luni, 30 octombrie 2017

Liga 1 | Schimbare importantă în Liga 1! Măsura anunţată de Răzvan Burleanu, după şedinţa Comitetului Executiv

Măsură drastică luată de FRF. Cluburile care au datorii la stat nu vor mai primi licenţa pentru următorul sezon al Ligii 1, ca urmare a unei hotărâri luate în şedinţa Comitetului Executiv de luni.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, în şedinţa de luni a Comitetului Executiv, implementarea unei schimbări importante. Începând din stagiunea următoare, Liga 1 nu va mai conţine echipe care au datorii faţă de stat, pentru a evita situaţii precum cea de la ACS Poli Timişoara, unde conturile clubului sunt blocate din cauza sumelor de bani datorate ANAF-ului sau altor instituţii ale statului român.

Motivul? Preşedintele FRF îşi doreşte ca în maximum doi ani Liga 1 să nu mai cuprindă echipe aflate în insolvenţă: "S-a prezentat raportul de audit în ceea ce priveşte analiza financiară a cluburilor din Liga 1 şi am întărit un principiu care se va aplica din primăvara anului viitor şi din sezonul viitor. Dacă vei avea datorii la bugetul de stat, nu-ţi vei lua licenţa pentru a evolua la nivelul Ligii 1 şi la nivelul Ligii 2. Am aplicat un sistem de monitorizare financiară, astfel încât în doi ani de zile să nu mai avem cluburi aflate în insolvenţă la nivelul Ligii 1", a spus Burleanu, citat de news.ro.

De altfel, problema echipelor cu datorii a fost principalul subiect dezbătut în şedinţa de luni a Comitetului Executiv, chiar dacă Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a anunţat, de curând, că ar dori discutarea introducerii arbitrajului video în Liga 1.

În acest moment, ACS Poli Timişoara, Gaz Metan şi CSM Poli Iaşi sunt echipele din Liga 1 cu cele mai mari datorii către stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu