 7-0 în meciurile directe precedente!
Cea mai în vârstă finalistă din istoria Turneului Campioanelor revenise spectaculos în setul secund, de la 0-5 la 4-5, însă Wozniacki a pus capăt finalei cu o lovitură sublimă de rever! Venus Williams (37 de ani) a rămas fără replică la fileu, în timp ce Caroline Wozniacki (27 de ani) a sărbătorit o victorie ce îi asigură urcarea pe locul 3 mondial!
"Încă tremur! M-am speriat puţin când am văzut că Venus revine în forţă, priveam cum zboară mingile pe lângă mine... Dar mi-am spus o rugăciune la final şi totul a ieşit bine! Adversara mea e o mare campioană, iar victoria e cu atât mai dulce. Mulţumesc echipei mele şi tuturor apropiaţilor pentru susţinerea extraordinară", a declarat Caroline la festivitatea de premiere.
Venus Williams - Caroline Wozniacki e finala Turneului Campioanelor! Americanca a revenit cu stil în faţa Carolinei Garcia şi s-a impus după o luptă de două ore şi jumătate
Americanca Venus Williams, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-7 (3), 6-2, 6-3, pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, numărul 8 mondial, şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, unde o va întâlni, duminică, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA.
Williams a învins-o pe Garcia în două ore şi 32 de minute. De-a lungul partidei, americanca a servit patru aşi, a comis 10 duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 68 la sută cu prima minge şi 52 la sută cu cea de-a doua. Patru break-uri a reuşit Venus Williams, care şi-a cedat serviciul o singură dată.
În prima semifinală, Caroline Wozniacki a învins-o pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, scor 7-6 (9), 6-3 după două ore de joc. Va fi cea de-a opta întâlnire dintre Venus Williams şi Caroline Wozniacki, americanca reuşind să câştige toate cele şapte meciuri anterioare. Finala e programată duminică, de la ora 13:30.
În vârstă de 37 de ani, Venus Williams a câştigat Turneul Campioanelor în 2008, în timp ce Wozniacki (27 de ani) a pierdut singura finală pe care a jucat-o la această competiţie, în 2010.
De râsul curcilor! România a pierdut întâlnirea cu Israel şi a retrogradat după 24 de ani în Grupa a II-a a Cupei Davis
Vasile Antonescu şi Bogdan Borza au fost învinşi, sâmbătă, la Ramat Hasharon, scor 3-6, 4-6, 6-7 (4), de israelienii Jonathan Erlich şi Dudi Sela, în al treilea meci al întâlnirii din Cupa Davis, iar scorul general a devenit 3-0 şi România retrogradat în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa.
Partida, desfăşurată pe hard, în aer liber, a durat două ore şi nouă minute.
Vineri, în primul meci, Dragoş Dima (25 ani, 463 ATP), a fost învins de Edan Leshem (20 ani, 285 ATP), scor 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 3-6. În cea de-a doua partidă, Nicolae Frunză (20 ani neîmpliniţi, 600 ATP) a pierdut în faţa lui Dudi Sela (32 ani, 70 ATP), scor 3-6, 4-6, 4-6.
A fost prima înfrângere suferită de România în faţa Israelului. În precedentele patru întâlniri, România s-a impus, scor 4-1 la Bucureşti în 1962 în primul tur al zonei Europa, 5-0 la Bucureşti în 1969 în sferturile zonei Europa, 5-0 la Tel Aviv în 1974, în sferturile zonei Europa, şi 5-0 la Sibiu în 2015, în primul tur al Grupei I a zonei Europa-Africa.
România a retrogradat în Grupa a II-a pentru prima oară din 1993, unde se află ţări precum Lituania, Danemarca, Georgia, Turcia, Norvegia sau Slovenia. Israel a rămas în Grupa I a Zonei Europa/Africa şi va întâlni anul viitor nou-promovata Africa de Sud.
Visul a devenit realitate! Simona Halep încheie anul pe locul 1 mondial, după ce Karolina Pliskova a fost eliminată de Caroline Wozniacki în semifinalele Turneului Campioanelor
- Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA), singura jucătoare care o mai putea detrona pe Simona Halep în clasamentul mondial, a pierdut sâmbătă în faţa Carolinei Wozniacki (Danemarca, 6 WTA), scor 7-6(9), 6-3 în prima semifinală a Turneului Campioanelor de la Singapore.
- Simona Halep (1 WTA) încheie astfel sezonul pe locul 1 mondial, în ciuda faptului că a fost eliminată încă din grupe.
- În cealaltă semifinală, de la ora 14:30, se vor duela Venus WIlliams (SUA, 5 WTA) şi Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA).
-
Veste excelentă: Halep rămâne pe locul 1 mondial până la finalul anului, după ce românca a primit un ajutor nesperat de la Wozniacki! Pliskova ar fi devansat-o pe Simona dacă îşi adjudeca titlul de la Singapore, însă cehoaica a fost învinsă în minimum de seturi de o daneză aflată în zi de graţie! Caroline Wozniacki trece de Karolina Pliskova cu scorul de 7-6(9), 6-3, calificându-se în finala Turneului Campioanelor după un meci de două ore.
Simona Halep are 6.175 şi nicio altă jucătoare nu poate strânge mai multe până la finele lui 2017! Garbine Muguruza (6.135 de puncte) îşi păstrează şi ea poziţia secundă, indiferent de ceea ce se întâmplă la Singapore! Ştirea zilei e că sportiva noastră devine a 13-a jucătoare din istorie care încheie sezonul pe locul 1 mondial. Ce perfermonaţă extraordinară!
Dezastru în Cupa Davis! România, condusă cu 2-0 de Israel, după prima zi
Nicolae Frunză, locul 600 ATP, a pierdut, vineri, al doilea meci al zilei din cadrul înfruntării de Cupa Davis cu Israel, în faţa lui Dudi Sela, scor 6-3, 6-4, 6-4.
Prima rachetă a gazdelor, locul 70 în clasamentul ATP, s-a impus în două ore şi jumătate. În primul meci al zilei, Dragoş Dima (locul 463 ATP) a fost învins de Edan Leshem (locul 285 ATP), în cinci seturi, scor 6-3, 5-7, 6-2, 3-6, 6-3. Prima partidă a zilei a durat trei ore şi jumătate.
Sâmbătă va avea loc meciul de dublu dintre cuplul Dudi Sela (173 ATP la dublu)/Jonathan Erlich (80 ATP) şi perechea Vasile Antonescu (433 ATP)/Bogdan Borza (1.227 ATP). Duminică are loc meciul de simplu dintre Dudi Sela şi Dragoş Dima, urmat de partida dintre Leshem şi Frunză.
Dubla cu Israel reprezintă barajul pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa.
Turneul Campioanelor | Dezamăgire URIAŞĂ! Halep ratează calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor după 3-6, 4-6 cu Svitolina! Simona, trimisă acasă de o jucătoare pentru care meciul nu avea miză
- Simona Halep (România, 1 WTA) a pierdut, vineri, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, scor 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).
- Halep era obligată să o învingă pe Svitolina în ultimul meci al Grupei Roşii, pentru a merge în careul de aşi, dar ucraineanca a jucat fără presiune şi a surprins-o pe constănţeancă.
- Semifinalele competiţiei vor fi: Caroline Garcia - Venus Williams şi Caroline Wozniacki - Karolina Pliskova.
Nu ne-am imaginat un asemenea scenariu HORROR înaintea turneului, cu atât mai puţin înaintea meciului! Simona Halep pleacă acasă după 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina, jucătoare care nu mai păstra nicio şansă la calificarea în demifinalele Turneului Campioanelor! Simona era obligată să câştige în faţa ucrainencei, dar constănţeanca a fost prea încordată şi a cedat după numai o oră şi 12 minute de joc!
Halep nu a arătat precum un lider mondial la Turneul Campioanelor, iar sportiva noastră riscă să piardă acest titlu onorant după eşecul din grupe! Karolina Pliskova o poate detrona pe Simona, dacă cehoaica va câştiga trofeul de la Singapore. În orice caz, nicio dezamăgire nu poate fi mai mare decât cea trăită astăzi, când Halep a cedat fără drept de apel al doilea meci consecutiv în Grupa Roşie.
Svitolina a avut o atitudine de luptătoare şi a jucat un tenis exuberant şi plin de încântare, trimiţând-o pe Garcia în semifinale! Halep în schimb a arătat că încă mai are probleme de concentrare în meciurile decisive, iar Darren Cahill nu poate nici el să facă minuni. Deşi a fost chemat în două rânduri pe teren, australianul nu şi-a pus amprenta pe jocul elevei sale.
Halep a lovit haotic din spatele terenului şi a returnat slab, cu excepţia celui de-al doilea game din actul secund. A fost singurul break reuşit de constănţeancă, în timp ce Elina i-a luat serviciul Simonei în trei rânduri. Loviturile mai tari ale ucrainencei au făcut diferenţa, iar Svitolina a obţinut prima şi singura victorie în grupele Turneului Campioanelor atunci când nu mai avea nevoie: 6-3, 6-4 cu Halep!
Final în Grupa Albă de la Turneul Campioanelor! Cine sunt cele două jucătoare calificate în semifinale şi vestea bună pentru Simona: a scăpat de o adversară în lupta pentru numărul 1 mondial
Americanca Venus Williams, locul 5 WTA, s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-4, pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, numărul 2 mondial, în etapa a treia din Grupa Albă.
Williams s-a impus într-o oră şi 43 de minute, la capătul unui meci în care a reuşit şase break-uri şi şi-a cedat serviciul de patru ori.
În urma acestei înfrângeri, Garbine Muguruza a ratat orice şansă de a reveni pe primul loc în ierarhia mondială, încheind competiţia cu 6.135 de puncte. Halep are asigurate 6.300 de puncte, indiferent de rezultatul din ultima partidă, în timp ce jucătoarea cehă Karolina Pliskova poate deveni numărul unu mondial dacă va câştiga turneul.
Venus Williams a ajuns, astfel, la două victorii în Grupa Albă şi a ocupat locul secund în clasamentul final, după Karolina Pliskova, care a obţinut calificarea încă din runda trecută.
În celălalt meci al zilei, în Grupa Albă, letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, fără şanse de calificare, a învins-o pe Pliskova, locul 3 WTA, scor 6-3, 6-1.
Clasamentul final al Grupei Albe:
- 1. Karolina Pliskova – 3 meciuri, 2 victorii, 1 înfrângere, 4-2 la seturi
- 2. Venus Williams – 3 meciuri, 2 victorii, 1 înfrângere, 4-3 la seturi
- 3. Garbine Muguruza – 3 meciuri, 1 victorie, 2 înfrângeri, 2-4 la seturi
- 4. Jelena Ostapenko – 3 meciuri, 1 victorie, 2 înfrângeri, 3-4 la seturi
Turneul Campioanelor | A ieşit scandal după ultimul meci jucat în grupă de Pliskova. Navratilova a taxat atitudinea cehoaicei: "Pe bune?"
- Karolina Pliskova a pierdut meciul trei din Grupa Albă, drastic, luând doar patru game-uri în faţa Jelenei Ostapenko.
Cehoaica aflată pe poziţia a treia WTA are şanse la numărul unu mondial, însă a anunţat că a avut 'probleme în a se motiva, ştiind că este deja calificată în semifinale' şi, astfel, a dat cu piciorul oportunităţii de a mai tăia 125 de puncte din avantajul avut în faţa ei şi de Simona Halep, şi de Garbine Muguruza. Chiar şi înainte ca cele două fete din faţa ei să dispute ultimul lor meci din grupă, Pliskova nu ar fi putut să le depăşească, dar s-ar fi apropiat şi de spaniolă şi de Simona.
"A fost foarte dificil să forţez în acest meci, ştiind că sunt deja calificată. A fost greu să ating cel mai bun nivel al tenisului meu. Nu am mai fost niciodată în această situaţie, m-am simţi ciudat astăzi. Dar, în sfârşit, devine un turneu normal, aşa că mă bucur că această zi a trecut. Crec însă că mâine va trebui să mă antrenez mai intens, pentru că am avut trei meciuri uşurele, nu foarte lungi şi nu foarte intense. Astăzi nu am fost nici la 50%. Am vorbit cu echipa mea şi tot ce îmi doresc este să uităm cât mai repede acest meci", a declarat Pliskova la conferinţa de presă.
"A fost greu, nu doar în setul doi. Şi în primul. Am început bine, am avut câteva mingi de break, dar acel al doilea game a decis multe. Nu vreau să spun vorbe mari, dar cred că dacă îmi fructificam toate şansele şi luam primul set, alta ar fi fost soarta meciului", a mai spus primul număr unu mondial dat de Cehia în tenisul feminin.
Navratilova: "M-a dezamăgit. Este ca şi cum ar fi dat stingerea"
"Cu siguranţă, nu am văzut o jucătoare de talie mondială astăzi. Nu am văzut o campioană pe teren. A avut acele mingi de break - care ar fi putut schimba soarta meciului, dar apoi este ca şi cum ar fi dat stingerea. M-a dezamăgit din punctul acesta de vedere. Vreau să văd că îşi dă silinţa mai tare. Dacă aş fi antrenoarea ei, nu aş fi mulţumită deloc", a declarat Martina Navratilova pentru BT Sport. "Pur şi simplu - nu cred că pot să fii atât de deconectată fizic şi mental. Să câştigi - este o chestie de rutină, devine un obicei. Şi să câştigi meciurile atunci când nu ai chef să joci trebuie să devină un obicei. Repet, sunt dezamăgită de ceea ce a arătat pe teren. Jelena a jucat bine - dar un asemenea scor? Pe bune?".
Navratilova a continuat tirada: "Ieri şi-a luat liber - nu ştiu cât de bună a fost acea decizie. Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Ea are jocul cel mai impunător şi mai potrivit pentru aceste condiţii de sală, suprafaţa o ajută şi ea ar trebui să îşi facă jocul şi să îşi dea silinţa. Mâine, trebuie să meargă la antrenament şi să tragă din greu, să repună sângele în circulaţie, pentru că astăzi, nu a mers nimic", a încheiat legendara Navratilova - cea mai titrată jucătoare din tenisul feminin, luând în calcul titlurile de Mare Şlem câştigate în toate cele trei probe - simplu, dublu şi mixt.
Turneul Campioanelor | Halep, învinsă fără drept de apel de Wozniacki! Calificarea se joacă în ultima etapă a grupei! Veste excelentă: Simona e la mâna ei, după ce Svitolina a luat set în meciul cu Garcia
- Simona Halep (România, 1 WTA) a fost învinsă, miercuri, cu un scor neverosimil de Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA), 6-0, 6-2 în etapa secundă a Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor.
- Cel mai probabil, Halep va avea soarta în propriile mâini, fiind nevoită să treacă vineri de Svitolina pentru a merge în semifinale.
- În celălalt meci al grupei se confruntă pierzătoarele primei runde, Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA) şi Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA).
-
Înfrângere incredibilă pentru Simona Halep, în al doilea meci de la Turneul Campioanelor! Liderul mondial i-a luat numai două game-uri Carolinei Wozniacki, scor 0-6, 2-6, iar lucurile se complică în Grupa Roşie! Simona trebuie să îşi revină după un joc dezastruos şi să se mobilizeze pentru partida cu Elina Svitolina de vineri, care devine una crucială! Îngrijorător e că Halep nu a avut niciun fel de ritm astăzi, relaxându-se poate prea mult după debutul victorios de luni.
În principiu, Halep are nevoie să o învingă pe Svitolina în ultimul meci pentru a se califica în semifinale, dar există o mică posibilitate ca eleva lui Darren Cahill să depindă de jocul rezultatelor! Pentru a fi 100% la mâna ei, Simona trebuie să spere la o victorie a ucrainencei în faţa Carolinei Garcia! În acest caz fericit, românca ar disputa finala pentru un loc calificabil contra Elinei şi nu ar mai fi interesată de ceea ce se întâmplă între Wozniacki şi Garcia. Dar vom face mai multe calcule după Svitolina - Garcia!
Caroline Wozniacki trebuie lăudată pentru o performanţă ieşită din comun: daneza a câştigat cu scoruri zdrobitoare ambele meciuri disputate la Singapore: 6-2, 6-0, respectiv 6-0, 6-2! Caroline a ajuns la toate mingile posibile, dominând-o pe Simona cu serviciul. Deşi Halep şi-a revenit la începutul actului secund, Wozniacki a avut capacitatea să-şi ridice şi mai mult nivelul şi să iasă la rampă cu lovituri excepţionale. Doar o oră şi 4 minute a durat jocul la capătul căruia daneza a dus scorul meciurilor directe la 4-2!
- Pliskova e prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor, după o nouă prestaţie de nota 10. Ostapenko, out de la... Pliskova e prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor, după o nouă prestaţie de nota 10. Ostapenko, out de la Singapore după doar două meciuri. Clasamentul Grupei Albe
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, şi-a asigurat, marţi, calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a învins-o foarte clar, scor 6-2, 6-2, pe Garbine Muguruza din Spania, locul 2 WTA, în etapa a doua din Grupa Albă.
Pliskova a confirmat contra câştigătoarei de la Wimbledon forma foarte bună arătată în meciul cu Venus Williams, a lovit foarte puternic din spatele terenului, a greşit puţin, iar misiunea ei a fost foarte uşoară. Dacă cehoaica a păstrat un ritm foarte bun pe toată durata meciului, Muguruza a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest an. Incapabilă să găsească răspunsuri, iberica a greşit nepermis de mult, a servit foarte slab şi a fost aproape să piardă setul al doilea cu 6-0, dar şi-a revenit la timp, la 0-5, şi a pus pe tabelă două game-uri care au salvat-o de ruşine.
Cu a doua victorie clară în două etape, Pliskova e sigură de câştigarea Grupei Albe şi devine prima semifinalistă de la Turneul Campionilor, iar succesul ei înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea Jelenei Ostapenko. Garbine Muguruza şi Venus Williams vor da, joi, bătălia pentru locul al doilea.
În prima partidă de marţi, din Grupa Albă, americanca Venus Williams, locul 5 WTA, a trecut, cu scorul de 7-5, 6-7 (3), 7-5, de letona Jelena Ostapenko, numărul 7 mondial.
Clasamentul Grupei Albe, după două etape:
- 1. Karolina Pliskova – 2 meciuri, 2 victorii, 0 înfrângeri, 4-0 la seturi
- 2. Garbine Muguruza – 2 meciuri, 1 victorie, 1 înfrângere, 2-2 la seturi
- 3. Venus Williams – 2 meciuri, 1 victorie, 1 înfrângere, 2-3 la seturi
- 4. Jelena Ostapenko – 2 meciuri, 0 victorii, 2 înfrângeri, 1-4 la seturi
Aşa arată un lider mondial! Halep a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor, după ce şi-a luat revanşa în faţa franţuzoaicei Garcia! Următoarea adversară a Simonei a defilat în celălalt meci al grupei
- Simona Halep (România, 1 WTA) a început cu dreptul Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o luni pe Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA), scor 6-4, 6-2 într-un meci contând pentru Grupa Roşie.
- Caroline Wozniacki (6 WTA) este adversara cu care Halep se va confrunta miercuri! Daneza a defilat în celălalt joc al grupei: 6-2, 6-0 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).
Simona Halep şi-a aflat adversara din etapa secundă a grupei de la Turneul Campioanelor! Aceasta este Caroline Wozniacki, sportivă care a zdrobit-o pe Elina Svitolina, scor 6-2, 6-0. Conform regulamentului competiţiei, câştigătoarele primelor meciuri din faza grupelor se întâlnesc între ele în următoarea rundă! Astfel, programul Simonei e clar: liderul mondial joacă cu Wozniacki miercuri, urmând ca vineri să o înfrunte pe Svitolina.
Deşi a câştigat şi ea categoric, Simona Halep ocupă locul 2 în Grupa Roşie, având gameaveraj mai slab decât Caroline Wozniacki. Dar asta contează mai puţin, important e că primele două clasate vor merge în semifinale! Obstacolul următor este unul dificil, mai ales că Wozniacki o conduce pe Halep cu 3-2 în meciurile directe. Clasamentul grupei arată astfel:
Turneul Campioanelor | Muguruza o învinge clar pe Ostapenko şi punctează în lupta pentru locul 1 mondial cu Halep! Clasamentul Grupei Albe după prima zi
Garbine Muguruza, a doua favorită a Turneului Campioanelor, nu i-a lăsat nicio şansă Jelenei Ostapenko (favorită 7), într-un meci contând pentru prima etapă a Grupei Albe! Jucătoarea din Spania a câştigat duminică cu 6-3, 6-4, dar nu a reuşit să urce pe locul 1 în grupă, ţinând cont că cehoaica Pliskova a cedat mai puţine game-uri în disputa cu Venus WIlliams (6-2, 6-2).
Muguruza o devansează pe Halep în clasamentul live al WTA
Prima zi a Turneului Campioanelor a fost perfectă pentru marile favorite! Muguruza a răpus-o în minimum de seturi pe debutanta Ostapenko, scor 6-3, 6-4, la numai câteva minute după ce Pliskova defilase în faţa lui Williams, scor 6-2, 6-2. Garbine ameninţă poziţia de lider ocupată în prezent de Simona Halep în tenisul feminin, sportiva din Spania depăşind-o pe româncă în clasamentul live după debutul victorios de la Singapore. Românca poate reface însă diferenţa de 40 de puncte pe care o avea în faţa Garbinei, dacă va câştiga luni contra Carolinei Garcia din Franţa, într-o partidă programată de la ora 14:30.
Muguruza a fost recompensată cu 250 de puncte după meciul cu Ostapenko, ce a durat o oră şi 25 de minute, astfel că "Garbi" acumulează 5.885 de puncte în clasamentul live (Simona are 5.675 de puncte). Campioana de la Wimbledon a început ca din puşcă în faţa reginei de la Roland Garros, iar Muguruza s-a aflat în permanenţă la conducere. Singurele emoţii au apărut pe finalul setului secund, când Ostapenko a revenit periculos de la 1-5 la 4-5, însă Garbine a reuşit să se impună după un atac percutant cu forehand-ul. Jucătoarea cu origini venezuelene a fructificat a treia minge de meci, moment în care Jelena a avut şi o reacţie extrem de nervoasă.
Garbine a preferat o strategie de aşteptare, iar tactica fostului lider mondial s-a dovedit a fi una inspirată! Jelena a vrut să facă prea multe, dar rezultatul a fost catastrofal: 25 de greşeli neforţate şi 21 de lovituri direct câştigătoare. Nici Muguruza nu a excelat la acest capitol (14 greşeli neforţate şi 10 winnere), însă experienţa a ajutat-o enorm pe a doua favorită a competiţiei dotate cu 7 milioane de dolari. La Turneul Campioanelor urmează meciurile din Grupa Roşie, programate luni: Halep - Garcia, de la 14:30, şi Svitolina - Wozniacki, în jurul orei 16:00. Clasamentul Grupei Albe după prima zi arată astfel:
WTA Finals: O privire asupra grupelor și șanselor Simonei la Singapore
N-am primit nici cea mai bună combinație posibilă (Pliskova, Venus, Garcia), nici pe cea mai rea (Svitolina, Wozniacki, Ostapenko), ci una 60-40: Svitolina, Wozniacki, Garcia. Deși, dacă e să fim onești, la nivelul ăsta nu există adversare ”ușoare”, ci eventual doar match-up-uri un pic mai îngăduitoare.
În fine, asta e. Simona a ieșit cu bine din focul încrucișat al analiștilor de modă de pe forum purtând o rochie simplă, dar cu un mesaj feminist pe tiv: „equality”. De asemenea, a navigat cu succes și defilarea pe podium, chestie deloc ușoară – a declarat că e mai greu decât un meci să mergi pe tocurile alea. Deci am scăpat cu fața curată și fără accidentări de ceremonia tragerii la sorți, acum să evaluăm situația.
Svitolina, Wozniacki, Garcia. Plusuri: Simona are cu toate trei meciuri recente, deci știe ce le poate pielea și este avertizată. Nu va intra în niciun meci făcându-și iluzii sau mergând pe bâjbâite. Tot la plusuri: are conturi de reglat, pentru că meciurile recente, contra tuturor, au avut niște povești. Pe Svitolina a scăpat-o din mână în finala de la Roma când și-a sucit glezna, a întors ACEL meci de la RG și a pierdut clar în Canada după ce mai jucase un meci în aceeași zi. Svitolina e periculoasă pentru că are un joc maleabil, insistent și mai multă forță decât Wozniacki, de exemplu. Dar Simona tinde să performeze bine contra jucătoarelor cu care are „o relație”. Iar cu Elina putem spune că are deja una, cu multe motive de optimism.
Cu Wozniacki a pierdut la Eastbourne după ce s-a înmuiat în decisiv; acel meci a avut iarăși atașată posibilitatea urcării pe 1. Wozniacki are un ușor avantaj în h2h (3-2), și poate să scoată peri albi oricui. E posibil să iasă un meci maraton, mai ales dacă Simona nu prinde o zi mai înfiptă, în care să-și folosească ușorul avantaj de forță pe care îl are contra Carolinei.
Lui Garcia îi cam știa numărul, până la finala de la Beijing (2-1 în h2h), când s-a trezit stoarsă de puteri după cursa pentru nr 1, iar Garcia zbura la capătul celor mai bune două săptămâni din carieră. Iarăși, e bine că s-au văzut recent, dar acolo Simona n-a fost în cea mai bună formă. Va dori sigur să-și ia revanșa, și este și primul meci, deci o victorie din start ar ușura mult și tonusul, și șansele de ieșire din grupe. Meciul este luni (ora 14.30), iar pe cei care trebuie să lucreze îi asigurăm că vom face live tweeting ca să le mai ușurăm necazul.
În partea cealaltă, Muguruza, Pliskova, Venus, Ostapenko. Venus nu prea are meciuri multe recent, Garbine și Karolina nu-s în vârf de formă, iar pe Ostapenko Simona a bătut-o la Beijing în semi, dar a avut un sezon asiatic bun. Grupa albă mi se pare mai în ceață, în sensul că are mai multe necunoscute. Ostapenko poate ieși de aici, e o reală posibilitate, dacă restul vor juca cu jumătate de gură. Pe de altă parte, toate au combinația serviciu-retur destul de bună cât s-o împiedice pe Jelena să se desfășoare. Venus la Wimbledon a bătut-o cu serviciul și returul – adevărat, la Singapore nu se joacă pe iarbă, dar tot se pot face lucruri, e hard. E bine că nu va trebui să ne întrebăm prea mult timp: Grupa albă debutează prima, duminică, cu Pliskova-Venus și Muguruza-Ostapenko. Vom avea o idee destul de bună despre forma protagonistelor chiar după prima zi.
Concluzii
După ultimele două ediții, când Simona n-a ieșit din grupe, am învățat că rezultatele depind mai puțin de adversare și mai mult de forma ei (fizică și de joc). Anul trecut s-a accidentat, în 2015 a pierdut la Sharapova și apoi s-a bâlbâit și a scăpat meciul cu Radwanska din mână. Anul acesta Halep mi se pare într-o formă mult mai bună: fizic e bine (din câte știm) și vine aici cu sufletul ușor și încrederea sporită după urcarea pe locul 1. Grupa ei poate fi tricky (orice combinație la nivelul ăsta e tricky, și să nu uităm că fetele acestea își pot ridica nivelul jocului de la meci la meci), dar dacă Simona își aduce la Singapore jocul din segmentul asiatic, cu serviciul îmbunătățit și agresivitate în schimburi, ieșirea din grupe n-ar trebui să fie sub semnul întrebării.
Turneul Campioanelor, tragerea la sorţi: ŞTIM GRUPA Simonei Halep. Românca are, per total, 6 victorii şi 6 înfrângeri în faţa adversarelor din Grupa ROŞIE, dar trebuie să îmbunătăţească recordul pe 2017: 2-4
- Tragerea la sorţi pentru Turneul Campioanelor (22-29 octombrie): Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită a competiţiei, va avolua în Grupa Roşie, alături de jucătoarele aflate pe poziţiile 4, 6 şi 9 în clasamentul mondial (4, 6 şi 8 în Race to Singapore, pe care Simona Halep a câştigat-o): Elina Svitolina, Caroline Wozniacki şi Caroline Garcia.
- GRUPA ROŞIE - a principalei favorite - SIMONA HALEP: Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, Caroline Garcia
- GRUPA ALBĂ - a favoritei numărul doi - Garbine Muguruza: Karolina Pliskova, Venus Williams, Jelena Ostapenko
Simona are un bilanţ combinat împotriva rivalelor din Grupa Roşie de şase victorii şi şase înfrângeri: va juca împotriva favoritei 4 - Elina Svitolina, cu care împarte exact victoriile în cele patru meciuri disputate în carieră (2-2), cu Wozniacki (2-3 la general) şi cu ultima calificată şi singura sportivă care nu are şanse matematice la numărul unu mondial la final de turneu - Caroline Garcia (2-1).
2017-le prezintă însă o dinamică uşor diferită faţă de palmaresul cumulat al carierei. În acest an, Simona a câştigat doar două dintre cele şase meciuri disputate împotriva fetelor din Grupa ei. Mai mult, Svitolina este o jucătoare cu procentaj de reuşită excelent în acest an, în meciurile împotriva sportivelor din Top 8 - nouă victorii din 12 partide disputate. În plus, Simona va juca pentru a doua oară în această lună împotriva franţuzoaicei Garcia, într-o rejucare a finalei de la Beijing în care, o Simona încă extactică după câştigarea primului loc WTA nu a mai avut resurse de energie pentrua se mobiliza.
Garbine Muguruza, sportiva distribuită automat în grupa ALBĂ, a tras numele impare şi porneşte cu un bilanţ în carieră negativ în faţa viitoarelor adversare - de şase victorii şi zece înfrângeri. În 2017 însă, Muguruza are 4 victorii şi 3 înfrângeri împotriva adversarelor sale.
Adevărat a revenit! Maria Şarapova lasă în urmă 'cazul Meldonium' şi câştigă un nou titlu WTA, după 29 de luni
Maria Şarapova a câştigat primul titlu WTA după expirarea suspendării dictate de WADA şi Federaţia Internaţională de Tenis ca urmare a testului doping pozitiv înregistrat în timpul ediţiei 2016 a Australian Open-ului. Duminică, la Tianjin, rusoaica a obţinut trofeul cu numărul 36 al carierei, după o finală nebună cu bielorusa Aryna Sabalenka, în care "Masha" a smuls victoria în minimum de seturi deşi, per total, a câştigat doar cinci puncte mai mult decât tânăra sa adversară.
Tabela a indicat la final scorul de 7-5, 7-6(8), iar victoria rusoaicei trebuie pusă în mare parte pe seama unei rezistenţe superioare în faţa puştoaicei de 19 ani, aflată la prima finală a carierei. Pentru Maria, serviciul a funcţionat pe sărite, fiind obligată să reziste în meci jucând într-o alternanţă perfectă - o dată cu a doua minge, o dată cu prima. Per total, Şarapova a început 42 de puncte cu serviciul doi şi 41 cu primul, sub tirul unor retururi agresive a pierdut primele şapte puncte pe serviciu în partidă, a cedat în total cinci break-uri şi în ambele seturi a fost nevoită să recupereze pe tabelă. În primul set a revenit de la 1-4 pentru a se impune cu 7-5, iar în al doilea a forţat victoria de la 1-5 cu o serie de cinci game-uri consecutive.
Cârcotaşii au primit apă la moară, o dată în plus
2017 rămâne un an al controverselor în ceea ce o priveşte: Şarapova regăseşte drumul spre trofeu într-un turneu în care a ajuns pe tablou nu prin forţe proprii (prin prisma clasamentului), ci cu o invitaţie din partea organizatorilor, pentru a evita calificările. 'Masha' şi-a dovedit superioritatea pe teren, încheind fără set pierdut acest turneu de categorie International.
Dezbaterea privind fair play-ul atitudinii organizatorilor de turnee în ceea ce o priveşte rămâne: rusoaica are mari şanse ca, dacă va reuşi să valorifice de manieră similară şi wildcardul de la Moscova, cu cele 470 de puncte disponibile acolo, să revină în interiorul Top 40 înainte de finalul anului. Organizatorii de la Cupa Kremlinului sărbătoresc deja faptul că jucătoarea-etalon a Rusiei, cu cinci titluri de Mare Şlem în palmares, va juca pentru prima dată în această decadă la Moscova.
Turneele de la Roalnd Garros şi Wimbledon au considerat că s-ar compromite dacă ar alege să îi dea Mariei Şarapova un wildcard, iar rusoaica nu a jucat acolo.
Un alt aspect de menţionat este acela că, de când controversa a luat amploare, după refuzul turneelor de Mare Şlem europene de a o primi, Şarapova a nimerit mereu în gura lupului. La US Open a jucat în primul tur împotriva favoritei numărul doi, locul 2 WTA la acel moment. A câştigat. La Tianjin, unde a cucerit titlul, a purtat un prim duel cu principala favorită. Perdanta acestei 'reamestecări' - Irina Begu. La Beijing, deşi în faţa ei a fost o jucătoare aflată mai jos pe lista capilor de serie (poziţia 16), însă Maria s-a întâlnit cu cea care o eliminase la US Open. iar spectatorii au savurat prezenţa ei.
Revenirea la un nivel la care, practic, nu mai jucase decât de trei ori în precedenţii şapte ani
În 2012, 2013 şi 2014, Şarapova nu a jucat niciun turneu International. În 2015 a făcut-o o odată, la fel ca în 2011. Ultimul sezon în care "Masha" a jucat mai multe turnee International a fost 2010-le, atunci când statistica reţine şi precedentul titlu de acest nivel al fostului număr unu mondial - pe zgura de la Strasbourg (victorie în finală în faţa Kristinei Barrois, din Germania). De atunci, rusoaica a adunat alte 13 titluri la nivel Premier, Premier 5, Premier Mandatory sau Grand Slam.
Până acum în 2017, şi din cauza unei reaccidentări, Maria Şarapova a disputat:
- două turnee Premier (Stuttgart, Stanford)
- un turneu Premier 5 (Roma)
- două turnee Premier Mandatory (Madrid, Beijing)
- un turneu de Mare Şlem (US Open)
Cupa Kremlinului, care i-a oferit un wildcard pe ultima sută de metri, va fi al doilea turneu International pe care Şarapova îl joacă în 2017. Rusoaica va debuta împotriva Magdelenei Rybarikova (favorită 8, calificată în finala turneului de la Linz).
Maria Şarapova nu a încetat niciun moment să fie campioană la marketing
Dacă timp de 29 de luni Maria Şarapova a uitat cum este să fii campioană pe teren, fie pentru că forma nu a ajutat-o, fie pentru că a fost accidentată, fie pentru că era suspendată, la capitolul marketing rusoaica nu a cedat niciodată sceptrul din mână. La începutul lunii octombrie, Maria Şarapova a anunţat că toate încasările obţinute din vănzarea bomboanelor sale Sugarpova merg direct către Monica Puig şi efortul său caritabil pentru victimele uraganului Maria, care a lovit în plin Puerto Rico.
în loc să scrie un cec de donaţie, şi-a încurajat fanii să cumpere cu şi mai mult aplomb produsele sale dulci şi apetisante.
Tenis / Se ştiu toate jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor! Caroline Garcia a beneficiat de retragerea Johannei Konta, iar Simona Halep şi Garbine Muguruza sunt principalele favorite
A fost completată lista jucătoarelor de la Turneul Campioanelor, cu o săptămână înainte de startul competiţiei găzduite de Singapore! Ultimul bilet a fost adjudecat de Caroline Garcia din Franţa, sportivă care va debuta la Turneul Campioanelor după ce britanica Johanna Konta s-a accidentat şi s-a retras din cursă.
Cinci jucătoare experimentate şi trei debutante vor juca la Singapore
Simona Halep, ocupanta locului 1 mondial, îşi cunoaşte toate adversarele de la Turneul Campioanelor, ultima competiţie la care va participa în 2017! Alături de Halep vor merge la Singapore jucătoare titrate precum Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Venus Williams (SUA), Caroline Wozniacki (Danemarca), dar şi debutantele Jelena Ostapenko (Letonia), Elina Svitolina (Ucraina) şi Caroline Garcia (Franţa).
La Turneul Campioanelor, programat în perioada 22-29 octombrie, se va decide şi jucătoarea care încheie anul pe locul 1 mondial, ţinând cont că Halep are un avans fragil în faţa Muguruzei, de doar 40 de puncte! Simona o va putea întâlni pe Garbine doar în semifinale sau finală, pentru că cele două au statut de principale favorite şi vor fi distribuite în grupe diferite.
Halep merge pentru a 4-a oară la Turneul Campioanelor
La începutul săptămânii lipsea doar un nume de pe lista jucătoarelor calificate la Singapore, dar Caroline Garcia şi-a asigurat biletul beneficiind de retragerea Johannei Konta de la Kremlin Cup! Britanica ar fi putut forţa o calificare la Turneul Campioanelor dacă juca la competiţia din Rusia, însă aceasta s-a accidentat la piciorul stâng. Astfel, Halep şi-ar putea lua revanşa după ce Garcia a învins-o cu 6-4, 7-6 în finala de la Beijing.
Toţi ochii vor fi aţintiţi spre Simona Halep la Singapore, eleva lui Darren Cahill participând pentru a 4-a oară la rând la prestigiosul turneu dotat cu peste 7 milioane de dolari! Halep nu a câştigat niciodată Turneul Campioanelor, dar a disputat finala din anul 2014, cedată cu 6-3, 6-0 în faţa Serenei Williams. Constănţeanca nu a ieşit din grupe la ediţiile din 2015 şi 2016.
Americanca Venus Williams, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-7 (3), 6-2, 6-3, pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, numărul 8 mondial, şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, unde o va întâlni, duminică, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA.
Williams a învins-o pe Garcia în două ore şi 32 de minute. De-a lungul partidei, americanca a servit patru aşi, a comis 10 duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 68 la sută cu prima minge şi 52 la sută cu cea de-a doua. Patru break-uri a reuşit Venus Williams, care şi-a cedat serviciul o singură dată.
În prima semifinală, Caroline Wozniacki a învins-o pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, scor 7-6 (9), 6-3 după două ore de joc. Va fi cea de-a opta întâlnire dintre Venus Williams şi Caroline Wozniacki, americanca reuşind să câştige toate cele şapte meciuri anterioare. Finala e programată duminică, de la ora 13:30.
În vârstă de 37 de ani, Venus Williams a câştigat Turneul Campioanelor în 2008, în timp ce Wozniacki (27 de ani) a pierdut singura finală pe care a jucat-o la această competiţie, în 2010.
De râsul curcilor! România a pierdut întâlnirea cu Israel şi a retrogradat după 24 de ani în Grupa a II-a a Cupei Davis
Vasile Antonescu şi Bogdan Borza au fost învinşi, sâmbătă, la Ramat Hasharon, scor 3-6, 4-6, 6-7 (4), de israelienii Jonathan Erlich şi Dudi Sela, în al treilea meci al întâlnirii din Cupa Davis, iar scorul general a devenit 3-0 şi România retrogradat în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa.
Partida, desfăşurată pe hard, în aer liber, a durat două ore şi nouă minute.
Vineri, în primul meci, Dragoş Dima (25 ani, 463 ATP), a fost învins de Edan Leshem (20 ani, 285 ATP), scor 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 3-6. În cea de-a doua partidă, Nicolae Frunză (20 ani neîmpliniţi, 600 ATP) a pierdut în faţa lui Dudi Sela (32 ani, 70 ATP), scor 3-6, 4-6, 4-6.
A fost prima înfrângere suferită de România în faţa Israelului. În precedentele patru întâlniri, România s-a impus, scor 4-1 la Bucureşti în 1962 în primul tur al zonei Europa, 5-0 la Bucureşti în 1969 în sferturile zonei Europa, 5-0 la Tel Aviv în 1974, în sferturile zonei Europa, şi 5-0 la Sibiu în 2015, în primul tur al Grupei I a zonei Europa-Africa.
România a retrogradat în Grupa a II-a pentru prima oară din 1993, unde se află ţări precum Lituania, Danemarca, Georgia, Turcia, Norvegia sau Slovenia. Israel a rămas în Grupa I a Zonei Europa/Africa şi va întâlni anul viitor nou-promovata Africa de Sud.
Visul a devenit realitate! Simona Halep încheie anul pe locul 1 mondial, după ce Karolina Pliskova a fost eliminată de Caroline Wozniacki în semifinalele Turneului Campioanelor- Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA), singura jucătoare care o mai putea detrona pe Simona Halep în clasamentul mondial, a pierdut sâmbătă în faţa Carolinei Wozniacki (Danemarca, 6 WTA), scor 7-6(9), 6-3 în prima semifinală a Turneului Campioanelor de la Singapore.
- Simona Halep (1 WTA) încheie astfel sezonul pe locul 1 mondial, în ciuda faptului că a fost eliminată încă din grupe.
- În cealaltă semifinală, de la ora 14:30, se vor duela Venus WIlliams (SUA, 5 WTA) şi Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA).
- Veste excelentă: Halep rămâne pe locul 1 mondial până la finalul anului, după ce românca a primit un ajutor nesperat de la Wozniacki! Pliskova ar fi devansat-o pe Simona dacă îşi adjudeca titlul de la Singapore, însă cehoaica a fost învinsă în minimum de seturi de o daneză aflată în zi de graţie! Caroline Wozniacki trece de Karolina Pliskova cu scorul de 7-6(9), 6-3, calificându-se în finala Turneului Campioanelor după un meci de două ore.Simona Halep are 6.175 şi nicio altă jucătoare nu poate strânge mai multe până la finele lui 2017! Garbine Muguruza (6.135 de puncte) îşi păstrează şi ea poziţia secundă, indiferent de ceea ce se întâmplă la Singapore! Ştirea zilei e că sportiva noastră devine a 13-a jucătoare din istorie care încheie sezonul pe locul 1 mondial. Ce perfermonaţă extraordinară!
Nicolae Frunză, locul 600 ATP, a pierdut, vineri, al doilea meci al zilei din cadrul înfruntării de Cupa Davis cu Israel, în faţa lui Dudi Sela, scor 6-3, 6-4, 6-4.
Prima rachetă a gazdelor, locul 70 în clasamentul ATP, s-a impus în două ore şi jumătate. În primul meci al zilei, Dragoş Dima (locul 463 ATP) a fost învins de Edan Leshem (locul 285 ATP), în cinci seturi, scor 6-3, 5-7, 6-2, 3-6, 6-3. Prima partidă a zilei a durat trei ore şi jumătate.
Sâmbătă va avea loc meciul de dublu dintre cuplul Dudi Sela (173 ATP la dublu)/Jonathan Erlich (80 ATP) şi perechea Vasile Antonescu (433 ATP)/Bogdan Borza (1.227 ATP). Duminică are loc meciul de simplu dintre Dudi Sela şi Dragoş Dima, urmat de partida dintre Leshem şi Frunză.
Dubla cu Israel reprezintă barajul pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa.
- Simona Halep (România, 1 WTA) a pierdut, vineri, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, scor 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).
- Halep era obligată să o învingă pe Svitolina în ultimul meci al Grupei Roşii, pentru a merge în careul de aşi, dar ucraineanca a jucat fără presiune şi a surprins-o pe constănţeancă.
- Semifinalele competiţiei vor fi: Caroline Garcia - Venus Williams şi Caroline Wozniacki - Karolina Pliskova.
Nu ne-am imaginat un asemenea scenariu HORROR înaintea turneului, cu atât mai puţin înaintea meciului! Simona Halep pleacă acasă după 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina, jucătoare care nu mai păstra nicio şansă la calificarea în demifinalele Turneului Campioanelor! Simona era obligată să câştige în faţa ucrainencei, dar constănţeanca a fost prea încordată şi a cedat după numai o oră şi 12 minute de joc!
Halep nu a arătat precum un lider mondial la Turneul Campioanelor, iar sportiva noastră riscă să piardă acest titlu onorant după eşecul din grupe! Karolina Pliskova o poate detrona pe Simona, dacă cehoaica va câştiga trofeul de la Singapore. În orice caz, nicio dezamăgire nu poate fi mai mare decât cea trăită astăzi, când Halep a cedat fără drept de apel al doilea meci consecutiv în Grupa Roşie.
Svitolina a avut o atitudine de luptătoare şi a jucat un tenis exuberant şi plin de încântare, trimiţând-o pe Garcia în semifinale! Halep în schimb a arătat că încă mai are probleme de concentrare în meciurile decisive, iar Darren Cahill nu poate nici el să facă minuni. Deşi a fost chemat în două rânduri pe teren, australianul nu şi-a pus amprenta pe jocul elevei sale.
Halep a lovit haotic din spatele terenului şi a returnat slab, cu excepţia celui de-al doilea game din actul secund. A fost singurul break reuşit de constănţeancă, în timp ce Elina i-a luat serviciul Simonei în trei rânduri. Loviturile mai tari ale ucrainencei au făcut diferenţa, iar Svitolina a obţinut prima şi singura victorie în grupele Turneului Campioanelor atunci când nu mai avea nevoie: 6-3, 6-4 cu Halep!
Final în Grupa Albă de la Turneul Campioanelor! Cine sunt cele două jucătoare calificate în semifinale şi vestea bună pentru Simona: a scăpat de o adversară în lupta pentru numărul 1 mondial
Americanca Venus Williams, locul 5 WTA, s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-4, pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, numărul 2 mondial, în etapa a treia din Grupa Albă.
Williams s-a impus într-o oră şi 43 de minute, la capătul unui meci în care a reuşit şase break-uri şi şi-a cedat serviciul de patru ori.
În urma acestei înfrângeri, Garbine Muguruza a ratat orice şansă de a reveni pe primul loc în ierarhia mondială, încheind competiţia cu 6.135 de puncte. Halep are asigurate 6.300 de puncte, indiferent de rezultatul din ultima partidă, în timp ce jucătoarea cehă Karolina Pliskova poate deveni numărul unu mondial dacă va câştiga turneul.
Venus Williams a ajuns, astfel, la două victorii în Grupa Albă şi a ocupat locul secund în clasamentul final, după Karolina Pliskova, care a obţinut calificarea încă din runda trecută.
În celălalt meci al zilei, în Grupa Albă, letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, fără şanse de calificare, a învins-o pe Pliskova, locul 3 WTA, scor 6-3, 6-1.
Clasamentul final al Grupei Albe:
- 1. Karolina Pliskova – 3 meciuri, 2 victorii, 1 înfrângere, 4-2 la seturi
- 2. Venus Williams – 3 meciuri, 2 victorii, 1 înfrângere, 4-3 la seturi
- 3. Garbine Muguruza – 3 meciuri, 1 victorie, 2 înfrângeri, 2-4 la seturi
- 4. Jelena Ostapenko – 3 meciuri, 1 victorie, 2 înfrângeri, 3-4 la seturi
- Karolina Pliskova a pierdut meciul trei din Grupa Albă, drastic, luând doar patru game-uri în faţa Jelenei Ostapenko.
Cehoaica aflată pe poziţia a treia WTA are şanse la numărul unu mondial, însă a anunţat că a avut 'probleme în a se motiva, ştiind că este deja calificată în semifinale' şi, astfel, a dat cu piciorul oportunităţii de a mai tăia 125 de puncte din avantajul avut în faţa ei şi de Simona Halep, şi de Garbine Muguruza. Chiar şi înainte ca cele două fete din faţa ei să dispute ultimul lor meci din grupă, Pliskova nu ar fi putut să le depăşească, dar s-ar fi apropiat şi de spaniolă şi de Simona.
"A fost foarte dificil să forţez în acest meci, ştiind că sunt deja calificată. A fost greu să ating cel mai bun nivel al tenisului meu. Nu am mai fost niciodată în această situaţie, m-am simţi ciudat astăzi. Dar, în sfârşit, devine un turneu normal, aşa că mă bucur că această zi a trecut. Crec însă că mâine va trebui să mă antrenez mai intens, pentru că am avut trei meciuri uşurele, nu foarte lungi şi nu foarte intense. Astăzi nu am fost nici la 50%. Am vorbit cu echipa mea şi tot ce îmi doresc este să uităm cât mai repede acest meci", a declarat Pliskova la conferinţa de presă.
"A fost greu, nu doar în setul doi. Şi în primul. Am început bine, am avut câteva mingi de break, dar acel al doilea game a decis multe. Nu vreau să spun vorbe mari, dar cred că dacă îmi fructificam toate şansele şi luam primul set, alta ar fi fost soarta meciului", a mai spus primul număr unu mondial dat de Cehia în tenisul feminin.
Navratilova: "M-a dezamăgit. Este ca şi cum ar fi dat stingerea"
"Cu siguranţă, nu am văzut o jucătoare de talie mondială astăzi. Nu am văzut o campioană pe teren. A avut acele mingi de break - care ar fi putut schimba soarta meciului, dar apoi este ca şi cum ar fi dat stingerea. M-a dezamăgit din punctul acesta de vedere. Vreau să văd că îşi dă silinţa mai tare. Dacă aş fi antrenoarea ei, nu aş fi mulţumită deloc", a declarat Martina Navratilova pentru BT Sport. "Pur şi simplu - nu cred că pot să fii atât de deconectată fizic şi mental. Să câştigi - este o chestie de rutină, devine un obicei. Şi să câştigi meciurile atunci când nu ai chef să joci trebuie să devină un obicei. Repet, sunt dezamăgită de ceea ce a arătat pe teren. Jelena a jucat bine - dar un asemenea scor? Pe bune?".
Navratilova a continuat tirada: "Ieri şi-a luat liber - nu ştiu cât de bună a fost acea decizie. Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Ea are jocul cel mai impunător şi mai potrivit pentru aceste condiţii de sală, suprafaţa o ajută şi ea ar trebui să îşi facă jocul şi să îşi dea silinţa. Mâine, trebuie să meargă la antrenament şi să tragă din greu, să repună sângele în circulaţie, pentru că astăzi, nu a mers nimic", a încheiat legendara Navratilova - cea mai titrată jucătoare din tenisul feminin, luând în calcul titlurile de Mare Şlem câştigate în toate cele trei probe - simplu, dublu şi mixt.
Turneul Campioanelor | Halep, învinsă fără drept de apel de Wozniacki! Calificarea se joacă în ultima etapă a grupei! Veste excelentă: Simona e la mâna ei, după ce Svitolina a luat set în meciul cu Garcia- Simona Halep (România, 1 WTA) a fost învinsă, miercuri, cu un scor neverosimil de Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA), 6-0, 6-2 în etapa secundă a Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor.
- Cel mai probabil, Halep va avea soarta în propriile mâini, fiind nevoită să treacă vineri de Svitolina pentru a merge în semifinale.
- În celălalt meci al grupei se confruntă pierzătoarele primei runde, Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA) şi Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA).
- Înfrângere incredibilă pentru Simona Halep, în al doilea meci de la Turneul Campioanelor! Liderul mondial i-a luat numai două game-uri Carolinei Wozniacki, scor 0-6, 2-6, iar lucurile se complică în Grupa Roşie! Simona trebuie să îşi revină după un joc dezastruos şi să se mobilizeze pentru partida cu Elina Svitolina de vineri, care devine una crucială! Îngrijorător e că Halep nu a avut niciun fel de ritm astăzi, relaxându-se poate prea mult după debutul victorios de luni.În principiu, Halep are nevoie să o învingă pe Svitolina în ultimul meci pentru a se califica în semifinale, dar există o mică posibilitate ca eleva lui Darren Cahill să depindă de jocul rezultatelor! Pentru a fi 100% la mâna ei, Simona trebuie să spere la o victorie a ucrainencei în faţa Carolinei Garcia! În acest caz fericit, românca ar disputa finala pentru un loc calificabil contra Elinei şi nu ar mai fi interesată de ceea ce se întâmplă între Wozniacki şi Garcia. Dar vom face mai multe calcule după Svitolina - Garcia!Caroline Wozniacki trebuie lăudată pentru o performanţă ieşită din comun: daneza a câştigat cu scoruri zdrobitoare ambele meciuri disputate la Singapore: 6-2, 6-0, respectiv 6-0, 6-2! Caroline a ajuns la toate mingile posibile, dominând-o pe Simona cu serviciul. Deşi Halep şi-a revenit la începutul actului secund, Wozniacki a avut capacitatea să-şi ridice şi mai mult nivelul şi să iasă la rampă cu lovituri excepţionale. Doar o oră şi 4 minute a durat jocul la capătul căruia daneza a dus scorul meciurilor directe la 4-2!
- Pliskova e prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor, după o nouă prestaţie de nota 10. Ostapenko, out de la... Pliskova e prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor, după o nouă prestaţie de nota 10. Ostapenko, out de la Singapore după doar două meciuri. Clasamentul Grupei Albe
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, şi-a asigurat, marţi, calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a învins-o foarte clar, scor 6-2, 6-2, pe Garbine Muguruza din Spania, locul 2 WTA, în etapa a doua din Grupa Albă.
Pliskova a confirmat contra câştigătoarei de la Wimbledon forma foarte bună arătată în meciul cu Venus Williams, a lovit foarte puternic din spatele terenului, a greşit puţin, iar misiunea ei a fost foarte uşoară. Dacă cehoaica a păstrat un ritm foarte bun pe toată durata meciului, Muguruza a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest an. Incapabilă să găsească răspunsuri, iberica a greşit nepermis de mult, a servit foarte slab şi a fost aproape să piardă setul al doilea cu 6-0, dar şi-a revenit la timp, la 0-5, şi a pus pe tabelă două game-uri care au salvat-o de ruşine.
Cu a doua victorie clară în două etape, Pliskova e sigură de câştigarea Grupei Albe şi devine prima semifinalistă de la Turneul Campionilor, iar succesul ei înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea Jelenei Ostapenko. Garbine Muguruza şi Venus Williams vor da, joi, bătălia pentru locul al doilea.
În prima partidă de marţi, din Grupa Albă, americanca Venus Williams, locul 5 WTA, a trecut, cu scorul de 7-5, 6-7 (3), 7-5, de letona Jelena Ostapenko, numărul 7 mondial.
Clasamentul Grupei Albe, după două etape:
- 1. Karolina Pliskova – 2 meciuri, 2 victorii, 0 înfrângeri, 4-0 la seturi
- 2. Garbine Muguruza – 2 meciuri, 1 victorie, 1 înfrângere, 2-2 la seturi
- 3. Venus Williams – 2 meciuri, 1 victorie, 1 înfrângere, 2-3 la seturi
- 4. Jelena Ostapenko – 2 meciuri, 0 victorii, 2 înfrângeri, 1-4 la seturi
Aşa arată un lider mondial! Halep a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor, după ce şi-a luat revanşa în faţa franţuzoaicei Garcia! Următoarea adversară a Simonei a defilat în celălalt meci al grupei
- Simona Halep (România, 1 WTA) a început cu dreptul Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o luni pe Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA), scor 6-4, 6-2 într-un meci contând pentru Grupa Roşie.
- Caroline Wozniacki (6 WTA) este adversara cu care Halep se va confrunta miercuri! Daneza a defilat în celălalt joc al grupei: 6-2, 6-0 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).
Simona Halep şi-a aflat adversara din etapa secundă a grupei de la Turneul Campioanelor! Aceasta este Caroline Wozniacki, sportivă care a zdrobit-o pe Elina Svitolina, scor 6-2, 6-0. Conform regulamentului competiţiei, câştigătoarele primelor meciuri din faza grupelor se întâlnesc între ele în următoarea rundă! Astfel, programul Simonei e clar: liderul mondial joacă cu Wozniacki miercuri, urmând ca vineri să o înfrunte pe Svitolina.
Deşi a câştigat şi ea categoric, Simona Halep ocupă locul 2 în Grupa Roşie, având gameaveraj mai slab decât Caroline Wozniacki. Dar asta contează mai puţin, important e că primele două clasate vor merge în semifinale! Obstacolul următor este unul dificil, mai ales că Wozniacki o conduce pe Halep cu 3-2 în meciurile directe. Clasamentul grupei arată astfel:
Turneul Campioanelor | Muguruza o învinge clar pe Ostapenko şi punctează în lupta pentru locul 1 mondial cu Halep! Clasamentul Grupei Albe după prima zi
Garbine Muguruza, a doua favorită a Turneului Campioanelor, nu i-a lăsat nicio şansă Jelenei Ostapenko (favorită 7), într-un meci contând pentru prima etapă a Grupei Albe! Jucătoarea din Spania a câştigat duminică cu 6-3, 6-4, dar nu a reuşit să urce pe locul 1 în grupă, ţinând cont că cehoaica Pliskova a cedat mai puţine game-uri în disputa cu Venus WIlliams (6-2, 6-2).
Muguruza o devansează pe Halep în clasamentul live al WTA
Prima zi a Turneului Campioanelor a fost perfectă pentru marile favorite! Muguruza a răpus-o în minimum de seturi pe debutanta Ostapenko, scor 6-3, 6-4, la numai câteva minute după ce Pliskova defilase în faţa lui Williams, scor 6-2, 6-2. Garbine ameninţă poziţia de lider ocupată în prezent de Simona Halep în tenisul feminin, sportiva din Spania depăşind-o pe româncă în clasamentul live după debutul victorios de la Singapore. Românca poate reface însă diferenţa de 40 de puncte pe care o avea în faţa Garbinei, dacă va câştiga luni contra Carolinei Garcia din Franţa, într-o partidă programată de la ora 14:30.
Muguruza a fost recompensată cu 250 de puncte după meciul cu Ostapenko, ce a durat o oră şi 25 de minute, astfel că "Garbi" acumulează 5.885 de puncte în clasamentul live (Simona are 5.675 de puncte). Campioana de la Wimbledon a început ca din puşcă în faţa reginei de la Roland Garros, iar Muguruza s-a aflat în permanenţă la conducere. Singurele emoţii au apărut pe finalul setului secund, când Ostapenko a revenit periculos de la 1-5 la 4-5, însă Garbine a reuşit să se impună după un atac percutant cu forehand-ul. Jucătoarea cu origini venezuelene a fructificat a treia minge de meci, moment în care Jelena a avut şi o reacţie extrem de nervoasă.
Garbine a preferat o strategie de aşteptare, iar tactica fostului lider mondial s-a dovedit a fi una inspirată! Jelena a vrut să facă prea multe, dar rezultatul a fost catastrofal: 25 de greşeli neforţate şi 21 de lovituri direct câştigătoare. Nici Muguruza nu a excelat la acest capitol (14 greşeli neforţate şi 10 winnere), însă experienţa a ajutat-o enorm pe a doua favorită a competiţiei dotate cu 7 milioane de dolari. La Turneul Campioanelor urmează meciurile din Grupa Roşie, programate luni: Halep - Garcia, de la 14:30, şi Svitolina - Wozniacki, în jurul orei 16:00. Clasamentul Grupei Albe după prima zi arată astfel:
WTA Finals: O privire asupra grupelor și șanselor Simonei la Singapore
N-am primit nici cea mai bună combinație posibilă (Pliskova, Venus, Garcia), nici pe cea mai rea (Svitolina, Wozniacki, Ostapenko), ci una 60-40: Svitolina, Wozniacki, Garcia. Deși, dacă e să fim onești, la nivelul ăsta nu există adversare ”ușoare”, ci eventual doar match-up-uri un pic mai îngăduitoare.
În fine, asta e. Simona a ieșit cu bine din focul încrucișat al analiștilor de modă de pe forum purtând o rochie simplă, dar cu un mesaj feminist pe tiv: „equality”. De asemenea, a navigat cu succes și defilarea pe podium, chestie deloc ușoară – a declarat că e mai greu decât un meci să mergi pe tocurile alea. Deci am scăpat cu fața curată și fără accidentări de ceremonia tragerii la sorți, acum să evaluăm situația.
Svitolina, Wozniacki, Garcia. Plusuri: Simona are cu toate trei meciuri recente, deci știe ce le poate pielea și este avertizată. Nu va intra în niciun meci făcându-și iluzii sau mergând pe bâjbâite. Tot la plusuri: are conturi de reglat, pentru că meciurile recente, contra tuturor, au avut niște povești. Pe Svitolina a scăpat-o din mână în finala de la Roma când și-a sucit glezna, a întors ACEL meci de la RG și a pierdut clar în Canada după ce mai jucase un meci în aceeași zi. Svitolina e periculoasă pentru că are un joc maleabil, insistent și mai multă forță decât Wozniacki, de exemplu. Dar Simona tinde să performeze bine contra jucătoarelor cu care are „o relație”. Iar cu Elina putem spune că are deja una, cu multe motive de optimism.
Cu Wozniacki a pierdut la Eastbourne după ce s-a înmuiat în decisiv; acel meci a avut iarăși atașată posibilitatea urcării pe 1. Wozniacki are un ușor avantaj în h2h (3-2), și poate să scoată peri albi oricui. E posibil să iasă un meci maraton, mai ales dacă Simona nu prinde o zi mai înfiptă, în care să-și folosească ușorul avantaj de forță pe care îl are contra Carolinei.
Lui Garcia îi cam știa numărul, până la finala de la Beijing (2-1 în h2h), când s-a trezit stoarsă de puteri după cursa pentru nr 1, iar Garcia zbura la capătul celor mai bune două săptămâni din carieră. Iarăși, e bine că s-au văzut recent, dar acolo Simona n-a fost în cea mai bună formă. Va dori sigur să-și ia revanșa, și este și primul meci, deci o victorie din start ar ușura mult și tonusul, și șansele de ieșire din grupe. Meciul este luni (ora 14.30), iar pe cei care trebuie să lucreze îi asigurăm că vom face live tweeting ca să le mai ușurăm necazul.
În partea cealaltă, Muguruza, Pliskova, Venus, Ostapenko. Venus nu prea are meciuri multe recent, Garbine și Karolina nu-s în vârf de formă, iar pe Ostapenko Simona a bătut-o la Beijing în semi, dar a avut un sezon asiatic bun. Grupa albă mi se pare mai în ceață, în sensul că are mai multe necunoscute. Ostapenko poate ieși de aici, e o reală posibilitate, dacă restul vor juca cu jumătate de gură. Pe de altă parte, toate au combinația serviciu-retur destul de bună cât s-o împiedice pe Jelena să se desfășoare. Venus la Wimbledon a bătut-o cu serviciul și returul – adevărat, la Singapore nu se joacă pe iarbă, dar tot se pot face lucruri, e hard. E bine că nu va trebui să ne întrebăm prea mult timp: Grupa albă debutează prima, duminică, cu Pliskova-Venus și Muguruza-Ostapenko. Vom avea o idee destul de bună despre forma protagonistelor chiar după prima zi.
Concluzii
După ultimele două ediții, când Simona n-a ieșit din grupe, am învățat că rezultatele depind mai puțin de adversare și mai mult de forma ei (fizică și de joc). Anul trecut s-a accidentat, în 2015 a pierdut la Sharapova și apoi s-a bâlbâit și a scăpat meciul cu Radwanska din mână. Anul acesta Halep mi se pare într-o formă mult mai bună: fizic e bine (din câte știm) și vine aici cu sufletul ușor și încrederea sporită după urcarea pe locul 1. Grupa ei poate fi tricky (orice combinație la nivelul ăsta e tricky, și să nu uităm că fetele acestea își pot ridica nivelul jocului de la meci la meci), dar dacă Simona își aduce la Singapore jocul din segmentul asiatic, cu serviciul îmbunătățit și agresivitate în schimburi, ieșirea din grupe n-ar trebui să fie sub semnul întrebării.
După ultimele două ediții, când Simona n-a ieșit din grupe, am învățat că rezultatele depind mai puțin de adversare și mai mult de forma ei (fizică și de joc). Anul trecut s-a accidentat, în 2015 a pierdut la Sharapova și apoi s-a bâlbâit și a scăpat meciul cu Radwanska din mână. Anul acesta Halep mi se pare într-o formă mult mai bună: fizic e bine (din câte știm) și vine aici cu sufletul ușor și încrederea sporită după urcarea pe locul 1. Grupa ei poate fi tricky (orice combinație la nivelul ăsta e tricky, și să nu uităm că fetele acestea își pot ridica nivelul jocului de la meci la meci), dar dacă Simona își aduce la Singapore jocul din segmentul asiatic, cu serviciul îmbunătățit și agresivitate în schimburi, ieșirea din grupe n-ar trebui să fie sub semnul întrebării.
- Tragerea la sorţi pentru Turneul Campioanelor (22-29 octombrie): Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită a competiţiei, va avolua în Grupa Roşie, alături de jucătoarele aflate pe poziţiile 4, 6 şi 9 în clasamentul mondial (4, 6 şi 8 în Race to Singapore, pe care Simona Halep a câştigat-o): Elina Svitolina, Caroline Wozniacki şi Caroline Garcia.
- GRUPA ROŞIE - a principalei favorite - SIMONA HALEP: Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, Caroline Garcia
- GRUPA ALBĂ - a favoritei numărul doi - Garbine Muguruza: Karolina Pliskova, Venus Williams, Jelena Ostapenko
Simona are un bilanţ combinat împotriva rivalelor din Grupa Roşie de şase victorii şi şase înfrângeri: va juca împotriva favoritei 4 - Elina Svitolina, cu care împarte exact victoriile în cele patru meciuri disputate în carieră (2-2), cu Wozniacki (2-3 la general) şi cu ultima calificată şi singura sportivă care nu are şanse matematice la numărul unu mondial la final de turneu - Caroline Garcia (2-1).
2017-le prezintă însă o dinamică uşor diferită faţă de palmaresul cumulat al carierei. În acest an, Simona a câştigat doar două dintre cele şase meciuri disputate împotriva fetelor din Grupa ei. Mai mult, Svitolina este o jucătoare cu procentaj de reuşită excelent în acest an, în meciurile împotriva sportivelor din Top 8 - nouă victorii din 12 partide disputate. În plus, Simona va juca pentru a doua oară în această lună împotriva franţuzoaicei Garcia, într-o rejucare a finalei de la Beijing în care, o Simona încă extactică după câştigarea primului loc WTA nu a mai avut resurse de energie pentrua se mobiliza.
Garbine Muguruza, sportiva distribuită automat în grupa ALBĂ, a tras numele impare şi porneşte cu un bilanţ în carieră negativ în faţa viitoarelor adversare - de şase victorii şi zece înfrângeri. În 2017 însă, Muguruza are 4 victorii şi 3 înfrângeri împotriva adversarelor sale.
Adevărat a revenit! Maria Şarapova lasă în urmă 'cazul Meldonium' şi câştigă un nou titlu WTA, după 29 de luni
Maria Şarapova a câştigat primul titlu WTA după expirarea suspendării dictate de WADA şi Federaţia Internaţională de Tenis ca urmare a testului doping pozitiv înregistrat în timpul ediţiei 2016 a Australian Open-ului. Duminică, la Tianjin, rusoaica a obţinut trofeul cu numărul 36 al carierei, după o finală nebună cu bielorusa Aryna Sabalenka, în care "Masha" a smuls victoria în minimum de seturi deşi, per total, a câştigat doar cinci puncte mai mult decât tânăra sa adversară.
Tabela a indicat la final scorul de 7-5, 7-6(8), iar victoria rusoaicei trebuie pusă în mare parte pe seama unei rezistenţe superioare în faţa puştoaicei de 19 ani, aflată la prima finală a carierei. Pentru Maria, serviciul a funcţionat pe sărite, fiind obligată să reziste în meci jucând într-o alternanţă perfectă - o dată cu a doua minge, o dată cu prima. Per total, Şarapova a început 42 de puncte cu serviciul doi şi 41 cu primul, sub tirul unor retururi agresive a pierdut primele şapte puncte pe serviciu în partidă, a cedat în total cinci break-uri şi în ambele seturi a fost nevoită să recupereze pe tabelă. În primul set a revenit de la 1-4 pentru a se impune cu 7-5, iar în al doilea a forţat victoria de la 1-5 cu o serie de cinci game-uri consecutive.
Cârcotaşii au primit apă la moară, o dată în plus
2017 rămâne un an al controverselor în ceea ce o priveşte: Şarapova regăseşte drumul spre trofeu într-un turneu în care a ajuns pe tablou nu prin forţe proprii (prin prisma clasamentului), ci cu o invitaţie din partea organizatorilor, pentru a evita calificările. 'Masha' şi-a dovedit superioritatea pe teren, încheind fără set pierdut acest turneu de categorie International.
Dezbaterea privind fair play-ul atitudinii organizatorilor de turnee în ceea ce o priveşte rămâne: rusoaica are mari şanse ca, dacă va reuşi să valorifice de manieră similară şi wildcardul de la Moscova, cu cele 470 de puncte disponibile acolo, să revină în interiorul Top 40 înainte de finalul anului. Organizatorii de la Cupa Kremlinului sărbătoresc deja faptul că jucătoarea-etalon a Rusiei, cu cinci titluri de Mare Şlem în palmares, va juca pentru prima dată în această decadă la Moscova.
Turneele de la Roalnd Garros şi Wimbledon au considerat că s-ar compromite dacă ar alege să îi dea Mariei Şarapova un wildcard, iar rusoaica nu a jucat acolo.
Un alt aspect de menţionat este acela că, de când controversa a luat amploare, după refuzul turneelor de Mare Şlem europene de a o primi, Şarapova a nimerit mereu în gura lupului. La US Open a jucat în primul tur împotriva favoritei numărul doi, locul 2 WTA la acel moment. A câştigat. La Tianjin, unde a cucerit titlul, a purtat un prim duel cu principala favorită. Perdanta acestei 'reamestecări' - Irina Begu. La Beijing, deşi în faţa ei a fost o jucătoare aflată mai jos pe lista capilor de serie (poziţia 16), însă Maria s-a întâlnit cu cea care o eliminase la US Open. iar spectatorii au savurat prezenţa ei.
Revenirea la un nivel la care, practic, nu mai jucase decât de trei ori în precedenţii şapte ani
În 2012, 2013 şi 2014, Şarapova nu a jucat niciun turneu International. În 2015 a făcut-o o odată, la fel ca în 2011. Ultimul sezon în care "Masha" a jucat mai multe turnee International a fost 2010-le, atunci când statistica reţine şi precedentul titlu de acest nivel al fostului număr unu mondial - pe zgura de la Strasbourg (victorie în finală în faţa Kristinei Barrois, din Germania). De atunci, rusoaica a adunat alte 13 titluri la nivel Premier, Premier 5, Premier Mandatory sau Grand Slam.
Până acum în 2017, şi din cauza unei reaccidentări, Maria Şarapova a disputat:
- două turnee Premier (Stuttgart, Stanford)
- un turneu Premier 5 (Roma)
- două turnee Premier Mandatory (Madrid, Beijing)
- un turneu de Mare Şlem (US Open)
Cupa Kremlinului, care i-a oferit un wildcard pe ultima sută de metri, va fi al doilea turneu International pe care Şarapova îl joacă în 2017. Rusoaica va debuta împotriva Magdelenei Rybarikova (favorită 8, calificată în finala turneului de la Linz).
Maria Şarapova nu a încetat niciun moment să fie campioană la marketing
Dacă timp de 29 de luni Maria Şarapova a uitat cum este să fii campioană pe teren, fie pentru că forma nu a ajutat-o, fie pentru că a fost accidentată, fie pentru că era suspendată, la capitolul marketing rusoaica nu a cedat niciodată sceptrul din mână. La începutul lunii octombrie, Maria Şarapova a anunţat că toate încasările obţinute din vănzarea bomboanelor sale Sugarpova merg direct către Monica Puig şi efortul său caritabil pentru victimele uraganului Maria, care a lovit în plin Puerto Rico.
în loc să scrie un cec de donaţie, şi-a încurajat fanii să cumpere cu şi mai mult aplomb produsele sale dulci şi apetisante.
Tenis / Se ştiu toate jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor! Caroline Garcia a beneficiat de retragerea Johannei Konta, iar Simona Halep şi Garbine Muguruza sunt principalele favorite
A fost completată lista jucătoarelor de la Turneul Campioanelor, cu o săptămână înainte de startul competiţiei găzduite de Singapore! Ultimul bilet a fost adjudecat de Caroline Garcia din Franţa, sportivă care va debuta la Turneul Campioanelor după ce britanica Johanna Konta s-a accidentat şi s-a retras din cursă.
O altă faţă a Simonei Halep. Visează să-i cânte Andrea Bocelli la nuntă: "L-am întâlnit recent!" Cum se îmbracă la prima întâlnire şi ce obicei are dimineaţa
Simona Halep a explicat de ce a pierdut finala de la Beijing, a dezvăluit cum se îmbracă la întâlniri şi pe cine visează să cheme la nunta sa.
Tenisemna născută în Constanţa a devenit numărul 1 mondial după ce a învins-o pe Ostapenko în semifinalele turneului de la Beijing. Este prima tenismenă din România care urcă în fruntea clasamentului WTA. Momentul a marcat-o intens pe Simona, care a pierdut finala cu Caroline Garcia. Întrebată dacă a putut să doarmă după ce a devenit numărul 1 mondial, Simona a răspuns: ”Nu prea (râde). De asta nici n-am făcut treabă în finală, dar e normal şi mi-am acceptat această stare”, a povestit Halep, într-un interviu pentru Adevărul.ro.
Sportiva în vârstă de 26 de ani a dezvăluit şi ce obicei are când se trezeşte dimineaţa. Ia telefonul în mână şi începe să se joace: ”Nu pe Facebook, pe Instagram. Am şi Facebook, dar nu-l folosesc mai deloc. Twitter n-am pe telefon. Instagram folosesc. Chiar postez des. Şi am un joc, se numeşte Fix. E interesant, dar numai când mă plictisesc. Atunci când sunt în aeroport”.
În interviul pentru Adevărul, Simona povestit amuzată şi despre cine i-ar plăcea să-i cânte la nuntă:”Andrea Bocelli. L-am întâlnit recent. Am făcut o poză cu el şi chiar am fost emoţionată. Nicodată n-am fost aşa de emoţionată întâlnind pe cineva”.
Halep a oferit şi un amănunt din viaţa ei privată. Ce poartă mereu la prima întâlnire? ”Pantaloni. N-am fost niciodată în fustă la o întâlnire”.
Sportiva în vârstă de 26 de ani a dezvăluit şi ce obicei are când se trezeşte dimineaţa. Ia telefonul în mână şi începe să se joace: ”Nu pe Facebook, pe Instagram. Am şi Facebook, dar nu-l folosesc mai deloc. Twitter n-am pe telefon. Instagram folosesc. Chiar postez des. Şi am un joc, se numeşte Fix. E interesant, dar numai când mă plictisesc. Atunci când sunt în aeroport”.
În interviul pentru Adevărul, Simona povestit amuzată şi despre cine i-ar plăcea să-i cânte la nuntă:”Andrea Bocelli. L-am întâlnit recent. Am făcut o poză cu el şi chiar am fost emoţionată. Nicodată n-am fost aşa de emoţionată întâlnind pe cineva”.
Halep a oferit şi un amănunt din viaţa ei privată. Ce poartă mereu la prima întâlnire? ”Pantaloni. N-am fost niciodată în fustă la o întâlnire”.
Halep dezvăluie situaţia reală a staff-ului ei: "Vom avea o discuţie, să vedem dacă îşi doreşte să continuăm împreună". Simona s-a eliberat de presiune după ce a devenit lider mondial: "Nu îmi mai e teamă de nimeni"
Simona Halep trăieşte cele mai frumoase sentimente după ce a urcat pe primul loc în clasamentul WTA! Constănţeanca a vorbit cu relaxare la Europa FM despre cum arată viaţa de lider mondial, oferind şi noi amănunte despre situaţia antrenorilor Darren Cahill şi Andrei Pavel.
Simona a prins încredere după ce a devenit lider mondial: "Simt că îmi va fi mai bine decât până acum"
Halep a explicat cât de mult contează din punct de vedere emoţional faptul că a preluat şefia clasamentului WTA. Sportiva în vârstă de 26 de ani simte că totul va evolua constant spre bine după această performanţă ieşită din comun: "Viaţa de zi cu zi nu s-a schimbat cu nimic, însă în interiorul meu s-a schimbat ceva. E o împlinire profesională pe care am aşteptat-o de mult! Mă simt mult mai liniştită, dar pot să zic că e un pic ciudat că mă simt şi mult mai motivată după ce am devenit numărul 1. Dar sunt cu picioarele pe pământ... Eu simt că îmi va fi mai bine decât până acum. Nu pot să spun că îmi mai e teamă de cineva din clasament. Valorile sunt foarte apropiate şi nu cred că va mai exista vreo jucătoare care să domine o perioadă îndelungată, aşa cum a fost Serena Williams".
Darren Cahill rămâne antrenorul Simonei Halep. Ce se întâmplă cu Andrei Pavel
Simona a fost întrebată la postul de radio despre ce se întâmplă cu antrenorii ei, în condiţiile în care doar Andrei Pavel a făcut deplasarea în China, nu şi Darren Cahil. Constănţeanca a declarat că australianul va rămâne antrenorul ei principal, în timp ce soarta lui Pavel se va decide după Turneul Campioanelor (22-29 octombrie): "Înainte de US Open am vorbit cu Andrei Pavel să facă parte din echipa mea. Am hotărât acest lucru împreună cu Darren. De fapt, Darren a venit mai mult cu ideea, ca să schimb puţin şi vocea şi stilul de antrenament. Ei îmi spun acelaşi lucru, dar diferit, fiecare pe limba lui. Andrei are rol de antrenor, însă Darren este antrenor principal. Cu Andrei a fost o perioadă de probă, iar după Turneul Campioanelor vom avea o discuţie, să vedem dacă îşi doreşte să continuăm împreună. Eu mi-aş dori! Darren va rămâne la fel ca şi până acum, nu s-a schimbat nimic".
La Londra, via Shanghai! Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat la Turneul Campionilor
- După calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Shanghai, cuplul Horia Tecău/Jean Julien Rojer şi-a asigurat calificarea la Turneul Campionilor, competiţie ce se va disputa la Londra, între 12 şi 19 noiembrie 2017.
Site-ul ATP scrie că perechea Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău are şansa unui trofeu la Turneu Campionilor, ce se va desfăşura în noiembrie, la Londra. Perechea româno-olandeză s-a alăturat celorlalte deja calificate: Lukasz Kubot/Marcelo Melo sau ai deţinătorilor trofeului Henri Kontinen/John Peers. Pentru cuplul Rojer şi Tecău va fi a treia participare în proba de dublu de la Turneul Campionilor.
Ultima dată, în 2015, au câştigat turneul, într-o finală cu Bopanna/Mergea, fără să piardă vreun set, terminând anul e primul loc în clasamentul mondial, după ce au profitat de victoria în semifinale împotriva fraţilor Bryan. În acest sezon, cei doi au câştigat patru turnee ATP la dublu, cel mai important fiind al doilea lor titlu de Grand Slam, cel de la US Open. Pe lângă acesta, şi-au mai trecut în palmares titlurile de la Dubai, Geneva şi Winston-Salem Open.
Pentru turneul ce se va disputa între 12 şi 19 noiembrie la Londra au mai rămas libere cinci poziţii, iar cel mai aproape de a ocupa una dintre ele rămânea perechea Jamie Murray-Bruno Soares. Cei doi ajung sigur la Londra dacă vor câştiga meciul din sferturile de finală ale turneului de la Shanghai.
Pentru turneul ce se va disputa între 12 şi 19 noiembrie la Londra au mai rămas libere cinci poziţii, iar cel mai aproape de a ocupa una dintre ele rămânea perechea Jamie Murray-Bruno Soares. Cei doi ajung sigur la Londra dacă vor câştiga meciul din sferturile de finală ale turneului de la Shanghai.
O nouă veste extraordinară: vom avea 5 jucătoare în Top 100 WTA! Revelaţia "Miki" Buzărnescu intră în premieră în elita tenisului, graţie unui salt de 445 de locuri reuşit în acest sezon
Clasamentul WTA care va fi dat publicităţii luni aduce o nouă surpriză frumoasă pentru tenisul românesc, la numai o săptămână de la încoronarea Simonei Halep! România va avea 5 reprezentante în Top 100 WTA, după ce Mihaela Buzărnescu a realizat un salt absolut miraculos.
Buzărnescu intră în Top 100 după parcursul de vis de la Linz
Mihaela Buzărnescu pătrunde în premieră în Top 100 WTA, la vârsta de 29 de ani! Sportiva care a jucat excelent în turneele ITF din 2017 a pus cireaşa pe tort şi în circuitul WTA, calificându-se în această săptămână în sferturile de finală de la Linz (Austria). Victoria dramatică reuşită de "Miki" în optimi, scor 4-6, 7-6(1), 6-1 cu Ajla Tomljanovic (Croaţia), i-a adus româncei urcarea pe locul 95 în clasamentul live. Buzărnescu se afla pe poziţia 105 înaintea turneului austriac, în cadrul căruia a trecut de calificări, dar şi de un tur I infernal - a eliminat-o pe Anett Kontaveit din Estonia cu 7-6(8), 6-3.
Luptătoarea Mihaela răzbate la 29 de ani
Buzărnescu, fost lider mondial în perioada junioratului, are o poveste impresionantă, pentru că nu s-a dat bătută în ciuda operaţiilor dese pe care le-a suportat! "Miki" a luat-o de la capăt de fiecare dată, iar în 2017 şi-a atins vârful de formă, trecându-şi în palmares mai multe performanţe notabile: a cucerit cinci titluri ITF (Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold şi Biarritz), a debutat pe tabloul principal de la US Open după ce a trecut de calificări şi acces pentru prima oară în carieră în sferturile unui turneu WTA, la Linz, fază în care se va duela cu elveţianca Belinda Bencic. Respectivele rezultate au condus la un salt fabulos de 445 de locuri al sportivei care a început anul pe 540 WTA.
De luni, 16 octombrie, reprezentantele României în Top 100 WTA vor fi: Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (37 WTA), Irina Begu (56 WTA), Monica Niculescu (65 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (95 WTA).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu