marți, 19 decembrie 2017

Liga a 2-a | Consiliul Judeţean a spus "pas" finanţării clubului Olimpia! Conducătorii echipei sătmărene au prezentat situaţia datoriilor

SOARTA CLUBULUI RĂMÂNE DOAR ÎN MÂNA PRIMĂRIEI

Soarta Olimpiei Satu Mare rămâne doar în mâna primăriei oraşului pe care îl reprezintă în fotbalul românesc. Cel de-al doilea asociat din cadrul clubului din Nord-Vest-ul ţării, Consiliul Judeţean Satu Mare, a spus din nou "pas" finanţării echipei cu ocazia şedinţei de luni. Cum Olimpia are mari probleme financiare din cauza cărora a şi fost depunctată de trei ori în campionat şi a ajuns pe ultimul loc, viitorul clubului rămâne incert. În situaţia în care nu-şi va achita datoriile urgente, echipa va fi penalizată în continuare şi, într-un final, exclusă din Liga 2.
Trecut în şedinţa de luni a Consiliului Judeţean Satu Mare la capitolul "Diverse", subiectul Olimpia Satu Mare nu a adus nicio noutate, scrie Informaţia zilei. Conducerea clubului, cei câţiva jucători prezenţi la şedinţă şi consilierii judeţeni Alexandru Horvat, Joszef Pinter, Adrian Cozma au pledat în van pentru cauza Olimpiei. Niciun argument nu a dus la modificarea poziţiei conducerii CJ de a refuza să sprijine financiar clubul. Nici măcar soarta copiilor de la grupele de juniori ale clubului nu i-a înduplecat.
Pentru Olimpia rămâne astfel doar varianta de a se adresa în instanţă în vederea obligării Consiliului Judeţean, unul dintre cei doi membrii ai clubului, să îşi respecte obligaţiile conform statutului şi actului constitutiv. E opţiunea pe care a solicitat-o de curând clubului chiar primarul Gabor Kereskenyi, şeful celuilalt membru asociat de la Olimpia. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi la Pandurii Târgu Jiu, acolo unde niciunul dintre cei patru asociaţi ai clubului nu şi-au mai respectat îndatoririle în ultimul an.
Mai jos vă redăm datoriile Olimpiei prezentate într-un document de conducerea clubului la şedinţa de luni a Consiliului Judeţean:
  • Datorii către actualii jucători – 353.073 lei. Dintre acestea 4 salarii (august, septembrie, octombrie şi noiembrie) sunt datorii faţă de jucătorii veniţi în vară şi 7 salarii cuvenite jucătorilor mai vechi.
  • Datorii faţă de antrenorii de la echipele de seniori şi juniori – 136.800 lei.
  • Datorii faţă de personalul administrativ – 74.000 lei.
  • Datorii şi penalizări către foştii jucători – 108.800 lei.
  • Datorii faţă de foştii antrenori – 34.628 lei.

    Total – 633.628 lei.

Potrivit Informaţia zilei, la această sumă de mai sus ar mai trebui adăugate celelalte datorii, către terţi, cifrate la aproximativ 1,5 milioane de lei. Rezultă că Olimpia ar datora în total 2,13 milioane de lei. Aproximativ 1,6 milioane lei din această datorie totală a fost acumulă în scurtul mandat al fostului preşedinte Attila Karda, adus la conducere chiar de politicienii locali aflaţi la putere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu