miercuri, 8 noiembrie 2017

Cosmin Contra: " Naționala este a tuturor! " | România ar putea reveni și la Piatra Neamț

Selecţionerul României, Cosmin Contra, a vorbit azi, la Cluj, despre partida pe care naţionala o va disputa joi, de la 20:15, pe stadionul din Gruia, contra reprezentativei Turciei.
"Am vrut să venim şi pe alt stadion din Cluj, care oferă condiţiile de disputare a unui meci internaţional. Pe viitor, probabil vom ajunge şi la Craiova, sper să ajungem şi la Timişoara sau la Piatra Neamţ dacă stadioanele vor fi în condiţii bune. Naţionala este a tuturor", a spus Cosmin Contra, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj.
Ultima partidă oficială pe care reprezentativa de seniori a României a disputat-o la Piatra Neamț a fost cea cu reprezentativa Luxemburgului din preliminariile CE din 2012 (29 martie 2011), scor 3-1. Pentru România, antrenată de Răzvan Lucescu la acea vreme, au marcat Mutu (2) și Zicu după ce oaspeții deschiseră scorul prin Gerson.
Tot în mandatul lui Răzvan Lucescu, reprezentativa de seniori a României a remizat pe 3 septembrie 2010, 1-1 cu Albania la Piatra Neamț - gol Bogdan Stancu, albanezii egalând pe final în min.89 prin Muzaka.
Celelalte 2 meciuri oficiale pe care Naționala României le-a jucat la Piatra Neamț au fost: România - Insulele Feroe în 14 octombrie 2009, scor 3-1, goluri Iulian Apostol, Gigel Bucur și Ionuț Mazilu în ultimul meci al preliminariilor de la Cupa Mondială din 2010, antrenor Răzvan Lucescu, pentru ca debutul oficial pentru stadionul "Municipal" din Piatra Neamț să fie consemnat la data de 28 martie 2007 în partida România-Luxemburg 3-0, goluri Ad.Mutu, Contra și Marica, antrenor Victor Pițurcă - partidă ce a contat pentru preliminariile CE din 2008.
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost prezent astăzi la Piatra Neamț pentru semnarea contractului de parteneriat între municipalitatea pietreană și FRF. Sunt un susținător al parteneriatelor instituționale sau public-private care la Piatra Neamț s-au demonstrat a fi aducătoare de beneficii pentru comunitate. De aceasta dată Federația Română de Fotbal a oferit un gazon sintetic nou pentru unul dintre terenurille de joc de la stadionul Ceahlăul, teren folosit de echipele de tineret și juniori locale, de Liceul cu program sportiv dar și pentru meciuri de fotbal importante. Am vizitat astăzi împreună cu Răzvan Burleanu și baza sportivă de la stadionul Ceahlăul și am discutat despre colaborări viitoare și pentru a găzdui meciuri ale echipelor naționale de fotbal. Orașul Piatra Neamț are tradiție în fotbal, potențial pentru performanță fotbalistică și poate găzdui competiții sportive importante " preciza primarul Dragoș Chitic pe pagina personală de facebook zilele trecute, semn că investițiile din această vară în terenurile de iarbă, cât și înlocuirea gazonului sintetic pe terenul 3 vor avea în cele din urmă o finalitate pentru suporterii din Piatra Neamț și din Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu