marți, 19 decembrie 2017

Liga a 2-a | Şedinţa dintre asociaţii clubului Pandurii s-a lăsat cu scântei! Consiliul Judeţean şi CEO ameninţă şi ei cu retragerea. "Plătiţi şi apoi aveţi drept de vot!"

ADMINISTRATORUL SPECIAL NU ARE BUGET PENTRU
2018

Pandurii a început sezonul de Liga 2 cu gândul la promovare, dar a încheiat prima parte a campionatului pe penultimul loc, chiar pe ultimul dacă Olimpia Satu Mare nu ar fi fost depunctată. Această evoluţie dezamăgitoare se datorează şi problemelor financiare pe care clubul le traversează şi îi pune în pericol continuitatea din 2018. Astfel, în încercarea de a clarifica situaţia grupării gorjene, pe ce se poate baza în noul an, administratorul special Marin Golea a convocat o şedinţă a asociaţilor clubului, una din care a rezultat scântei, scrie ziarul local Pandurul.
După retragerea celor de la Artego, Pandurii ar putea rămâne şi fără doi dintre cei patru asociaţi pe care îi mai are în acest moment, Consiliul Judeţean Gorj, respectiv Complexul Energetic Oltenia (CEO). Reprezentanţii acestora, Cosmin Popescu şi Sorin Boza, au lăsat de înţeles la finalul şedinţei că se vor retrage după ce li s-a solicitat să plece dacă nu plătesc contribuţiile la club. În ultimul an, dintre cei cinci asociaţi ai CS Pandurii, doar Artego a contribuit cu 10 mii de lei.
„Am stabilit o întâlnire să le aduc la cunoştinţă că Artego se retrage şi faptul că eu nu am buget pentru anul 2018 şi să vedem ce măsuri luăm pentru că eu, ca administrator special, în această perioadă, trebuie să ţin legătura cu ei când sunt probleme deosebite. Ne-am întâlnit. Domnul Boza mi-a spus că este supărat din cauza demersului făcut de creditori, pentru că trebuia să discute cu el înainte, că l-a sunat acum domnul Petcu (n.r. ministrul Energiei, Toma Petcu) şi îi reproşează că, în loc să achite datoriile din spate, acum trebuie să dea bani la club. Au zis că, săptămâna asta o să se retragă. Vor lua o decizie în Directorat. Cauciucul (n.r. - Artego), la fel. Şi domnul Cosmin Popescu mi-a spus că se gândeşte şi el ce să facă. La următoarea şedinţă spune că va face şi el aceeaşi propunere. Ei se pot retrage oricând, dar este o problemă. Ca să voteze retragerea din AGA, ei trebuie să şi plătească această cotizaţie. Niciun membru nu a plătit-o. În condiţiile astea, eu voi fi nevoit să mă adresez unui judecător să constate că s-au retras pentru că nu pot vota. Le-am spus «plătiţi contribuţia pe care o aveţi de achitat şi apoi aveţi drept de vot!», a declarat, pentru Pandurul, administratorul special Golea.
Condescu: "Nu ne-au informat oficial că vor să iasă din AGA"
Ceilalţi doi asociaţi ai clubului Pandurii sunt primăria Târgu Jiu şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO). Reprezentantul acestuia din urmă, Marin Condescu, care este şi singurul care s-a zbătut în ultimul an să ţină clubul în viaţă, spune că asociaţii au rămas în urmă cu aproximativ patru milioane de euro de plată către echipa gorjeană din Liga 2. CEO ar mai avea de plătit 1,8 milioane de euro, Artego - 1,3 milioane de euro, primăria Târgu Jiu - 530 de mii de euro, Consiliul Judeţean Gorj - 250 de mii de euro, iar USMO trebuie să cotizeze cu 82 de mii de euro ca să fie la zi.
„CEO, în 2017, nu a plătit nimic. Consiliul Local, Judeţean nu au plătit nimic de trei ani. Până acum, nu ne-au informat oficial că vor să iasă din AGA. Toate aceste decizii vor avea efecte de acum înainte. Noi, creditorii, am înaintat către Tribunal toate acele demersuri care vor fi stabilite în funcţie de ce au declarat dânşii. Ei au promis că vor achita toate obligaţiile până la sfârşitul anului. Nu s-a întâmplat aşa”, a spus, pentru Pandurul, Marin Condescu, care în mai multe rânduri i-a invitat pe asociaţi să iasă din conducerea clubului dacă nu-şi respectă îndatorirea.
„Discuţiile au rămas în aer. Nu s-a luat nicio decizie. Nu vor să mai finanţeze. Eu le-am spus de mult că pot să rămână trei acţionari cu alţi asociaţi. Asta spune legea. Am patru cereri, dar oamenii nu vor să vină pentru că e statul implicat pe aici. Dacă îi văd că sunt rău-platnici şi nu plătesc contribuţiile angajate cu semnăturile lor, e o problemă mai delicată. Noi nu am primit, în acest an, decât 10 mii de lei de la Artego. Atât!”, a mai declarat şi Marin Golea.
În campionat, Pandurii a ajuns la 14 meciuri consecutive fără victorie, perioadă în care a obţinut şapte egaluri. În 21 de etape, gruparea gorjeană a obţinut în total 3 victorii, 9 egaluri şi 9 înfrângeri, golaverajul fiind unul negativ: 27-37. Prima parte a sezonului a încheiat-o pe locul 19 din 20.


Liga a 2-a | Consiliul Judeţean a spus "pas" finanţării clubului Olimpia! Conducătorii echipei sătmărene au prezentat situaţia datoriilor

SOARTA CLUBULUI RĂMÂNE DOAR ÎN MÂNA PRIMĂRIEI

Soarta Olimpiei Satu Mare rămâne doar în mâna primăriei oraşului pe care îl reprezintă în fotbalul românesc. Cel de-al doilea asociat din cadrul clubului din Nord-Vest-ul ţării, Consiliul Judeţean Satu Mare, a spus din nou "pas" finanţării echipei cu ocazia şedinţei de luni. Cum Olimpia are mari probleme financiare din cauza cărora a şi fost depunctată de trei ori în campionat şi a ajuns pe ultimul loc, viitorul clubului rămâne incert. În situaţia în care nu-şi va achita datoriile urgente, echipa va fi penalizată în continuare şi, într-un final, exclusă din Liga 2.
Trecut în şedinţa de luni a Consiliului Judeţean Satu Mare la capitolul "Diverse", subiectul Olimpia Satu Mare nu a adus nicio noutate, scrie Informaţia zilei. Conducerea clubului, cei câţiva jucători prezenţi la şedinţă şi consilierii judeţeni Alexandru Horvat, Joszef Pinter, Adrian Cozma au pledat în van pentru cauza Olimpiei. Niciun argument nu a dus la modificarea poziţiei conducerii CJ de a refuza să sprijine financiar clubul. Nici măcar soarta copiilor de la grupele de juniori ale clubului nu i-a înduplecat.
Pentru Olimpia rămâne astfel doar varianta de a se adresa în instanţă în vederea obligării Consiliului Judeţean, unul dintre cei doi membrii ai clubului, să îşi respecte obligaţiile conform statutului şi actului constitutiv. E opţiunea pe care a solicitat-o de curând clubului chiar primarul Gabor Kereskenyi, şeful celuilalt membru asociat de la Olimpia. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi la Pandurii Târgu Jiu, acolo unde niciunul dintre cei patru asociaţi ai clubului nu şi-au mai respectat îndatoririle în ultimul an.
Mai jos vă redăm datoriile Olimpiei prezentate într-un document de conducerea clubului la şedinţa de luni a Consiliului Judeţean:
  • Datorii către actualii jucători – 353.073 lei. Dintre acestea 4 salarii (august, septembrie, octombrie şi noiembrie) sunt datorii faţă de jucătorii veniţi în vară şi 7 salarii cuvenite jucătorilor mai vechi.
  • Datorii faţă de antrenorii de la echipele de seniori şi juniori – 136.800 lei.
  • Datorii faţă de personalul administrativ – 74.000 lei.
  • Datorii şi penalizări către foştii jucători – 108.800 lei.
  • Datorii faţă de foştii antrenori – 34.628 lei.

    Total – 633.628 lei.

Potrivit Informaţia zilei, la această sumă de mai sus ar mai trebui adăugate celelalte datorii, către terţi, cifrate la aproximativ 1,5 milioane de lei. Rezultă că Olimpia ar datora în total 2,13 milioane de lei. Aproximativ 1,6 milioane lei din această datorie totală a fost acumulă în scurtul mandat al fostului preşedinte Attila Karda, adus la conducere chiar de politicienii locali aflaţi la putere.



Liga a 3-a | Marca Farul, vândută cu 1.076.000 lei după o licitaţie dramatică! Dennis Şerban s-a retras la 120.000, fostul arbitru Frăţilă - la 900.000. Hagi, bănuit de implicare indirectă. UPDATE Acuzaţii: "Câştigătorul Palcu a venit în nişte adidaşi rupţi"

Bănuit de mai mulţi licitatori că ar fi în spatele lui Eugen Palcu, câştigătorul licitaţiei, Giani Nedelcu, fostul patron al SC FC Farul, a reacţionat dur. "Numai prostii! Nişte tâmpiţi! Nu mă interesează, domnule, pe mine! Nici gratis nu m-ar interesa, aşa să scrieţi! Am văzut că zic ăia tot felul de... N-am nicio treabă!", a declarat, pentru ProSport, Giani Nedelcu.

La punctul 1 figurează firma fostului arbitru Constantin Frăţilă. La punctul 2 - echipa suporterilor. La punctul 3 - fostul fotbalist Dennis Şerban, care s-a afirmat la Farul

Încă de la bun început, în ciuda asigurărilor date de Cristian Bivolaru (mai întâi) şi de clubul Viitorul (ulterior), au existat suspiciuni, din partea suporterilor, că în spatele unora dintre persoanele aparent necunoscute de pe lista licitatorilor s-ar afla Gică Hagi.


Indiferent dacă bănuielile au fost sau nu reale, cert este că, până la urmă, unul câte unul, licitatorii s-au retras. Înaintea pragului de 120.000 de lei a abandonat Dennis Şerban. Apoi a venit rândul lui Draica (fost fotbalist şi antrenor la Farul).
Începând cu suma de 240.000 de lei, cursa s-a dus în trei: reprezentantul lui Frăţilă, suporterii şi Palcu. S-a ajuns la 350.000, apoi la 550.000.
La 900.000 de lei, reprezentantul lui Frăţilă s-a retras.
În scurt timp, suporterii au abandonat şi ei cursa. Învingător a rămas Palcu, despre care mai mulţi participanţi la licitaţie au afirmat, pentru ProSport, că ar fi interpusul fostului patron al clubului falimentar, Giani Nedelcu. Acesta are termen 30 de zile să vireze banii. În caz contrar, licitaţia se anulează şi va fi organizată una nouă.
Licitaţia deschisă pentru brandul Farul, derulată marţi după-amiază, a fost una de-a dreptul dramatică, şase persoane urcând suma, într-o spirală nebunească, de la preţul de pornire, puţin peste 14.000 de lei, până la peste 900.000 de lei plus TVA. În final, bătălia a fost câştigată de Eugen Palcu, despre care se spune că ar fi în legătură cu Giani Nedelcu, ultimul patron al fostului club, care a oferit 904.450 de lei plus TVA: în total, echivalentul a aproximativ 230.000 de euro.


În ultima parte a licitaţiei, Eugen Palcu s-a luptat cu reprezentanţii clubului suporterilor, SSC Farul, şi cu Constantin Louis Bucăloiu, reprezentant al fostului arbitru Constantin Frăţilă.
Şedinţa de licitaţie a fost dramatică. S-au înscris:
- ASSCS Farul (clubul suporterilor), prin reprezentanţii Georges Muzaca şi Ercal Memet,
- firma Consulting And Construction Investment SA – prin împuternicitul Constantin Louis Bucăloiu (firma este a fostului arbitru Constantin Frăţilă),
- fostul fotbalist Dennis Şerban – prin împuternicit Dorin Raicu,
- Alexandru Dorin Putină – prin împuternicit Ion Draica,
- Eugen Palcu,
- Elena Tragone.

Primera division | Primul transfer al iernii la Real Madrid! Detaliul care trădează mutarea şi suma infimă pe care o va plăti campioana Europei

Real Madrid face primul transfer al iernii. Campioana Spaniei şi a Europei îi va plăti clauza de reziliere lui Kepa Arrizabala, portarul de la Athletic Bilbao care refuză să-şi prelungească înţelegerea cu formaţia de pe San Mames.
În vârstă de 23 de ani, Kepa este văzut drept înlocuitorul perfect pentru Keylor Navas. AS scrie că tânărul goalkeper refuză cu orice chip să semneze prelungirea contractului cu formaţia bască de care aparţine, iar clauza de rezilere a lui Kepa e una derizorie pentru Real Madrid.
"Galacticii" vor plăti 20 de milioane de euro, iar Kepa îşi va pune semnătura pe contractul cu Real Madrid. Contractul lui Kepa cu Bilbao se încheie în iunie 2018, atunci când tânărul portar ar putea fi transferat gratis.
În acest moment, Kepa este accidentat, însă problema actuală nu pune în pericol transferul său la Real Madrid. Clubul îi pregăteşte noului portar un contract pe 6 ani, cu un salariu de 3 milioane de euro pe sezon.

Primera division | A spus "da"! "Tunul" pregătit de Barcelona în 2018: "Au ajuns la un acord"

FC Barcelona pregăteşte un "tun" pentru 2018. Catalanii au ajuns la un acord cu francezul Antoine Griezmann (26 de ani), pe care îl percep drept înlocuitor perfect al lui Neymar. Mundo Deportivo scrie că şefii grupării blaugrana au obţinut un "da" din partea fotbalistului de la Atletico Madrid.
Cu peste 100 de milioane de euro rămase în cont după plecarea lui Neymar la PSG, Barcelona caută în continuare înlocuitor pentru brazilian. Jurnaliştii din Spania scriu că şefii de pe Camp Nou l-au convins pe Griezmann să accepte o mutare în Catalonia, fiind gata să-i plătească clauza de reziliere, în valoare de 100 de milioane de euro.

Josep Maria Bartomeu s-a întâlnit cu familia fotbalistului şi au discutat despre o posibilă mutare a francezului pe Camp Nou, în vara lui 2018. Antoine Griezmann a fost golgheterul lui Atletico Madrid în ultimele 3 sezoane.

"Barca a făcut din Griezmann un obiectiv pentru 2018. Catalnii au vorbit cu oameni din anturajul lui Griezmann pentru a vedea dacă golgheterul francez e interesat să poarte tricoul blaugrana. După ce au primit un "da", au ajuns la un acord cu el, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu Pep Segura şi Robert Fernandez. Bartomeu a luat masa împreuna cu familia fotbalistului. Urmează ca mutarea să fie finalizată", scrie Mundo Deportivo.
Diego Simeone, antrenorul de la Atletico Madrid, a admis în urmă cu puţină vreme că Griezmann va fi lăsat să plece. Francezul, care a terminat pe locul 3 în ancheta pentru Balonul de Aur din 2016, este cotat la 80 de milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.com.

7 goluri şi 5 pase decisive a strâns Antoine Griezmann în acest sezon la Atletico Madrid, în 19 meciuri din toate competiţiile.

Tenis | Halep, TRĂDATĂ pentru o rivală! Motivul pentru care Simona ar întrerupe colaborarea cu sponsorul tehnic

Simona Halep nu îşi va prelungi contractul cu Adidas, conform jurnaliştilor de la Tennis.life, iar presa străină dezvăluie şi motivul despărţirii dintre sportivă şi firma care a sponsorizat-o în ultimii trei ani. 


Halep a cerut dublarea valorii contractului după ce a încheiat anul pe locul 1 mondial, dar compania de echipament sportiv nu a acceptat doleanţele jucătoarei în vârstă de 26 de ani! Care ar fi motivul? Adidas a hotărât să îi ofere mai mulţi bani Garbinei Muguruza (Spania), considerând că a doua jucătoare a clasamentului este mai interesantă din punct de vedere al marketingului.
Simona primea 1 milion de dolari pe sezon de la Adidas, însă au crescut şi pretenţiile odată ce a devenit lider mondial. Negocierile au intrat însă în impas, deoarece bugetul firmei germane ar fi fost stabilit deja, cu o sumă mai mare alocată pentru sponsorizarea Garbinei, dar nu şi pentru contractul Simonei. Românca s-ar fi simţit trădată, aşa că se află în căutarea unui nou sponsor.
"Simona Halep a cerut prea mulţi bani de la brandul german, care nu a putut să satisfacă pretenţiile financiare atât pentru Muguruza, cât şi pentru româncă”, notează site-ul welovetennis.fr. Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, nu a dorit să vorbească despre faptul că protejata ei nu va mai continua cu Adidas, singura sa reacţie fiind: "No comment", scrie şi Tennis.life.