sâmbătă, 28 octombrie 2017

Fotbal liga 1 | Thriller pe un stadion îngheţat. Astra a pierdut la Timişoara după un meci cu scandal între Sebastian Colţescu şi Edward Iordănescu

ACS Poli Timişoara - Astra Giurgiu 2-1
 (Munteanu 37, Iliev ag. 71/ Balaure 58)
Echipele de start:
Poli Timişoara: Curileac, Creţu (min 46 Ciucur), Bocşan, Melinte, Ţigănaşu, Soljic, Vaşvari, Munteanu (min 73 Doman), Croitoru (min 34 Curjuric), Mailat, Abraw
Astra Giurgiu: Iliev, Belu, Polczak, Da Silva, Stan, Seto, Balaure (min 77 Radulovic), Ioniţă (min 56 Vinicius), Moise, Nyuiadzi (min 71 Gheorghe), Abang
Trupa lui Ionuţ Popa a produs surpriza la victoria cu 2-1 cu Astra Giurgiu, după un meci plin de evenimente, în principal extra-fotbalistice. După o primă jumătate de oră fără nicio fază de poartă, meciul s-a rupt la eliminarea lui Abang, fază după care Poli a marcat, graţie lui Munteanu. Pe finalul reprizei, Iordănescu a fost eliminat pentru proteste şi a vrut să şi retragă echipa de pe teren. Lucrurile s-au temperat, iar giurgiuvenii au reuşit să egaleze prin Balaure, Scorul nu a rămas aşa, deoarece în minutul 71, Mailat a marcat cu un şut puternic, de la peste 30 de metri.
Prima repriză a fost una cu adevărat glacială, cel puţin în partea de debut. În tribunele stadionului, pe o vreme deosebit de rece, au luat loc doar câteva sute de spectatori. Partida nu a fost dominată de niciuna dintre echipe, şi niciuna dintre formaţii nu a avut nicio ocazie în prima jumătate de oră. Totuşi, cartonaşele galbene au început să curgă, iar în minutul 30, Colţescu a ezitat, dar l-a eliminat pe Abang pentru al doilea galben, după o ciocnire cu Croitoru. De altfel, experimentatul mijlocaş e necesitat şi înlocuirea cu croatul Curjuric. După o fază la care Mailat şi Abraw nu s-au sincronizat în faţa porţii, Timişoara a deschis scorul în minutul 37. Iliev a parat şutul lui Abraw, care primise mingea de la Mailat, dar Munteanu a venit inteligent şi a marcat din careu.
Final încins de repriză, pe o temperatură de iarnă. Edi Iordănescu a fost eliminat
Astra a avut o ocazie importantă pe final de repriză. După un corner de pe stânga, Seto a reluat cu capul pe lângă poartă, un balon care a fost şi deviat de Abraw. Partida s-a încins de-a dreptul pe finalul reprizei. Repriza a fost prelungită cu trei minute, iar Edward Iordănescu a protestta vehement la un fault al lui Creţu. Tehnicianul Astrei a cerut al doilea galben pentru fundaşul dreapta, iar arbitrul Sebastian Colţescu l-a trimis la vestiare. Iordănescu a protestat, a făcut semne ehipei să iasă de pe teren, dar până la urmă a intrat la cabine, unde au intrat şi elevii săi, conduşi cu 1-0, om eliminat şi rămaşi fără antrenor pe bancă.
Astra a egalat cu antrenorul în tribune şi om în minus
Poli s-a retras destul de mult în repriza a doua, după ce Creţu, care avea un avertisment, a fost înlocuit cu Ciucur la pauză. În minutul 59, Marquinhos Vinicius a dat o pasă prin toată apărarea, iar tânărul Silviu Balaure  ”băgat mingea în aţe”. Peste trei minute, giurgiuvenii au irosit o ocazie mare. Acelaşi Balaure a centrat bine, iar Nyuiadzi a trimis din câţiva metri peste poartă. Jocul nu curgea în favoarea bănăţenilor, dar Mailat a tras un şut senzaţional, de la peste 30 de metri, şi a dus scorul la 2-1 în minutul 71.
Până la final, Poli s-a remarcat negativ, printr-o nouă fază la care Doman şi-a bătut joc de minge, după ce a mers cu mingea până în plasa laterală. Ulterior, s-a petrecut şi o fază hilară, după ce Curjuric efectiv s-a temut să tragă la poartă, şi tot Doman a trimis peste buturi.

link-ul video al rezumatului: https://youtu.be/-0kz-EIgPZc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu