duminică, 29 octombrie 2017

Fotbal liga 1 | Lider “în comă”! CFR nu reuşeşte să marcheze de trei meciuri şi poate pierde primul loc, după încă un meci slab, 0-0 cu Gaz Metan

  • Dan Petrescu este în criză cu CFR, care nu poate să marcheze cu a doua cea mai slabă apărare din campionat.
  • Sunt 270 de minute de când clujenii nu au mai dat gol în Liga I.

A fost vânt puternic în Gruia, la partida liderului cu Gaz Metan. Dan Petrescu şi suporterii s-au înfofolit bine şi au sperat că va fi “vântul schimbării”. Asta pentru că CFR avea nevoie disperată de o schimbare. A rezultatelor, dar mai ales a jocului. Erau deja două partide consecutive fără gol marcat în Liga I, pentru liderul care traversa prima criză în atac, de la venirea lui Dan Petrescu. Cu nervii întinşi la maxim de arbitrajul potrivnic de la Botoşani, clujenii “au tunat şi au fulgerat” pe “fluieraşi” înaintea jocului şi sperau că tot “coşmarul” se va risipi odată cu meciul cu Gaz Metan. “Trebuie neapărat câştigat”, era avertizarea lui Iuliu Mureşan. Clujenii aveau în faţă adversarul tipic care ori îţi oferă o “injecţie” cu moral, dacă îl învingi la scor, ori te afundă şi mai tare. Nu era cale de mijloc. Petrescu n-a scăpat însă de ce s-a temut. Gaz Metan şi-a asumat rolul de echipă mică şi n-a avut nicio pretenţie de la atac. Pustai i-a pus cam pe toţi în apărare, amintind de “autobaza” lui Sorin Cârţu, iar pentru CFR asta a însemnat un chin. În jocul clujenilor nu s-a văzut frustrarea rezultatelor proaste. Au atacat la fel de lent, previzibil, fără “sclipire”, la fel ca în ultimele meciuri. În lipsa lui Deac şi Culio, nimeni de la mijloc nu şi-a asumat rolul de creator de faze ofensive şi au preferat să plimbe mingea de la unul la altul, de parcă era un cartof scos din jar.



Trei penalty-uri cerute
Prima fază, a fost una litigioasă. Hoban a fost trântit în careul advers de Cristea, dar arbitrul debuntant în Liga I n-a dat penalty (4). Deja nervii erau şi mai amplificaţi pentru clujeni. În jocul chinuit de atac al CFR-ului a apărut bara lui Păun, parcă din senin, dar nici norocul n-a fost de partea “Bursucului” (28).
A început repriza a doua, într-o atmosferă de tristeţe maximă în Gruia. Minutele fără gol marcat se înmulţeau, iar secundele începeau să panicheze deja liderul. Jocul CFR-ului a devenit şi mai “încâlcit”. Urko Vera a şutat, mai mult pentru impresia artistică, de la 22 de metri (53).
Trei atacanţi, o singură ocazie

La disperare, Petrescu i-a trimis în teren pe Omrani, Coman şi Balde, adică toţi atacanţii pe care îi avea în lot. Omrani a mai obţinut nişte lovituri libere, dar cam atât. Greab a avut prima intervenţie în minutul 82! A fost şutul puternic al lui Djokovic din lovitură liberă, dar insuficient plasat că să-l învingă pe portarul Gazului. După minutul 80, Dan Petrescu a fost în pragul unei crize de nervi, iar Djokovic sau Nistor au strâns doar fluierături în tentativa de a crea ceva. Un joc în care nimic nu le-a mers clujenilor, ca şi în precedentele două partide din campionat. Liderul este în criză profundă şi, pe lângă arbitraje, Dan Petrescu ar trebuie să fie supărat şi pe jocul echipele sale.

CFR Cluj - Gaz Metan 0-0

CFR: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora - Hoban (M. Coman 61), Djokovic - Al. Păun, Nistor, Moutinho (Omrani 61) - Urko Vera (Balde 73)
Rezerve: Duka,  A. Mureşan, L. Rus, Peteleu


Gaz Metan: Greab - M. Constantin, L. Cristea, De Vriese - Zderic, Danci, Mitic (I. Neagu 52), Buşu - Buziuc, Olaru (Manole 83 )- Golubovic

Rezerve: Pleşca, Sg. Popovici, Curtean, Chamed, Bic



link-ul video al rezumatului:https://youtu.be/6RhPRd-f1B8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu