joi, 11 ianuarie 2018

Tenis | Traseu de foc pentru Simona Halep la Australian Open. Posibile dueluri cu Bouchard, Kvitova și Pliskova

Cap de serie numărul 1 la Australian Open, Simona Halep și-a aflat în această dimineață adversara din primul tur al primului Grand Slam al anuluiLiderul WTA va avea parte de un traseu extrem de dificil.
Prima adversară a constănțencei va fi Aiava Destanee (Australia)o jucătoare de 17 ani aflată pe locul 193 WTA. Cele două se vor întâlni în premieră, într-o dispută în care Halep este fără îndoială mare favorită.
Dacă nu vor apărea surprize, Simona ar putea juca în turul doi împotriva unei jucătoare cu nume în circuit. Este vorba de canadianca Eugenie Bouchard, cea în fața căreia Halep a pierdut în semifinale la Wimbledon. În celelalte două întâlniri, care au avut loc pe hard, Simona a ieșit învingătoare de fiecare dată.

Turul trei se anunță și mai dificil. Acolo Simona o poate întâlni pe Petra KvitovaCap de serie numărul 27Kvitova a reușit o singură victorie în cele 5 meciuri disputate în fața Simonei, chiar la ultima întâlnire, la Wuhan. Dacă va trece și de Kvitova, Simona ar putea să o întâlnească în optimi pe rusoaica Elena Vesina, a 16-a favorită a competiției. Între cele două au avut loc două meciuri, ambele pe hard, fiecare bifând câte o victorie.
În cazul în care se va califica în sferturile de finală, Simona ar putea da peste Karolina Pliskova, a 6-a favorită a competiției din Australia. Cele două s-au întâlnit de 7 ori până acum și statistica e în favoarea jucătoarei noastre, 5-2.
În semifinale, Halep se poate întâlni cu iberica Garbine Muguruzacea care a fost aproape să o detroneze pe prima poziție a clasamentului WTA. Dintre posibilele adversare, iberica este singura care are statistica pe partea ei în disputele cu SimonaMuguruza are 3-1 la directe cu Halep, ultima victorie venind în finala de la Cincinnati cu un categoric 6-1, 6-0.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu