joi, 11 ianuarie 2018

Handbal masculin - Echipa națională | Start lansat în preliminariile Campionatului Mondial: România - Italia 34-24. Pentru tricolori urmează partida cu I. Feroe

Naţionala masculină de handbal a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, după ce s-a impus la Bolzano cu 34-24 în faţa echipei gazde, Italia. Tot azi, în turneu de calificare al grupei a 3-a, Ucraina a învins I. Feroe cu 30-22. Vineri, de la ora 17:30, tricolorii vor juca în compania I. Feroe.

România nu a mai jucat la un turneu final din 2011, iar ”frustrările” acumulate în ultimii ani s-au transformat într-o dorinţă arzătoare a tricolorilor de a sparge toate ghinioanele. Naţionala a ajuns în Italia, la Bolzano, ca o echipă sudată, omogenă, în principiu cu tot ce are mai bun la dispoziţie handbalul românesc, exceptându-i pe jucătorii accidentaţi.
Italia a fost până la urmă adversarul ideal pentru un start de campanie care în mod normal cuprinde 5 partide până la Campionatul Mondial. ”Squadra azzura” era un adversar foarte cunoscut după cele şase victorii în ultimii 5 ani şi nu avea cum să-i încurce pe tricolori. Iar jocul a decurs conform planului.
România a luat avans încă după primele 15 minute de joc, fără a fi nevoită să se întrebuinţeze la maximum. Naţionala a cântat pe două voci în atac, cu Alexandru Şimicu şi Demis Grigoraş, care până în minutul 16 au marcat împreună nu mai puţin de 10 goluri: scor 12-8. Xavier Pascual a încercat să-şi impulsioneze permanent elevii de pe margine, dar parcă apărarea a fost totuşi destul de pasivă în prima parte şi chiar în primele minute de la reluare. Şi totuşi, diferenţa a continuat să crească, 14-8 (min. 19), motiv pentru gazde să solicite time-out.
Italia a jucat curajos cu 7vs 6 în atac şi a avut imediat rezultat. Profitând şi trei trei ratări consecutive ale României, gazdele s-au apropiat la 14-11 (min. 23). Băieţii lui Xavier Pascual s-au deconectat puţin, dar finalul primei reprize l-au gestionat aşa cum trebuie şi au plecat la cabine cu 18-13.
În repriza a doua, Italia a avut 10 minute aproape perfecte, reuşind să revină la 19-21. Xavier Pascual a fost nemulţumit cum elevii lui şi-au îndeplinit rolurile în teren şi a solicitat imediat time-out. Mişcare făcută la timp pentru că lucrurile s-au aşezat mai bine, inclusiv în apărare. Mihai Popescu a început să adune paradele, apărarea a recuperat mingi, iar contraatacurile s-au înmulţit. Diferenţa a crescut permanent în favoarea României, pe intervalul ultimelor 20 de minute reuşind un 13-5, rezultat mai aproape de adevăr. Naţionala a avut permanent controlul în acest prim joc din preliminarii şi s-a impus la final cu 34-24. Un rezultat până la urmă normal, având în vedere diferenţa celor două naţionale. 
România – Italia 34-24 (18-13)
Popescu, Iancu – portari; Şimicu 9, Rotaru 1, Grigoraş 7, Racoţea 1, G. Bujor 4, Soare 2, Negru 1, Csepreghi, Humet 1, Fenici 2, Fotache 1, Onyejekwe 3, Militaru, Thalmaier 2. Antrenor: Xavier Pascual
Ebner, Fovio – portari; Moretti 8, Starcevic 1, Maione 3, Bulzamini 5, Luciano, Venturi, Savini, Volpi 1, Pivetta 1, Sperti 1, Dapiran, Turkovic 2, Parisini 1, Skatar 1. Antrenor: Riccardi Trillini 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu