vineri, 3 noiembrie 2017

Europa League | CA-LI-FI-CA-RE! FCSB - Beer Sheva 1-1. În primăvara europeană cu lacrimile lui Alibec. Echipa lui Dică a pătruns în 16-imile Europa League după un meci în care Coman a profitat de o eroare mare a oaspeţilor

FCSB - Beer Sheva 1-1 (Fl. Coman '31 / Sahar '37)
La început am avut impresia că partida se desfăşoară pe "Karaiskakis" sau pe "Marakana" (Belgrad nu Rio), datorită suporterilor veniţi din Israel. În jur de 3.000 de susţinători a avut Be'er Sheva pe Arena Naţională. După ce echipele au intrat pe gazon, mai multe torţe au fost aprinse în sectorul oaspeţilor. Peluza Roş-Albastră (PRA) a avut un moment de "blackout" după care a început să fluiere pentru a recâştiga fundalul sonor. Jocul n-a fost la fel de plin în debutul partidei, precum atmosfera din tribune.

Júnior Morais a semnat prima ocazie a partidei. Fundaşul a luat o acţiune pe cont propriu, finalizând puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Goresh. Imediat, Morais şi-a cerut scuze pentru decizia de a continua acţiunea "solo". Oaspeţii au răspuns după câteva minute prin Tony Nwakaeme, care a reluat peste poartă cu o lovitură de cap, din interiorul careului. În timp ce pe Arena Naţională jocul lăsa de dorit, la Plzen era deja 2-1 pentru Viktoria, în partida cu Lugano. Partida de la Bucureşti s-a aprins din senin în a doua jumătate a primei părţi. Un carambol din careul oaspeţilor avea să prevestească golul de 1-0. Florinel Coman a profitat de o neînţelegere în defensiva lui Hapoel şi a scăpat singur cu poarta goală, reuşind să puncteze. După şase minute a venit golul egalizator! Miguel Vítor a centrat din foarfecă în faţa porţii, unde a apărut Ben Sahar, care a împins mingea în plasă. Musafirii din tribune au luat-o razna după reuşita favoriţilor.
70 de minute pentru impresari, 20 pentru golgheter
Israelienii puteau răsturna scorul în debutul părţii secunde, dar Niţă a reţinut balonul înainte ca Tony Nwakaeme să reia spre poartă. Gazdele au ratat incredibil după numai câteva minute. Teixeira şi-a ridiculizat un adversar în flancul stâng, a pasat mai departe pentru Coman, după care acţiunea "a curs" până la Budescu. Internaţionalul român a trecut de portar şi a şutat încrezător pentru 2-1. De nicăieri a apărut Taha, care i-a refuzat golul lui Budescu, respingând mingea cu mâna.


Centralul Özkahya a trecut cu vedera imprudenţa fundaşului central, astfel că jocul a continuat. Elevii lui Dică au reclamat vehement henţul comis de Taha, dar fără sorţi de izbândă. Alibec n-a rupt gura târgului după spovedanie, astfel că "Bizonul" a ieşit să vâneze. Gnohéré putea marca la prima sa ocazie, dar a trimis pe lângă poartă cu o lovitură de cap. Acelaşi Gnohere putea profita de o gafă a lui Goresh la ultima fază, dar francezul a fost deposedat în ultimul moment de un adversar.
Jocul s-a calmat pe final. Bucureştenii au forţat pe alocuri golul victoriei, în dorinţa de a obţine a patra victorie din patru posibile. FCSB a făcut un nou pas spre faza eliminatorie, în timp ce Hapoel se va duela în meci direct cu Plzen pentru locul secund. Cehii au trecut la pas de Lugano, scor 4-1, astfel că rămâne de văzut cine se va califica din Grupa G.
FCSB: Niţă - Enache, Larie, Bălaşas (cpt.), J. Morais - Pintiliis, Filip - Mans (Teixeira 46), Budescu, Coman (F. Tănase 65) - Alibec (Gnohéré 70)
Be'er Sheva: Goresh - Elos, Vítors (M. Ohana 70) Tahas, Korhut - Radis (cpt.), Elhamed, Einbinder - Cuenca (Melikson 77), Sahar (Barda 83), Nwakaemes
Brigada de arbitri: Halis Özkahya (central), Çem Satman, Ekrem Kan (asistenţi), Ali Palabıyık, Yasar Kemal Ugurlu (adiţionali) şi Kerem Ersoy (rezervă)
Stadion: "Arena Naţională". Număr de spectatori: 27.174  
Grupa G:
1. FCSB 10p. (+5)
2. Viktoria Plzen 6p. (+1)

3. Hapoel Be'er Sheva 4p. (-2)

4. Lugano 3p. (-4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu