O nebunie! Simona câștigă un thriller de ținut minte toată viața, trece de Lauren Davis cu 15-13 în decisiv!
Simona Halep a cedat primul set din turneu, dar a rămas calmă și s-a întors treptat în meci. Când s-a ajuns în decisiv, s-a întâmplat toată nebunia posibilă. Când totul a trecut, Simona a rămas în picioare. 4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis, iar Simona se întoarce în săptămâna a doua la Australian Open, după doi ani de absență.
O va întâlni pe învingătoarea dintre Naomi Osaka și Ashleigh Barty, într-o optime de finală care se anunță interesantă și dificilă.
Începutul. După o minge de break salvată din primul ei game de serviciu, Simona a făcut break-ul, în cea mai bună perioadă a ei dintr-un prim set altminteri șters în ce o privește. Fără multă energie, Simo a cedat inițiativa și a fost țintuită pe loc la câteva winners sclipitoare ale lui Davis, care și-a recuperat break-ul. La 4-5, Simona a mai aruncat un game slab și a cedat setul.
Recuperarea. Simona a rămas răbdătoare, chiar dacă în începutul setului secund Davis a părut amenințătoare. Dar americanca n-a speculat eventualul moment de slăbiciune al liderului mondial. În loc de asta, a fost invers: Simona a făcut prompt break-ul la prima ocazie, și apoi a consolidat încet, dar sigur, trăgându-se pe sine către linia de sosire a setului. A avut șanse de dublu break, dar nu s-a pus vreo clipă problema ca acele șanse neluate să se răzbune. Asta, chiar dacă nici Simona n-a fost dominantă.
Thriller-ul din decisiv. În setul trei, situația s-a repetat. Simona a făcut break tot în game-ul al treilea.
Dar Davis s-a întors în meci, recuperând break-ul după un schimb îndelung aplaudat pe Rod Laver, în care ambele jucătoare au acoperit metri buni de teren.
Condusă cu 3-4 și în pericol, Simona a reacționat cu înțelepciune. A luat punct cu punct, întâi stabilizând situația cu un hold. La 4-4, ea a produs tenisul de care avea nevoie și pe care parcă l-a păstrat pentru extremă urgență. Un winner de rever, urmat de un punct în care ea a fost agresoarea, iar Davis n-a putut susține ritmul.
Dar la 5-4, Davis a răspuns iar. Într-o perioadă a meciului foarte bună, americanca a smuls rebreak-ul, într-un schimb imens, în care a acoperit 60 de metri, forțând eroarea și egalând.
Rollercoaster-ul a continuat însă. Cu poate prea mult elan, Davis a atacat fileul, dar Simona a răspuns excelent din încheietură. O scurtă inspirată a lui Halep a contribuit la încă un break, dar nici pe acesta nu l-a putut concretiza.
După două game-uri în care n-a găsit serviciul unu, Simona a produs brusc un hold la zero când a fost să servească pentru a sta în meci, la 6-7. Apoi a făcut încă un break. Și apoi am pierdut, cu toții, șirul.
La 8-8, Simona a avut patru mingi de break. La 8-9 și 9-10, Simona a revenit de la două puncte de înfrângere, găsind de fiecare dată câteva servicii imense în condiții de stres și de presiune maximă.
După câteva situații în care ambele au flirtat cu victoria, am ajuns la punctul culminant al emoțiilor. La 10-11, Simona a înfruntat trei mingi de meci consecutive. Le-a salvat pe toate și a egalat la 11.
Imediat după Davis, a cerut un medical time-out pentru o unghie desprinsă de la picior. Davis avea voie să ceară la acest scor, pentru că urma ea la serviciu.
La reluare, Simona a avut cinci mingi de break pe serviciul lui Davis, dar încă o dată americanca a jucat extraordinar sub presiune, salvându-le pe toate.
După ce s-a salvat încă o dată de la un 15-30 și a servit excelent la 30-30, obținând 13-13-le, Simona a returnat agresiv și a obținut, în fine, break-ul.
Contextul. După accidentarea la gleznă suferită în primul tur, Simona a trecut de Genie Bouchard într-un meci care aproape că a surprins-o și pe ea de cât de bun a fost; dar după acel meci, ea a spus că nu este 100 la 100 fizic, că încă are dureri și că nu-și permite să se gândească prea departe în turneu. Înainte de tururile 2 și 3, ea s-a antrenat de fiecare dată foarte puțin, în jur de 20 de minute înainte de fiecare meci, în ambele ocazii la o intensitate redusă.
Asta explică deplasarea de azi din prima parte a meciului, sub nivelul ei obișnuit. Este însă de subliniat ambiția și voința ei de a lucra cu ce a avut mai bun azi la dispoziție, acceptând apărarea și așteptându-și ocaziile.
Ana. Cealaltă româncă aflată în turneu, Ana Bogdan, a fost învinsă de Madison Keys, 6-3, 6-4. Ana a vut trei șanse de break în ultimul game, dar n-a reușit să relanseze meciul cu finalista US Open. E cel mai bun rezultat la Slamuri pentru Bogdan, care devine cea mai nouă româncă intrată în Top 100.
Azi, pe aceeași parte de tablou se joacă meciul acestei faze: Angelique Kerber – Maria Sharapova.
link-ul video cu declarația Simonei după partida epică cu Lauren Davis: https://www.facebook.com/AustralianOpen/videos/10156098057643615/
" Un meci foarte greu. Nu am jucat niciodată un set atât de lung. Sunt extrem de fericită că am rezistat. Sunt aproape moartă. Dar mă bucur că am arătat tenis de bună calitate, sper că v-a plăcut. Habar nu am cât am alergat astăzi, însă simt că muşchii mei sunt duşi, duşi. Glezna - nu ştiu cum este, pentru că nu o mai simt. A fost plăcut să fiu pe teren. Şi să câştig. Şi să revin în optimile acestui turneu minunat! Azi am câştigat cu inima", a declarat Simona Halep la finalul partidei.
" Un meci foarte greu. Nu am jucat niciodată un set atât de lung. Sunt extrem de fericită că am rezistat. Sunt aproape moartă. Dar mă bucur că am arătat tenis de bună calitate, sper că v-a plăcut. Habar nu am cât am alergat astăzi, însă simt că muşchii mei sunt duşi, duşi. Glezna - nu ştiu cum este, pentru că nu o mai simt. A fost plăcut să fiu pe teren. Şi să câştig. Şi să revin în optimile acestui turneu minunat! Azi am câştigat cu inima", a declarat Simona Halep la finalul partidei.
Liderul mondial Simona Halep nu are un sponsor pentru îmbrăcăminte la Australian Open, o oportunitate ratată pentru cineva, având în vedere că românca a petrecut trei ore şi 44 de minute pe teren astăzi, la meciul său din turul trei!
RăspundețiȘtergere