duminică, 29 octombrie 2017

Auto-moto | Dovizioso câştigă la Sepang, Marquez are 21 de puncte avans înainte de ultima cursă. Cine va lua titlul mondial în MotoGP?

Andrea Dovizioso este, cu siguranţă, unul dintre performerii sezonului 2017 de MotoGP. Fără să fie luat în calcule în start, italianul a reuşit să impresioneze şi să se menţină până în ultima etapă cu şanse la titlul mondial. Dovi a câştigat pentru al doilea an consecutiv cursa de la Sepang, lucru care îl menţine la 21 de puncte în spatele lui Marc Marquez în clasamentul general, înaintea ultimei curse a sezonului, cea de la Valencia.

Dovizioso a triumfat la Sepang după o cursă condusă până aproape de final de Jorge Lorenzo. Acesta din urmă, fără victorie în acest sezon, a părut că face o mică eroare pe final, suficient cât să fie depăşit de Dovizioso. Dacă Lorenzo a terminat pe treapta a doua a podiumului, cel mai bun rezultat al sezonului, Zarco a terminat pe poziţia a treia, în faţa lui Marc Marquez, cel caare şi-a menţinut poziţia fără să mai forţeze, graţie avantajului uriaş.

Dată fiind diferenţa de 21 de puncte între Marquez şi Dovizioso, cursa de la Valencia ar trebui să aducă o surpriză uriaşă pentru ca piltoul italian să devină campion mondial. Dacă Dovi ar câştiga, pilotul Ducati are nevoie de o clasare a lui Marquez pe poziţia a 12-a şi nu mai sus. În acest caz, de egalitate de puncte, Dovizioso ar câştiga titlul mondial cu mai multe victorii.
Când m-a depăşit Andrea am încercat să forţez un pic, dar ştiind că e Dovi şi nu un alt pilot am forţat, dar nu am forţat foarte mult”, a spus Jorge Lorenzo la finalul cursei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu